Prøvekjørt: Mercedes-AMG GT C

Gi denne bilen en miljøpris

LINJER: En absolutt skjønnhet. (FOTO: Martin Jansen)
LINJER: En absolutt skjønnhet. (FOTO: Martin Jansen)

Det gode miljøet som Mercedes-AMG GT C og GT R skaper, oppveier CO₂-utslippet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Godt miljø handler ikke bare om redusert CO₂-utslipp. Det handler også om å skape godt miljø i form av ikke målbare verdier, som å sette folk i godt humør. Slik Mercedes-AMG GT R og GT C gjør.

Folk stimer sammen der den kommer. Smiler og ler. Lurer på hvor fort den går og antall hestekrefter. Andre kan allerede masse om bilen, men vil ta bilder av den, høre lyden og bli avfotografert sammen med den som om den var en idrettsstjerne. Nakker snus så fort at whiplash-plager truer. En mann sier at livet hans ble litt rikere etter å ha sett en GT R i levende live.

Les også:

LINJER: En absolutt skjønnhet. (FOTO: Martin Jansen)
LINJER: En absolutt skjønnhet. (FOTO: Martin Jansen)

Noe vakrere finnes knapt

Tomler i været overalt hvor vi ferdes. Barn vinker. Vi opplevde sågar en syklist som stoppet ved fotgjengerfeltet, som bukket dypt og andektig og vinket oss innstendig videre. Vi har allerede opplevd maken begeistring for en bil.

Det er en fest av en bil som kommer i 50-årsjubileet til AMG. Kanskje kan bare den virkelige jubileumsbilen, den 1000-hesters hyperbilen Mercedes-AMG Project ONE, sette GT-bilene i skyggen, men lite annet. Du må antagelig stille med en skrikende grønn Lamborghini Aventador Roadster for å ha noe håp om å kunne matche oppmerksomheten som GT C trekker. Noen vakrere kabriolet finnes knapt.

Les også:

STANDARD: Røde bremsekalipere og sportseksos er standard. (FOTO: Martin Jansen)
STANDARD: Røde bremsekalipere og sportseksos er standard. (FOTO: Martin Jansen)

Søndagstur

På norske landeveier savner vi ikke noe mer stivhet i GT C-ens karosseri, og de 100 kiloene ekstra sammenlignet med GT R som kabrioleten påfører plager oss ikke. Med 557 hester, dreiemoment på 680 Nm, en toppfart over 300 km/t og 3,7 sekunder fra 0-100, handler det om å tøyle tilbøyeligheten og om å ikke slippe alle de ville hestene løs samtidig. Det lange panseret kan gi et feilaktig inntrykk av bilens lengde. Den er kun 4,4 cm lengre enn en 911 Turbo kabriolet, hele 63 cm lengre enn kabrioletmesteren MX-5. Med speilene er GT C nesten to meter bred. Men den føles kvikk og snerten selv på trange og svingete landeveier. AMG bakakselstyringen hjelper til på smidighet og stabilitet.

Les også:

Lene seg tilbake

Og med adaptivt understell kan du sette opp bilen akkurat så stivt eller komfortabelt som du lyster. For den kan lett nytes i søndagstempo. Sett kjøreprogrammet i komfort, trykk på knappen som setter eksosen i sportsmodus (man vil jo ha lyden) og sett på airscarf-kontrollen som sender varm luft ut fra nakkestøtten dersom de skulle være litt kjølig,

Og så er det bare å lene seg tilbake i setene, la det syvtrinns AMG Speedshift-giret gjøre mesteparten av jobben og nyte verdens vakreste kabriolet.

GT R: En utstråling og en råskap som savner sidestykke, og som alle med en viss bilinteresse ikke kan gå forbi. Aldri før har Mercedes‑AMG dyttet så mye motorsport-teknologi inn i en serieprodusert bil. Den er nærmest utviklet på Nürburgring. 105 kilo lettere enn GT C, aktiv karbonleppe, diffuser og hekkvinge i karbon og egen bryter for justering av traction-kontroll. (FOTO: Martin Jansen)
GT R: En utstråling og en råskap som savner sidestykke, og som alle med en viss bilinteresse ikke kan gå forbi. Aldri før har Mercedes‑AMG dyttet så mye motorsport-teknologi inn i en serieprodusert bil. Den er nærmest utviklet på Nürburgring. 105 kilo lettere enn GT C, aktiv karbonleppe, diffuser og hekkvinge i karbon og egen bryter for justering av traction-kontroll. (FOTO: Martin Jansen)

Saken ble først publisert på Broom.no

Personvernpolicy