Meny

Smart bil –men vi savner litt machofaktor

Se video over.

Nissan Navara har kommet i en ny utgave.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stadig flere produsenter lanserer pickup-modeller. Salget av biltypen er økende og det samme er kampen om kundene som skal kjøpe disse bilene med lasteplan bakerst. Konkurranse er jo sunt. Konkurrentene ser til hverandre og vil tilby oss den beste bilen.

Et av Nissans trekk med nye Navara har vært å gi det de selv kaller tilnærmet personbil-komfort i pickupen.

Vår testbil heter Nissan Navara Tekna Double-Cab. Dette er topputgaven med 190 hesters dieselmotor og automatgir. Til den nette sum av 516.400 kroner, inkludert moms.

(Saken fortsetter under)

Ny bakstilling gir god komfort, selv om veien er av det litt simple slaget.
Ny bakstilling gir god komfort, selv om veien er av det litt simple slaget.

Kjøreglede: 4/6

På Double-Cab-utgaven har Nissan byttet ut de tradisjonelle og gammeldagse bladfjærene, med langt mer moderne skrufjærer. Dette øker komforten.

Selv på hullete fjellveier med vaskebrett, beholder bakhjulene på Navara grepet godt uten å hoppe og sprette. Så det funker!

Navara kjører bra, men noen personbil hverken er den eller blir den. Bilen er fysisk stor og dermed tung, den har separat ramme og en styring som ikke akkurat kan beskrives som presis – om vi sammenligner med en personbil.

Kjøreegenskapene kan beskrives som komfortable og gode, men bilen vugger litt og kjennes fysisk stor. Men etter noen mil bak rattet venner man seg til dette og opplever bilen som komfortabel.

Du får den også som King Cab. Med mindre hytte og lengre plan. Denne har fortsatt bladfjærer bak.

Les også: En stor Nissan-suksess har blitt ny

(Saken fortsetter under)

Pent, ryddig og personbilaktig interiør trekker opp. Men vi savner teleskopratt og utetemperatur-måler.
Pent, ryddig og personbilaktig interiør trekker opp. Men vi savner teleskopratt og utetemperatur-måler.

Interiør / plass: 5/6

Interiøret i nye Navara er trivelig. Med flater som er lette å holde rene. Alt sitter oversiktlig, fornuftig og logisk plassert. Den har gode koppholdere. Den er utstyrt både med 12 volts-uttak og ditto USB. Nærmest et krav i dagens biler og i alle fall om de brukes i jobbsammenheng.

Det er fortsatt mye plast i interiøret, men ikke av typen tynn og hard. Nissan har her kostet på seg en type som både ser og kjennes mer eksklusiv ut.

Vi sitter ganske høyt i gode, skinnkledde seter. Rattet er godt å holde i, utsynet bra og selv etter flere timer i strekk bak rattet kjenner man seg ikke sliten. Slik sett er interiøret nesten vel så personbilpreget som kjøreegenskapene.

Navara kommer i fire forskjellige utstyrsversjoner; Visia, Acenta, N-Connect og Tekna.

Alle byr på godt med standardutstyr, som syv kollisjonsputer, differensialbrems, bakkestart-assistent og elektriske vindusheiser. Elektronisk bistand for å bremse ned de glatteste bakkene er også på plass.

Lasteplanet på King Cab og Double Cab er naturlig nok ikke like lange. På Double Cab er lastelengden 1.578 millimeter, mens det på King Cab er 1.788 millimeter.

Les også: Pickup: – Du må jo betale i dyre dommer for rene vrak

(Saken fortsetter under)

God planbeskyttelse og godt med festemuligheter trekker opp.
God planbeskyttelse og godt med festemuligheter trekker opp.

På vår Double Cab er ikke planet stort nok til frakte en alminnelig offroad-sykkel uten å måtte ta av forhjulet. Akkurat det skuffer litt. Fordelen er raus, god og lett tilgjengelig innvendig plass via bakdørene.

På lasteplanet finnes fire solide, flyttbare surrekroker, men ingen faste surrekroker i selve planet. Både planet og plansidene er polstret med en solid bedliner, som tåler en trøkk . Denne er standard.

I tillegg tilbyr Nissan en mengde tilbehør i form av ulike planinnredninger, skyvbare lastebrett, glassfibertopper, lasteskinner, og flere forskjellige beskyttelsesløsninger for planet. Du finner garantert noe som passer ditt behov.

Les også:

(Saken fortsetter under)

En skikkelig pickup kan godt være litt mer "bøllete" enn dette.
En skikkelig pickup kan godt være litt mer "bøllete" enn dette.

Motor: 5/6

Testbilen var utstyrt med den sterkeste motoren på 2,3 liter og 190 hk / 450 Nm. Sammen med 7-trinns automatgirkasse er dette en utmerket drivlinje.

Den kan alternativt leveres med 160 hk / 405 Nm, med da kun med manuelt gir.

I en slik bil er naturlig nok motor og gir optimert for trekk-kraft, fremfor kjapp akselerasjon. Men 0-100 km/t gjøres allikevel unna bare 10,8 sekunder, samtidig har man trøkk til sikre forbikjøringer. Automatgirkassa girer både kjapt og rimelig presist. Du har også moment nok til å trekke tilhenger på 3,5 tonn, eller til å ta seg fram i terrenget.

Bilen er utstyrt med lavgir. Vi har kjørt den i terrengløype og den karrer seg utrolig godt fram.

Les også: Eier du en Nissan? Fortell oss om den her:

(Saken fortsetter under)

Vår Double Cab gir lang hytte og kort plan. Velger du King Cab blir det motsatt.
Vår Double Cab gir lang hytte og kort plan. Velger du King Cab blir det motsatt.

Design: 4/6

En pickup skal liksom være litt karslig av seg. Stor, kraftig og høy. Det er jo denne, men den er kanskje allikevel litt snill i linjene. Uten at det er noen stor sak. Fronten er typisk Nissan-aktig og bakfra ser den ut som det den er. En pickup.

Testbilens farge, Savannah yellow, er heller kanskje ikke akkurat macho, men definitivt kul.

Vil man pimpe opp bilen ytterligere finnes det alt fra andre felger, ekstralys, ulike bøyler. Nissan har til og med tatt fram et eget stripesett til Navara.

Miljø / økonomi: 4/6

Navara er en pickup-legende.
Navara er en pickup-legende.

Testbilen, som altså er en topputgave, med skinnseter, soltak og metallik lakk tipper 500.000 kroner. Det er en del penger, men garantert ett pluss den dagen man skal selge igjen. Prisene på pickupewr holder seg nesten forbausende godt. En riktig utstyrt bil er lett å selge igjen for en god pris.

Service og vedlikeholdskostnader ligger omtrent på samme nivå som hos konkurrentene.

Forbruket på testbilen er oppgitt til 0,67 l/mil på blandet kjøring med automatgir. Det er helt greit for biltypen. CO2-utslippet på 183 g/km er det samme.

Les også: Vi har allerede kjørt helt nye Nissan Leaf. Les mer her:

Konklusjon: 4/6

Det er tydelig at Nissan har lagt mye i denne bilen. Den føles både moderne og gjennomtenkt. Den byr på god plass, fin drivlinje, mye utstyr, fine kjøreegenskaper og god komfort.

Nissan Navara

  • Motor: 2,3-liter diesel
  • Effekt: 190 hk / 450 Nm
  • 0-100 km/t: 10,8 sek.
  • Toppfart: 180 km/t
  • Forbruk: 0,69 l/mil
  • L-B-H: 5,3 - 1,85 - 1,84 meter
  • Pris fra: 348.800 kr
  • Pris testbil: 516.400 kr

Et sikkerhetssystem som autobrems gir også pluss i margen.

Det er liten tvil om at Nissan her har en verdig Navara-oppfølger. En bil som gjør det scorer jevnt og godt over hele fjøla, men som allikevel kanskje mangler det aller siste.

Den bitte-lille ekstraordinære greia som gjør at du du velger denne framfor konkurrenter som den legendariske Toyota Hilux, den enda tøffere Ford Ranger – eller Isuzu D-Max og VW Amarok.

Rent teknisk og teoretisk holder Navara mål, men den oppleves som litt snill og diskret. Vi hadde gjerne sett at den hadde vært enda litt barskere, mer brutal og kompromissløs.

Les også: Her får vi se en stor bilnyhet for første gang

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
21:41 Advarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35 Siv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32 Bodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30 Sarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52 Saltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41 Slik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31 Valg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20 Oslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06 Håndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06 18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00 Dansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52 Emil Hansson klar for Hannover19:37 – Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29 Christian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50 MDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46 Emery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16 – Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02 Foodora-syklister går ut i streik17:25 Minneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15 Fare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58 Wikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39 Bombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33 Mann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21 Intervjuobjektene fra Arendalsuka var ledere, toppolitikere og kommunikasjonsrådgivere16:05 Krystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48 Sudans Bashir i retten for korrupsjon15:22 Solbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21 Krekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20 Open Arms får legge til kai på Mallorca14:51 Britisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36 – Grunnlaget for torsken har kollapset14:24 Rykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17 Bombe mot politifolk i Nord-Irland13:59 Brasils president med nytt angrep på Norge13:59 Inflasjonen synker i eurosonen13:53 Ny teori: Forsker mener mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41 Kutter fastrente på lån med lang binding13:29 Kinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04 Manshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55 Fem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36 Prinsessen på plass på ny skole12:35 Flaggstang falt over en person ved politistasjon12:02 Tog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55 Ny skolestreik for klimaet 30. august11:54 Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50 Hurtigruten bygger om skip til hybrider11:09 Høyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58 Bergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57 Coutinho klar for Bayern10:30 Iran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29 Casper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05 Markert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05 Dinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56 Trump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55 Bjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41 «Dyne-Larsen» er død09:23 Mennene i flertall ved høstens valg09:17 Pochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig09:17 Tyrkia avsetter kurdiske ordførere08:15 Elyounoussi blir ikke skremt av Celtic08:14 Prins Andrew avviser overgrepsanklager08:08 Flyselskapet Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian07:26 Kjetil Borch: – Har ingenting å forsvare i ro-VM07:17 Skogbrann på Gran Canaria ute av kontroll – 8.000 evakuerte07:15 Tallet på forhåndsstemmer doblet siden forrige valg07:01 Tuchel: – Vi må få en erstatter for Neymar06:50 Religionsprofessor etterlyser moskékunnskap i Norge06:30 Trump advarer Kina mot voldsbruk i Hongkong06:30 Krever billigere og flere nattog06:25 Diskusjonen bom stille rundt Frps skisse06:24 Dette skjer i dag05:30 Vil endre reglene for å ta førerkort05:29 Dette skjedde i natt05:26 Privat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit05:08 Hoppet fra 2. etasje etter brann i skotørker i Langhus04:30 Samboerdrapssak starter i tingretten i Haugesund04:11 30 migranter pågrepet i Slovakia04:01 Norges idrettshøgskole vil forebygge drukning med trening ute03:45 Antall flyktninger i verden det høyeste siden annen verdenskrig03:43 Medvedev vant over Goffin i Cincinnati Masters03:35 Valgomater kan avgjøre valget for mange03:05 Iransk oljetanker har forlatt Gibraltar02:49 Danmarks statsminister forventer Trump-besøk02:30 Intenst regnvær langs svenskegrensa02:23 Thunbergs seiltur får klimakritikk01:48 Økende antall voldshendelser meldt i Bergens skoler siste år01:11 95 døde da tankbil eksploderte i Tanzania00:47 Diskrimineringsombud anbefaler politikerkurs mot muslimfiendtlighet00:10 Trump sier USA har gode diskusjoner med Taliban00:02 PSG-smell mot Rennes i Ligue 123:55 Ny remis for Carlsen i USA23:35 Assads styrker inntar viktig by i nord23:30 Ingebrigtsen tapte nordisk trenerduell23:30 Jordan protesterer mot israelske overtramp i Jerusalem22:59 Sørloth scoret igjen i Tyrkia22:46 Femstjernersbevegelsen: Salvini ikke lenger troverdig22:44 Hovland på delt 11.-plass i Columbus, nærmer seg PGA-touren22:40 Ropstad vil ikke si om KrF stiller seg bak bompengeskissen22:34 Svak Ap-måling i Trondheim – mister hvert tredje mandat
Siste nytt
21:41VerdenAdvarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35PolitikkSiv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32SportBodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30SportSarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26Helse og livsstilTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52SportSaltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41VerdenSlik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31PolitikkValg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20PolitikkOslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06SportHåndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06Motor18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00SportDansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52SportEmil Hansson klar for Hannover19:37Penger– Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29NorgeChristian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50NorgeMDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46SportEmery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16Politikk– Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02PengerFoodora-syklister går ut i streik17:25VerdenMinneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15NorgeFare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58SportWikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39VerdenBombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33NorgeMann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21PolitikkIntervjuobjektene fra Arendalsuka var ledere, toppolitikere og kommunikasjonsrådgivere16:05PolitikkKrystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48VerdenSudans Bashir i retten for korrupsjon15:22SportSolbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21NorgeKrekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20VerdenOpen Arms får legge til kai på Mallorca14:51PolitikkBritisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36Helse og livsstil– Grunnlaget for torsken har kollapset14:24VerdenRykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17VerdenBombe mot politifolk i Nord-Irland13:59VerdenBrasils president med nytt angrep på Norge13:59PengerInflasjonen synker i eurosonen13:53VerdenNy teori: Forsker mener mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41PengerKutter fastrente på lån med lang binding13:29VerdenKinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04NorgeManshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55VerdenFem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36KulturPrinsessen på plass på ny skole12:35NorgeFlaggstang falt over en person ved politistasjon12:02ReiseTog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55NorgeNy skolestreik for klimaet 30. august11:54VerdenTyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50ReiseHurtigruten bygger om skip til hybrider11:09PolitikkHøyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58NorgeBergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57SportCoutinho klar for Bayern10:30VerdenIran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29SportCasper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05PengerMarkert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05SportDinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56VerdenTrump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55NorgeBjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41Penger«Dyne-Larsen» er død09:23PolitikkMennene i flertall ved høstens valg09:17SportPochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig09:17VerdenTyrkia avsetter kurdiske ordførere08:15SportElyounoussi blir ikke skremt av Celtic08:14VerdenPrins Andrew avviser overgrepsanklager08:08PengerFlyselskapet Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian07:26SportKjetil Borch: – Har ingenting å forsvare i ro-VM07:17VerdenSkogbrann på Gran Canaria ute av kontroll – 8.000 evakuerte07:15NorgeTallet på forhåndsstemmer doblet siden forrige valg07:01SportTuchel: – Vi må få en erstatter for Neymar06:50NorgeReligionsprofessor etterlyser moskékunnskap i Norge06:30PengerTrump advarer Kina mot voldsbruk i Hongkong06:30PolitikkKrever billigere og flere nattog06:25PolitikkDiskusjonen bom stille rundt Frps skisse06:24NorgeDette skjer i dag05:30MotorVil endre reglene for å ta førerkort05:29NorgeDette skjedde i natt05:26KulturPrivat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit05:08NorgeHoppet fra 2. etasje etter brann i skotørker i Langhus04:30NorgeSamboerdrapssak starter i tingretten i Haugesund04:11Verden30 migranter pågrepet i Slovakia04:01NorgeNorges idrettshøgskole vil forebygge drukning med trening ute03:45VerdenAntall flyktninger i verden det høyeste siden annen verdenskrig03:43SportMedvedev vant over Goffin i Cincinnati Masters03:35PolitikkValgomater kan avgjøre valget for mange03:05VerdenIransk oljetanker har forlatt Gibraltar02:49VerdenDanmarks statsminister forventer Trump-besøk02:30VerdenIntenst regnvær langs svenskegrensa02:23VerdenThunbergs seiltur får klimakritikk01:48NorgeØkende antall voldshendelser meldt i Bergens skoler siste år01:11Verden95 døde da tankbil eksploderte i Tanzania00:47NorgeDiskrimineringsombud anbefaler politikerkurs mot muslimfiendtlighet00:10VerdenTrump sier USA har gode diskusjoner med Taliban00:02SportPSG-smell mot Rennes i Ligue 123:55SportNy remis for Carlsen i USA23:35VerdenAssads styrker inntar viktig by i nord23:30SportIngebrigtsen tapte nordisk trenerduell23:30VerdenJordan protesterer mot israelske overtramp i Jerusalem22:59SportSørloth scoret igjen i Tyrkia22:46PolitikkFemstjernersbevegelsen: Salvini ikke lenger troverdig22:44SportHovland på delt 11.-plass i Columbus, nærmer seg PGA-touren22:40PolitikkRopstad vil ikke si om KrF stiller seg bak bompengeskissen22:34PolitikkSvak Ap-måling i Trondheim – mister hvert tredje mandat
Populært