Meny

Lamborghini presenterte paven for ny «Pope-mobile»


Dette er noe annet enn den klassiske pavebilen med bur i skuddsikkert pleksiglass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pave Frans velsignet ny spesialutgave av Lamborghini Huracan som skal gjenreise kristne hjem i Irak.

Hvorvidt pave Frans er sportsbilentusiast vites ikke, men Den katolske kirkes åndelige overhode så ut til å være riktig så fornøyd da sjefen for luksusbilmerket Lamborghini, Stefano Domenicali, introduserte ham for en spesialutgave av Lamborgini Huracan.

Den elegante, hvite bilen med detaljer i gult og gull ble presentert for paven fremfor Vatikanets hotell der pave Frans bor. Det vakre vidunderet fikk som seg hør og bør velsignelse fra pavens hånd, samt en eksklusiv signatur på panseret. Underveis ble det tid for overrekkelse av nøkler og eierskapsdokumenter.

Men det er ikke Frans selv som får glede av å hilse til katolikkene fra bak rattet på det strøkne fartsvidunderet; bilen skal nemlig auksjoneres bort av det kjente auksjonshuset Sotheby's og pengene doneres til veldedig formål, blant annet gjenoppbygging av kristne samfunn i Irak ødelagt av IS.

Vatikanet skriver i en pressemelding at målet er å tilrettelegge slik at fordrevne kristne «endelig kan vende tilbake til sine røtter og gjenopprette sin verdighet».

Basisprisen for en Huracan, som første gang ble introdusert i 2014, ligger vanligvis på rundt 183.000 euro (cirka 1,7 millioner kroner). Det er ventet at den spesialbygde, og velsignede, bilen skal gi betydelig mer penger i veldedighetskassa under auksjonen.

Les også:

To brødre som ikke er brødre

Ingen ville betale nok for Trumps gamle Lamborghini

Topp 5: De heftigste fra Lamborghini

Motor
Populært