Meny

Luksusbilen Porsche Panamera Hybrid Turbo S mangler bare boblebad!

Les testen av en av verdens råeste familiebiler under.

Porsche Panamera Hybrid Turbo S er en av verdens råeste luksusbiler. Med over 680 hk kan den kjøre fra de fleste sportsbiler - samtidig som den kan fungere som en familiebil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i år var vi i Broom på plass i Cape Town for å teste Porsche Panamera Hybrid. Denne gangen har vi fått hendene på toppmodellen – Hybrid Turbo S – og kan endelig teste den på norske veier.

Jeg skal ikke legge skjul på at dette er en bil jeg har ventet lenge på å få kjøre.

Første generasjon av Porsche Panamera var da den ble lansert en særdeles kontroversiell bil. Ikke bare var den et langt steg bort fra sportsbilen 911, den hadde også et design som var sterkt polariserende: Enten digget du det, eller så hatet du det. Og det er neppe en overdrivelse å si at det var mange i den siste gruppen.

Noen mente den så ut som en frosk, andre likte det litt spesielle designet. Første generasjon Porsche Panamera skapte en del kontroverser.
Noen mente den så ut som en frosk, andre likte det litt spesielle designet. Første generasjon Porsche Panamera skapte en del kontroverser.

Men tross alt, en bil som vekker følelser, enten positive eller negative, er uansett bedre enn biler man er likegyldige til.

Panamera hadde helt klart livets rett. Det har historien vist. I fjor lanserte de andre generasjon. Også denne vekker følelser, men her er designjuryen langt mer samstemt: Den har blitt lekker!

I Norge er det dessuten ekstra interessant at du får den i TO versjoner som ladbar hybrid. Ekstra-ekstra interessant er det at den ene av disse er fullstendig galematias – med 680 hestekrefter!

Les også: Vi har testet Panamera Hybrid i Cape Town!

(Saken fortsetter under)

Porsche skuffer ikke, når det kommer til kjøreegenskapene i nye Panamera Hybrid Turbo S.

Hvordan er den å kjøre?

Under testingen av den «vanlige» hybriden i Cape Town, var det merkbar overgang mellom ren elektrisk kjøring til hybrid. Bremsen nølte også litt innimellom. Den gangen fikk vi beskjed om at det var fordi vi kjørte preproduksjonsmodeller, og at dette vil bli fikset på kundebilene.

Heldigvis har testbilen vi har nå, ingen spor av rykkingen vi merket den gangen.

Komfortsetene i testbilen er ganske enkelt noe av det bedre du kan få tak i. De klemmer på alle de riktige stedene. Og massasje er selvsagt bare et tastetrykk unna. Det samme er varme og kjøling, om du skulle trenge det.

Interiøret i Porsche har aldri vært mer luksuriøst enn det er her. Skyhøy opplevd kvalitet og et meget bra infortainmentsystem.
Interiøret i Porsche har aldri vært mer luksuriøst enn det er her. Skyhøy opplevd kvalitet og et meget bra infortainmentsystem.

Startbryteren er tradisjonen tro på «feil» side av rattet. Og i 2017 er det ikke noe nøkkelhull, lenger. I stedet er det en stor bryter som ligner på en nøkkel.

Når du vrir den, kommer det ikke bulder og brak, slik du gjerne forventer av en Turbo-modell fra Porsche. Du hører ingenting.

Skal du ha lyd, må du vri menyhjulet på rattet over på S, for Sport. Da vekkes den illsinte bensinmotoren.

På veien er det nesten bisart hvor flatt denne bilen ligger gjennom svingene. Den krymper rundt deg når du legger inn Sport eller Sport +. Men som en 911 er det ikke. Panamera er tross alt en diger bil – med en egenvekt på drøyt 2,4 tonn. Det er rundt 500 kilo mer enn en Panamera Turbo.

Alt dette tatt i betraktning, er det imponerende at de klarer å gjøre bilen så smidig som den er. Mye av grunnen til det er et helt nydelig adaptivt understell, differensialsperren som sikrer et episk fraspark ut av svingene – og keramisk bremser som lugger så det kjennes ut som magen skal knuse ribbeina. Dessuten har testbilen firehjulsstyring. Sistnevnte gjør en betydelig forskjell – og koster 18.800 kroner

Les også: Skal bli tidenes raskeste luksusbil

(Saken fortsetter under)

I disse baksetene, har du det som plommen i egget. Ungene vil raskt sette pris på at du blant annet kan se på YouTube på skjermene festet på ryggen av forsetene.
I disse baksetene, har du det som plommen i egget. Ungene vil raskt sette pris på at du blant annet kan se på YouTube på skjermene festet på ryggen av forsetene.

Hvordan er plassen?

Panamera er en stor bil. Hybrid Turbo S er utstyrt med bare to bakseter. Men de som sitter der, har det til gjengjeld veldig, veldig komfortabelt. Det er god plass til bena. Takhøyden er det som eventuelt kan by på litt utfordringer for noen, men da snakker vi de av oss som er 190 cm eller mer.

Hvis du mot formodning skulle synes plassen er snau, kan du jo gå for Executive-utgaven, med forlenget akselavstand. Da må du imidlertid punge ut rundt 67.000 kroner ekstra.

Både batteriene og bagen til ladekablene tar litt plass i bagasjerommet.
Både batteriene og bagen til ladekablene tar litt plass i bagasjerommet.

Bagasjerommet er på 405 liter. Her er det batteripakken som krever plass. En vanlig Panamera har nemlig 495 liter til rådighet.

Når ryggen på baksetene legges ned, øker volumet til 1.245 liter, men lastekanten er rimelig høy.

Strengt tatt kunne en naturligvis forventet mer plass i en bil på over 5 meter, men akkurat dette er jo heller ikke førsteprioritet hos Porsche.

Les også: Panamera: Sportsbil eller sidrumpa dieselpurke?

(Saken fortsetter under)

Det er mindre "froskepreg" over profilen på nye Panamera. Hekken er mer harmonisk i utførelsen, og ser særlig elegant ut når spoileren ikke er synlig.
Det er mindre "froskepreg" over profilen på nye Panamera. Hekken er mer harmonisk i utførelsen, og ser særlig elegant ut når spoileren ikke er synlig.

Finest utenpå eller inni?

Interiøret er der du merker den største endringen fra forrige generasjon. Midtkonsollen er riktignok bygd opp på samme måte, høy og bred. Men antall fysiske knapper er sterkt redusert. Dashbordet domineres av en skjerm hvor det er lagt stor vekt på å gjøre alt så ryddig og pent som mulig. Og det har en lykkes med! Ja, vi skulle helst hatt menyhjul/knapper i stedet for touchskjerm, men dette fungerer også godt.

Den tredelte spoileren viser at bilen mener alvor.
Den tredelte spoileren viser at bilen mener alvor.

Visuelt skiller Turbo-modellen seg blant annet ut ved å ha tidenes spoiler på bakluka. Den er tredelt, og ser ut som noe hentet rett fra ut fra Transformers! Ikke elegant, men en herlig følelse å se den utfolde seg når du kjører!

Utover det er designendringene svært diskret. Litt modifiserte fangere og fire enderør gjør at kjennere vil vite hva det er snakk om.

Instrumentene er en blanding av digitale og analoge. Vi liker at Porsche holder fast på en tradisjonell turteller i midten. I vinduene rundt kan du i stor grad tilpasse innholdet. Vinduet til venstre kan for eksempel vise kart, kjørecomputer, g-kraftmåler og nattsyn-kamera.

I baksetet på testbilen er det intet mindre enn TRE skjermer. der to store underholdningsskjermer festet til baksetene inkluderer internett (32.900 kroner). YouTube var en stor suksess for gutta i baksetet da vi ble stående i kø i nesten to timer.

Les også: Vi testet Panamera – i over 300 km/t!

(Saken fortsetter under)

Denne utsikten forteller deg at bilen foran er en svært potent kjøremaskin.
Denne utsikten forteller deg at bilen foran er en svært potent kjøremaskin.

Går den bra?

Herre, min skaper, ja! Elmotoren alene byr på 136 hk, og kobles sammen med en 4-liters V8er med to turboer. Totalt er den såkalte systemeffekten 680 hk / 770 Nm. Skulle holde det. Kraften er dessuten tilgjengelig helt fra bunnen av, takket være elmotoren.

Porsche har naturligvis launch control. Her får du firehjulsspinn på tørr asfalt – selv med 21" felger og 325-bredde på dekkene bak! Snakk om partytricks. Voksne hyler av skrekkblandet fryd – barn hyler av glede. Dette går kort og godt fælt! 0-100 km/t: 3,5 sekunder.

Sportseksosanlegget bidrar til å gjøre opplevelsen enda mer mektig. Den ekstra fyldige lyden koster imidlertid 35.500 kroner, bare så det er sagt.

Her er skjemen som styrer blant annet seter og klimaanlegg for de som sitter i baksetene.
Her er skjemen som styrer blant annet seter og klimaanlegg for de som sitter i baksetene.

Slippes alle tøyler er denne god for fart nord for 300 km/t.

Selv om du bare kjører på elmodus, har du faktisk et pent lite fraspark. Den elektriske rekkevidden er forresten mer enn godkjent. Offisielle tall er 52 kilometer. Norsk høst, med et par minusgrader, tillot oss opp mot 40 kilometer uten utslipp. Det er meget bra.

Fullt batteri tar fire timer på vanlig 230V/16A-kontakt.

På langkjøring skjer det raskt noe med forbruket. Men selv etter 100 kilometer, var forbruket høyst respektable 0,67 l/mil.

Porsche Panamera Hybrid Turbo S

Motor: El + V8 bensin

Effekt: 680 hk / 770 Nm

0-100 km/t: 3,5 sek.

Toppfart: 310 km/t

Forbruk: 0,29 l/mil

Bagasjerom: 405 / 1.245 liter

Vekt: 2.410 kg

Lengde x bredde x høyde: 519 x 193 x 143 cm

Pris: Fra 2.002.000 kroner

Pris testbil: 2.469.000 kroner

Hva du ender på avhenger naturligvis av bruksmønster. For å si det sånn. En rask sjekk av kjørecomputeren avslørte langtidsforbruk på godt over literen. Noe sier oss imidlertid at kjøpere av denne bilen bryr seg katta om hvor mye suppe den trenger

Les også: Her kan du lese testen av BMWs ladbare direktørbil

Konklusjon:

Denne bilen har alt, bortsett fra boblebad og helikopterlanding.

Porsche har dessuten beholdt tiltrekningskraften, noe vi fikk dokumentert på old boys-trening. Da jeg fristet med å plukke opp de andre i en Porsche det stod Turbo S på, ble det rekordbra oppmøte – og samtidig god anledning til å teste bilen med voksne i baksetet.

Så skal det sies at til den prisen, så BØR den saktens levere alt, også. Vår bil nærmer seg fort en prislapp på 2,5 millioner kroner, takket være ekstrautstyr til over 460.000 kroner!

Skal vi sette fingeren på noe, må det være at den hadde vært enda litt mer praktisk som stasjonsvogn. Porsche har naturligvis løsningen på det også. Den har det klingende navnet Panamera Sport Turismo Hybrid Turbo S.

Porsche liker seg godt på landeveier. Panamera Hybrid Turbo S er en rå kjøremaskin og en overdådig luksusbil i en og samme innpakning.
Porsche liker seg godt på landeveier. Panamera Hybrid Turbo S er en rå kjøremaskin og en overdådig luksusbil i en og samme innpakning.

Les også: Du kan spare over en million på å kjøpe den brukt

Testen er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:31 «Kommunisme»-måling: – Rødt har blitt mer spiselig08:23 Forsvaret bidro med vel 30 milliarder til samfunnet i fjor08:21 Politiet brukte 15 minutter til moskeen i Bærum08:02 Neville garanterer at Salah forlater Liverpool06:45 Leteaksjon i havet avsluttet – søker etter savnet krabbefisker på land06:45 Sjakkekspert: – For Carlsen er det kun førsteplasser som gjelder06:45 Mann siktet for drap på turist på New Zealand06:36 Ung mann til sykehus etter voldshendelse i Kristiansand06:11 Hurtigruten nektes å seile i russisk farvann06:10 Dette skjer i dag06:00 Real Sociedad-sjefen om Ødegaard: – Han lever og tenker fotball 24 timer i døgnet05:39 Dette skjedde i natt05:24 KCNA: Kim Jong-un ledet ny rakettoppskyting04:42 Oslo SV vil at elsparkesyklene skal bli en del av Ruter04:15 USA oppfordrer til dialog om Kashmir03:41 Politiet ferdig med etterforskningen av Sandnes-drapet02:56 Golf: Motgang for Hovland i Ohio02:04 Skuespiller Peter Fonda er død02:03 Mindreårig gutt til sykehuset etter slåsskamp i Aust-Agder01:56 Ap, Høyre og Frp sier fortsatt nei til innsyn i regnskap01:06 Manshaus med «viktige detaljer» i omfattende avhør01:00 USA har sendt ut arrestordre på iransk tankskip00:26 Galatasaray tapte med Linnes på benken00:22 Moské-helten: – Jeg visste at jeg ville dø om jeg slapp ham00:19 Huddersfield sparket Siewert etter tap mot Fulham00:04 38-årig innbytter senket Barcelona i serieåpningen23:33 Oppgang på Wall Street23:03 Jarstein og Skjelbred med sterkt poeng i München22:46 Manshaus med «viktige detaljer» i omfattende avhør22:40 Epstein tok livet sitt, konkluderer rettsmedisinere22:40 Jarstein og Skjelbred med sterkt poeng i München22:13 Sykkelikonet Gimondi døde av hjertesvikt22:09 Forsvareren: – Han har vært samarbeidsvillig22:08 Barcelona leier ut Coutinho til Bayern München21:52 Har tapt Fredriksen-gaven på ett år21:22 Solberg etter varsel om Frp-møte: – Vi jobber med løsninger om bompenger og statsbudsjettet21:17 Trump-administrasjonen vil selge jagerfly til Taiwan21:00 Politiet: Terror- og drapssiktede Manshaus erkjenner de faktiske forhold20:54 Minst fire drept i bombeangrep i moské i Pakistan20:32 Ekstraordinært landsstyremøte i Frp: regjeringsdeltakelse er tema20:24 Imam: – Manshaus hadde på seg sko med spiker19:59 – Bør låne oss ut av bomknipa19:15 Northug tilbake på langrennslandslaget som sponsor19:01 Pilothelten reddet 233 mennesker: – Jeg følte ingen frykt18:23 Lundanes vant mellomdistansen i o-VM, bronse til Dæhli17:47 Manshaus i avhør hos politiet17:22 Påstander om samrøre øker i hvert fall ikke tilliten til mediene17:11 – Norge har ingenting med å være et eksempel for oss17:08 Imam om Manshaus: – Han er en fiende av islam og menneskeheten17:06 Mos til Sarpsborg, Salvesen til Strømsgodset16:46 En person innbrakt etter bråk ved valgbod på Karl Johans gate16:28 Hopp: Tande ute med skade i opptil seks uker16:27 Ikke nye funn av E. coli i vannprøver i Bergen16:11 Grønland til Trump: – Vi er ikke til salgs15:42 Stefaren får ikke bistandsadvokat14:49 – Norge kan tjene 210 milliarder14:28 Kåre (94) og Ingebrigt (94) får flytte sammen med konene14:01 NTNU-rektor slutter på grunn av forhold til kollega13:42 Nederlandsk prinsesse er død13:33 G-Sport legges ned13:32 Fant bisarr bilde hos avdød, sexsiktet milliardær13:05 Ebola har spredd seg til ny provins i Kongo12:47 MDG frykter at unge velgere skal svikte dem12:34 Moske-helt hedret: – Føler sorgen til Manshaus sin far12:26 Klopp bekrefter mulig keeperkrise for Liverpool12:17 Utenlandske pengespillselskap tapte søksmål mot Norge12:17 Iransk oljetanker forbereder seg på å forlate Gibraltar11:35 Vantro i Danmark etter rykter om at Trump vil kjøpe Grønland11:30 Israel snur – tillater likevel politikere innreise11:29 Jussprofessor gir Jagland full støtte11:28 Nye oppskytinger fra Nord-Korea11:28 Solskjær: – Alexis blir i United10:50 Studie indikerer at fotballtitting er bra for helsen10:41 – Vi trenger en handlingsplan mot muslimhat10:21 Høyre åpner for å danne byråd alene i Oslo10:05 Legendarisk James Bond-bil solgt på auksjon10:04 Norske matpriser øker mest i Norden10:03 En av de to sjekket etter mistenkelig dødsfall på Vinstra08:57 Ekspert mener Lagerbäck har et luksusproblem08:49 Regjeringen foreslår ny integreringslov08:42 Dobbeltdrapsdømt henrettet i Tennessee08:42 Fem personer omkom i trafikken i juli08:23 Aldri har det vært færre rovviltskader på sau08:10 Slik skader gummikuler ansiktet til demonstranter07:26 Mistet jobben og flyttet hjem til foreldrene – ble utvandret av staten07:19 Philip Manshaus avhøres fredag ettermiddag06:45 Toginteressen har eksplodert – men reisende klager06:43 Kinas myndigheter avviser mulig gjentakelse av Beijing-massakren i Hongkong06:37 Dette skjer i dag06:30 Medieyndlingen Solskjær: – Omtalen har rett og slett overgått det meste05:59 Dette skjedde i natt05:50 Hovland med knallstart i kampen om PGA-tourplass05:45 Aller Media tok ut rekordstort utbytte fra Dagbladet i fjor05:24 Politi fant migranter fra Bangladesh og Sri Lanka gående langs motorvei sørøst i Mexico05:20 Ordfører tror Putin-besøk kan hjelpe Frode Berg04:49 Stornes og Iden på 2.- og 4.-plass i triatlon i Tokyo04:41 Trump skylder på psykisk syke for masseskytinger03:58 Undersøkelse: Over 200 jordmødre vurderer å slutte i jobben03:55 Aviser: Epstein hadde brukne bein i nakke og hals03:29 Syklist funnet bevisstløs i Trondheim
Siste nytt
08:31Politikk«Kommunisme»-måling: – Rødt har blitt mer spiselig08:23PengerForsvaret bidro med vel 30 milliarder til samfunnet i fjor08:21NorgePolitiet brukte 15 minutter til moskeen i Bærum08:02SportNeville garanterer at Salah forlater Liverpool06:45NorgeLeteaksjon i havet avsluttet – søker etter savnet krabbefisker på land06:45SportSjakkekspert: – For Carlsen er det kun førsteplasser som gjelder06:45VerdenMann siktet for drap på turist på New Zealand06:36NorgeUng mann til sykehus etter voldshendelse i Kristiansand06:11NorgeHurtigruten nektes å seile i russisk farvann06:10NorgeDette skjer i dag06:00SportReal Sociedad-sjefen om Ødegaard: – Han lever og tenker fotball 24 timer i døgnet05:39NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenKCNA: Kim Jong-un ledet ny rakettoppskyting04:42NorgeOslo SV vil at elsparkesyklene skal bli en del av Ruter04:15VerdenUSA oppfordrer til dialog om Kashmir03:41NorgePolitiet ferdig med etterforskningen av Sandnes-drapet02:56SportGolf: Motgang for Hovland i Ohio02:04VerdenSkuespiller Peter Fonda er død02:03NorgeMindreårig gutt til sykehuset etter slåsskamp i Aust-Agder01:56NorgeAp, Høyre og Frp sier fortsatt nei til innsyn i regnskap01:06NorgeManshaus med «viktige detaljer» i omfattende avhør01:00VerdenUSA har sendt ut arrestordre på iransk tankskip00:26SportGalatasaray tapte med Linnes på benken00:22NorgeMoské-helten: – Jeg visste at jeg ville dø om jeg slapp ham00:19SportHuddersfield sparket Siewert etter tap mot Fulham00:04Sport38-årig innbytter senket Barcelona i serieåpningen23:33VerdenOppgang på Wall Street23:03SportJarstein og Skjelbred med sterkt poeng i München22:46NorgeManshaus med «viktige detaljer» i omfattende avhør22:40VerdenEpstein tok livet sitt, konkluderer rettsmedisinere22:40NorgeJarstein og Skjelbred med sterkt poeng i München22:13SportSykkelikonet Gimondi døde av hjertesvikt22:09NorgeForsvareren: – Han har vært samarbeidsvillig22:08SportBarcelona leier ut Coutinho til Bayern München21:52PengerHar tapt Fredriksen-gaven på ett år21:22PolitikkSolberg etter varsel om Frp-møte: – Vi jobber med løsninger om bompenger og statsbudsjettet21:17VerdenTrump-administrasjonen vil selge jagerfly til Taiwan21:00NorgePolitiet: Terror- og drapssiktede Manshaus erkjenner de faktiske forhold20:54PolitikkMinst fire drept i bombeangrep i moské i Pakistan20:32PolitikkEkstraordinært landsstyremøte i Frp: regjeringsdeltakelse er tema20:24NorgeImam: – Manshaus hadde på seg sko med spiker19:59Bil– Bør låne oss ut av bomknipa19:15NæringslivNorthug tilbake på langrennslandslaget som sponsor19:01VerdenPilothelten reddet 233 mennesker: – Jeg følte ingen frykt18:23SportLundanes vant mellomdistansen i o-VM, bronse til Dæhli17:47NorgeManshaus i avhør hos politiet17:22PolitikkPåstander om samrøre øker i hvert fall ikke tilliten til mediene17:11Verden– Norge har ingenting med å være et eksempel for oss17:08NorgeImam om Manshaus: – Han er en fiende av islam og menneskeheten17:06SportMos til Sarpsborg, Salvesen til Strømsgodset16:46NorgeEn person innbrakt etter bråk ved valgbod på Karl Johans gate16:28SportHopp: Tande ute med skade i opptil seks uker16:27NorgeIkke nye funn av E. coli i vannprøver i Bergen16:11PolitikkGrønland til Trump: – Vi er ikke til salgs15:42NorgeStefaren får ikke bistandsadvokat14:49Penger– Norge kan tjene 210 milliarder14:28Helse og livsstilKåre (94) og Ingebrigt (94) får flytte sammen med konene14:01NorgeNTNU-rektor slutter på grunn av forhold til kollega13:42VerdenNederlandsk prinsesse er død13:33PengerG-Sport legges ned13:32VerdenFant bisarr bilde hos avdød, sexsiktet milliardær13:05VerdenEbola har spredd seg til ny provins i Kongo12:47PolitikkMDG frykter at unge velgere skal svikte dem12:34NorgeMoske-helt hedret: – Føler sorgen til Manshaus sin far12:26SportKlopp bekrefter mulig keeperkrise for Liverpool12:17NorgeUtenlandske pengespillselskap tapte søksmål mot Norge12:17VerdenIransk oljetanker forbereder seg på å forlate Gibraltar11:35VerdenVantro i Danmark etter rykter om at Trump vil kjøpe Grønland11:30PolitikkIsrael snur – tillater likevel politikere innreise11:29NorgeJussprofessor gir Jagland full støtte11:28VerdenNye oppskytinger fra Nord-Korea11:28SportSolskjær: – Alexis blir i United10:50Helse og livsstilStudie indikerer at fotballtitting er bra for helsen10:41Norge– Vi trenger en handlingsplan mot muslimhat10:21PolitikkHøyre åpner for å danne byråd alene i Oslo10:05MotorLegendarisk James Bond-bil solgt på auksjon10:04PengerNorske matpriser øker mest i Norden10:03NorgeEn av de to sjekket etter mistenkelig dødsfall på Vinstra08:57SportEkspert mener Lagerbäck har et luksusproblem08:49PolitikkRegjeringen foreslår ny integreringslov08:42VerdenDobbeltdrapsdømt henrettet i Tennessee08:42NorgeFem personer omkom i trafikken i juli08:23NorgeAldri har det vært færre rovviltskader på sau08:10VerdenSlik skader gummikuler ansiktet til demonstranter07:26NorgeMistet jobben og flyttet hjem til foreldrene – ble utvandret av staten07:19NorgePhilip Manshaus avhøres fredag ettermiddag06:45ReiseToginteressen har eksplodert – men reisende klager06:43VerdenKinas myndigheter avviser mulig gjentakelse av Beijing-massakren i Hongkong06:37NorgeDette skjer i dag06:30SportMedieyndlingen Solskjær: – Omtalen har rett og slett overgått det meste05:59NorgeDette skjedde i natt05:50SportHovland med knallstart i kampen om PGA-tourplass05:45KulturAller Media tok ut rekordstort utbytte fra Dagbladet i fjor05:24VerdenPoliti fant migranter fra Bangladesh og Sri Lanka gående langs motorvei sørøst i Mexico05:20NorgeOrdfører tror Putin-besøk kan hjelpe Frode Berg04:49SportStornes og Iden på 2.- og 4.-plass i triatlon i Tokyo04:41VerdenTrump skylder på psykisk syke for masseskytinger03:58Helse og livsstilUndersøkelse: Over 200 jordmødre vurderer å slutte i jobben03:55VerdenAviser: Epstein hadde brukne bein i nakke og hals03:29NorgeSyklist funnet bevisstløs i Trondheim
Populært