Meny

Kupp på billigbil? Da skal du kjøpe nå!

Opel, Toyota, Mitsubishi eller en Morris? Ingen av disse koster over 30.000 kroner. Alle er klassikere og alle krever litt jobb. Faksimiler fra finn.no / AutoDB.
Opel, Toyota, Mitsubishi eller en Morris? Ingen av disse koster over 30.000 kroner. Alle er klassikere og alle krever litt jobb. Faksimiler fra finn.no / AutoDB.

Så har du vinteren på deg til å sette den i stand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mange som ikke liker høst, vinter, snø og kulde. Som ikke liker å gå på ski og som kjeder seg foran TV-en. Som synes at vinteren er for lang og som gleder seg til våren med varme lyse kvelder og tørr asfalt.

Hadde man i tillegg hatt en lit kul og annerledes bil å trille ut av garasjen på vårparten, til allmenn beundring, så hadde jo ikke det gjort saken dårligere. Det er noe mange drømmer om.

Hvorfor ikke være litt foroverlent og faktisk gjøre det beste ut av situasjonen nå i mørketiden – og overraske med en ny og kul bil til våren?

Vi har tatt en liten titt på hva som finnes av reparasjonsobjekter rundt om i det ganske land. Som kanskje kan være bilen du kjører ut av garasjen til våren?

Her er noen av vinterprosjektene vi fant:

1971 Morris Clubman: Kr. 15.000,-

En tøff Morris Mini Clubman til 15.000 kroner. Faksimile fra AutoDB.no

Morris Clubman er den litt større utgaven av gresk/britiske Sir Alexander Arnold Constantine Issigonis unike bilkonstruksjon fra slutten av 50-tallet – Austin Mini. Denne er i seg selv en ganske så sjelden fugl. Clubman-bilene har en litt endret og lengre front. Dessuten kunne de leveres i versting-utgaven 1275 GT. At denne Clubmanen er en Estate, altså stasjonsvogn, gjør ikke akkurat saken dårligere og bilen mindre sjelden.

Den skal være både komplett og med lite rust. Noe av rusten skal allerede være fikset, men det tok fyr i dashbord og ledningsnett under den jobben. Så akkurat det krever litt innsats, men bør absolutt være overkommelig.

Ellers noterer vi oss tidsriktig rødt grilltrekk og kule "breifelger" med mønstrede slicks som neppe er godkjent for gatebruk.

Vi har definitivt troen på at dette kan bli en god og annerledes klassiker når og hvis noe forbarmer seg over den.

Se hele annonsen og alle bildene her:

En tøff Morris Mini Clubman til 15.000 kroner. Faksimile fra AutoDB.no
En tøff Morris Mini Clubman til 15.000 kroner. Faksimile fra AutoDB.no

1990 Toyota 4Runner: Kr. 24.000,-

Om du synes Minien over blir litt liten og puslete, så kan kanskje denne være noe for deg? Dette er nemlig en Toyota 4Runner som er hevet og ombygget, med 35-tommers hjul og ditto skjermbreddere .

Bilen er i utgangspunktet en ekte offroader med skikkelig firehjulsdriftsystem som blant annet innbefatter høy- og lavserie-gir. Med den ekstra høyden her og de store hjulene, er det grunn til å forvente seriøs framkommelighet.

4Runner kan vel nærmest beskrives som lillebroren til langt mer kjente Land Cruiser, eller som stasjonsvogn-utgaven av den legendariske pickupen Toyota Hilux.

Rust er nok denne bilen største fiende og det finnes noe på denne også, blant annet på bakdørene. Ellers er dieseltanken demontert og bilen mangler også stabilisatorstag foran.

Toyota 4Runner blir en barsking med hevesett og store hjul. Faksimile fra finn.no
Toyota 4Runner blir en barsking med hevesett og store hjul. Faksimile fra finn.no

Motoren starter og går og det bør, etter det vi kan forstå, være en ganske smal sak å få denne på hjulene igjen. Kanskje du til og med kan sette den i stand som en kul vinterbil?

Vil man legge mer i det, er det vel bare fantasien som setter begrensingene her. Ett lite tips i så måte; vi vet om slike biler med 3-liters dieselmotoren fra Land Cruiser. Det vil si at man langt på vei dobler dagens effekt på 90 hk...

Bilen selges på auksjon, så man må kanskje være forberedt på at prisen kan stige noe, avhengig av interesse.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Joda, denne Mitsubishi Eclipsen får du til bare 30.000 kroner. Faksimile fra finn.no
Joda, denne Mitsubishi Eclipsen får du til bare 30.000 kroner. Faksimile fra finn.no

1996 Mitsubishi Eclipse. Kr. 30.000,-

Hører du med blant de som ikke liker rustne og råtne biler og som helst ikke vil få for mye skitt under neglene? Da kan kanskje denne nylakkerte Mitsubishien være noe for deg?

Eclipsen ble kjøpt som reparasjonsobjekt for fem år siden. Den har siden, etter det vi kan forstå, blitt påkostet store summer. Blant annet en hellakkering og et småfett Alpine stereoanlegg. Bare sistnevnte kostet mer enn hva prisantydningen på bilen er nå...

Samtidig som mye annet er gjort også. Bilen ser naturlig nok både hel og pen ut på bildene, men krever altså fortsatt noe jobb før den kan godkjennes og brukes. Blant annet må de ha ny vannpumpe og og godkjent senkesettet som er montert.

Det hele høres rimelig overkommelig ut slik det er framstilt i annonsen. Om dette stemmer, er det heller ikke noe å si på prisen som forlanges her. 30.000 kroner for denne høres unektelig ikke avskrekkende ut med tanke på hva som er gjort.

Vi tipper at den som tar oppgaven med å fullføre denne også kan tjene en liten slump penger på den.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Opel Manta – dette er 70-talls klassiker, men det kreves litt jobb. Faksimile fra AutoDB.no
Opel Manta – dette er 70-talls klassiker, men det kreves litt jobb. Faksimile fra AutoDB.no

1975 Opel Manta A. Kr. 29.000,-

Opel Manta kom i 1970 som en sporty fetter til den mer sedate Opel Ascona. Bilens lekre linjer har for lengst gjort Manta til en skikkelig klassiker. Opel er er også hobbybiler som er kurante, greie å skru på og har billige deler så lenge men holder seg til de litt folkelige modellene. I tillegg er entusiastmiljøet stort.

Eldre Opels verste fiende, er egentlig to ting. Det første er rust, det andre er tidligere eiere og hva de eventuelt har gjort – eller ikke gjort – med bilen.

Her har en tidligere eier konvertert den til 2-liters motor og 5-trinns girkasse. Det får vi si er innafor, selv om det altså ikke er helt originalt. Det ser også ut til at bilen trenger noe rustjobb, etter bildene å bedømme. Sammen med en lakkering. Hverken tekst eller bilder er veldig utfyllende i denne annonsen, men en mail eller telefon til eieren vil sikkert gi deg de opplysningene du trenger.

Vi har også sansen for denne bilens fargekombinasjon. Sølv med svarte striper blir liksom aldri helt feil og fremhever Mantans vakre linjer. Dette er også siste årsmodellen av A-modellen av Manta før den ble avløst av B-modellen som ble produsert fram til 1988.

Fikser du opp denne i løpet av vinteren vil du garantert få mange og misunnelige blikk når vårsola atter begynner å varme.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Et lite tips til slutt

Bilene over er alle tilårskomne og krever en del jobb. Det er derfor smart å ta en nøye vurdering av bilene før kjøp og forsøke å lage et omtrentlig budsjett for hva det koster å sette bilen i stand igjen.

Det viser seg jo ikke rent sjelden at det koster mer penger enn man tror. Og ting tar som kjent tid. Særlig det å sette i stand gamle biler kan være mer tidkrevende enn det man tror.

Men tar du utfordringen, har kunnskapen og motet og et fornuftig sted å jobbe, ja så kan vi garantere deg at samtlige av disse bilene vil vekke mye positiv oppmerksomhet!

Vi gjør oppmerksom på at Broom og AutoDB har samme eier.

Les også: Det er nå du skal kjøpe denne bruktbilen

Denne saken ble først publisert hos Broom.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:30 Aschehoug gikk 40 millioner kroner i underskudd10:27 Norskeid skip til Middelhavet for å redde migranter10:17 To til sykehus etter husbrann i Sandnes10:15 Nytt forskningsprosjekt etter 22. juli: – Fremdeles mange som sliter09:47 Iran: Besetningen på Stena Impero er i god behold09:40 Svømme-VM: 10.-plass for Christiansen på 400 m fri09:27 Opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:25 Minst seks døde i hetebølge i USA09:21 Sju drept i angrep mot politi i Pakistan09:15 Premier League-sjefen tror VAR vil føre til kontroverser09:15 Rufsete EU-hater klar til å lede britene ut av unionen09:12 Færre på bygda tror på menneskeskapte klimaforandringer: – Det er mistroa til autoriteter09:12 Gjerningspersoner på frifot etter voldshendelse i Oslo sentrum i natt08:41 Flere flyselskaper stanser sine flygninger til Kairo08:38 Animalia skal undersøke bedøvelsesmetode under griseslakting08:05 Avsluttet leteaksjon i sjøen ved Bergen uten funn08:05 Ukraina velger ny nasjonalforsamling07:49 Trønderenergi har anmeldt vindkraftaksjonister07:23 To pågrepet i Hongkong etter funn av sprengstoffabrikk07:00 Håndballkomet må vente, ikke med mot Danmark06:00 Kan bli hetebølge i hele Norge05:52 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:17 Ocasio-Cortez langer ut mot Trump05:13 Berusede får de alvorligste skadene på elsparkesykkel04:56 Storbritannia protesterer mot Iran04:17 Tre til sykehus etter bilulykke i Akershus04:00 1.000 brannfolk kjemper mot brann i Portugal03:06 Hetebølge i nordøstlige USA02:22 Arkitekten Cesar Pelli er død02:21 Elvestuen ut mot moralisering i klimakampen01:59 Russisk romkapsel dokket med ISS01:24 Ventura går mot plass på PGA-turen00:42 Par truet med skytevåpen – ble fraranet bilen00:38 Brexit-motstandere demonstrerte i London00:30 «Hvaldimir» er ledet tilbake til Hammerfest22:52 Vy-ansatte på buss for tog trues av passasjerer22:36 Henrik Ingebrigtsen klarte VM-kravet på 5000 meter22:24 Hopp: Norge på tredjeplass i Polen21:54 Ny pilot stoppet etter promillekontroll ved Stavanger Lufthavn20:53 Ødegaard spilte 45 minutter da Real Sociedad tapte for lag fra nivå to20:51 Internasjonal ferd mot ISS på 50-årsdagen for månelandingen20:23 Friidrett: Lillefosse tok gull i U20-EM20:20 Listhaug om Krekar: Vil bli kvitt den mannen så fort som mulig19:48 Hovedmistenkt etter diplomatdrap pågrepet i Irak19:36 Britiske myndigheter frykter terror mot fly fra Egypt19:32 Casper Ruud møter nederlender i Tyskland18:49 Irans vokterråd: Arresten av tankskipet var et svar18:17 Stena Imperos eierselskap i kontakt med besetningen17:57 Dykker funnet død utenfor Dønna i Nordland17:50 To graver åpnet i forsvinningssak i Vatikanet17:14 Mistenkelig gjenstand funnet på Gardermoen var ufarlig16:13 Egyptiske myndigheter vil flytte Tut-ankh-Amon15:55 Wolverhampton slo City på straffer i Shanghai15:47 Jakob Ingebrigtsen slettet 15 år gammel rekord på 5000 meter15:35 Høyre elsker Boris15:35 Én av til nordmenn tror ikke på menneskeskapte klimaendringer15:31 Tenåringen Greenwood sikret seieren for United mot Inter15:11 Trump ringte Löfven om A$AP Rocky – Löfven vil ikke gripe inn14:59 «Død» isbre får minnesten14:47 Politiet: – Ikke greit å filme skadde personer14:35 Over 22.000 demonstrerte i Moskva med krav om frie lokalvalg14:15 Fritidsbåt gikk på grunn i Møre og Romsdal14:07 Tusenvis demonstrerer i Hongkong til støtte for politiet13:49 Neste uke er det meldt over 30 grader i sør – i nord snur godværet13:31 Politiet i Hongkong sier de har avslørt sprengstoffabrikk13:17 50 døde grindhvaler oppdaget av turister på Island12:43 United avslo Inter-bud på Lukaku12:39 To flyplasser stengt på Sicilia etter vulkanutbrudd12:21 Dansk professor vil bygge mur rundt Europa: – Neppe realistisk12:17 Tyskland og Frankrike krever løslatelse av svenskeid tankskip12:12 Luftangrep mot Jemens opprørskontrollerte hovedstad11:49 Over 150 døde i monsunflommer i Sør-Asia11:45 10 omkom i eksplosjon på kinesisk gassanlegg11:21 Ytre høyre-demonstrasjon etter politikerdrap i Tyskland11:02 Liverpool tapte for Borussia Dortmund i Indiana10:36 Britiske myndigheter advarer mot seiling i Hormuzstredet10:00 Stor fornyelse i ukrainsk politikk ventet i valget på nasjonalforsamling09:42 NVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:37 Zlatan avgjorde med hat trick i lokalderbyet i Los Angeles09:27 To personer funnet døde i Sverige09:27 Tyrkisk bankmann løslatt fra fengsel i USA09:02 Kan Jakob Ingebrigtsen true norsk rekord på 5000 meter?09:00 50 år siden det første skrittet ble tatt på månen08:51 London-politiets Twitter-konto hacket08:11 Fire personer lettere skadd i trafikkulykke ved Evje07:10 Eiendomsskatten i Stavanger har økt med Frp06:20 NVE varsler oppdatering om Veslemannen06:18 Minst 17 døde av metanol i Costa Rica05:59 Dette skjer i dag05:38 Kvinne til sykehus etter bilulykke i Vestfold05:30 Dette skjedde i natt05:25 Jensen og Listhaug avfeier at Frp er i krise04:52 NTNU-forskere vil bli med på neste månelanding04:48 Musikkfestival avlyst på grunn av frykt for immigrasjonsmyndighetene04:35 Arrangementer avlyses i USA på grunn av hete03:56 Bolsonaro nekter for at det er sult i Brasil03:56 Jødisk forstander ut mot forslag om kosherforbud03:33 Michelle Obama: USA er for alle03:21 XXL vurderer å legge ned virksomheten i Danmark
Siste nytt
10:30NorgeAschehoug gikk 40 millioner kroner i underskudd10:27VerdenNorskeid skip til Middelhavet for å redde migranter10:17NorgeTo til sykehus etter husbrann i Sandnes10:15NorgeNytt forskningsprosjekt etter 22. juli: – Fremdeles mange som sliter09:47VerdenIran: Besetningen på Stena Impero er i god behold09:40SportSvømme-VM: 10.-plass for Christiansen på 400 m fri09:27NorgeOpprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:25VerdenMinst seks døde i hetebølge i USA09:21VerdenSju drept i angrep mot politi i Pakistan09:15SportPremier League-sjefen tror VAR vil føre til kontroverser09:15VerdenRufsete EU-hater klar til å lede britene ut av unionen09:12PolitikkFærre på bygda tror på menneskeskapte klimaforandringer: – Det er mistroa til autoriteter09:12NorgeGjerningspersoner på frifot etter voldshendelse i Oslo sentrum i natt08:41VerdenFlere flyselskaper stanser sine flygninger til Kairo08:38NorgeAnimalia skal undersøke bedøvelsesmetode under griseslakting08:05NorgeAvsluttet leteaksjon i sjøen ved Bergen uten funn08:05VerdenUkraina velger ny nasjonalforsamling07:49NorgeTrønderenergi har anmeldt vindkraftaksjonister07:23VerdenTo pågrepet i Hongkong etter funn av sprengstoffabrikk07:00SportHåndballkomet må vente, ikke med mot Danmark06:00NorgeKan bli hetebølge i hele Norge05:52NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:17VerdenOcasio-Cortez langer ut mot Trump05:13NorgeBerusede får de alvorligste skadene på elsparkesykkel04:56VerdenStorbritannia protesterer mot Iran04:17NorgeTre til sykehus etter bilulykke i Akershus04:00Verden1.000 brannfolk kjemper mot brann i Portugal03:06VerdenHetebølge i nordøstlige USA02:22VerdenArkitekten Cesar Pelli er død02:21NorgeElvestuen ut mot moralisering i klimakampen01:59VerdenRussisk romkapsel dokket med ISS01:24SportVentura går mot plass på PGA-turen00:42NorgePar truet med skytevåpen – ble fraranet bilen00:38VerdenBrexit-motstandere demonstrerte i London00:30Norge«Hvaldimir» er ledet tilbake til Hammerfest22:52NorgeVy-ansatte på buss for tog trues av passasjerer22:36SportHenrik Ingebrigtsen klarte VM-kravet på 5000 meter22:24SportHopp: Norge på tredjeplass i Polen21:54NorgeNy pilot stoppet etter promillekontroll ved Stavanger Lufthavn20:53SportØdegaard spilte 45 minutter da Real Sociedad tapte for lag fra nivå to20:51VerdenInternasjonal ferd mot ISS på 50-årsdagen for månelandingen20:23SportFriidrett: Lillefosse tok gull i U20-EM20:20PolitikkListhaug om Krekar: Vil bli kvitt den mannen så fort som mulig19:48VerdenHovedmistenkt etter diplomatdrap pågrepet i Irak19:36VerdenBritiske myndigheter frykter terror mot fly fra Egypt19:32SportCasper Ruud møter nederlender i Tyskland18:49VerdenIrans vokterråd: Arresten av tankskipet var et svar18:17VerdenStena Imperos eierselskap i kontakt med besetningen17:57NorgeDykker funnet død utenfor Dønna i Nordland17:50VerdenTo graver åpnet i forsvinningssak i Vatikanet17:14NorgeMistenkelig gjenstand funnet på Gardermoen var ufarlig16:13VerdenEgyptiske myndigheter vil flytte Tut-ankh-Amon15:55SportWolverhampton slo City på straffer i Shanghai15:47SportJakob Ingebrigtsen slettet 15 år gammel rekord på 5000 meter15:35PolitikkHøyre elsker Boris15:35NorgeÉn av til nordmenn tror ikke på menneskeskapte klimaendringer15:31SportTenåringen Greenwood sikret seieren for United mot Inter15:11KulturTrump ringte Löfven om A$AP Rocky – Löfven vil ikke gripe inn14:59Verden«Død» isbre får minnesten14:47NorgePolitiet: – Ikke greit å filme skadde personer14:35VerdenOver 22.000 demonstrerte i Moskva med krav om frie lokalvalg14:15NorgeFritidsbåt gikk på grunn i Møre og Romsdal14:07VerdenTusenvis demonstrerer i Hongkong til støtte for politiet13:49NorgeNeste uke er det meldt over 30 grader i sør – i nord snur godværet13:31VerdenPolitiet i Hongkong sier de har avslørt sprengstoffabrikk13:17Verden50 døde grindhvaler oppdaget av turister på Island12:43SportUnited avslo Inter-bud på Lukaku12:39VerdenTo flyplasser stengt på Sicilia etter vulkanutbrudd12:21NorgeDansk professor vil bygge mur rundt Europa: – Neppe realistisk12:17VerdenTyskland og Frankrike krever løslatelse av svenskeid tankskip12:12VerdenLuftangrep mot Jemens opprørskontrollerte hovedstad11:49VerdenOver 150 døde i monsunflommer i Sør-Asia11:45Verden10 omkom i eksplosjon på kinesisk gassanlegg11:21VerdenYtre høyre-demonstrasjon etter politikerdrap i Tyskland11:02SportLiverpool tapte for Borussia Dortmund i Indiana10:36VerdenBritiske myndigheter advarer mot seiling i Hormuzstredet10:00VerdenStor fornyelse i ukrainsk politikk ventet i valget på nasjonalforsamling09:42NorgeNVE opprettholder rødt farenivå på Veslemannen09:37SportZlatan avgjorde med hat trick i lokalderbyet i Los Angeles09:27VerdenTo personer funnet døde i Sverige09:27VerdenTyrkisk bankmann løslatt fra fengsel i USA09:02SportKan Jakob Ingebrigtsen true norsk rekord på 5000 meter?09:00Verden50 år siden det første skrittet ble tatt på månen08:51VerdenLondon-politiets Twitter-konto hacket08:11NorgeFire personer lettere skadd i trafikkulykke ved Evje07:10NorgeEiendomsskatten i Stavanger har økt med Frp06:20NorgeNVE varsler oppdatering om Veslemannen06:18VerdenMinst 17 døde av metanol i Costa Rica05:59NorgeDette skjer i dag05:38NorgeKvinne til sykehus etter bilulykke i Vestfold05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeJensen og Listhaug avfeier at Frp er i krise04:52NorgeNTNU-forskere vil bli med på neste månelanding04:48VerdenMusikkfestival avlyst på grunn av frykt for immigrasjonsmyndighetene04:35VerdenArrangementer avlyses i USA på grunn av hete03:56VerdenBolsonaro nekter for at det er sult i Brasil03:56NorgeJødisk forstander ut mot forslag om kosherforbud03:33VerdenMichelle Obama: USA er for alle03:21NorgeXXL vurderer å legge ned virksomheten i Danmark
Populært