Se video:

En måneds arbeid på Hålogalandsbrua på ett minutt

Video: Her heises hele brudekket på Hålogalandsbrua på plass.

6. oktober ble det siste bruelementet montert på det som skal bli Norges nest største hengebru. Neste sommer skal brua åpne for trafikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen er i gang med å bygge Norges nest lengste hengebru i Narvik kommune i Nordland. Brua skal etter planen stå ferdig sommeren 2018, og 6. oktober ble en viktig milepæl i det omfattende veiprosjektet nådd: Den siste delen av brudekket ble heist på plass.

Hele brudekket ble montert i løpet av en måned, og Statens vegvesen filmet den fascinerende prosessen i en timelapse-video du kan se øverst i saken.

Det ferdige brudekket består av 30 stålkasser og er 1533 meter langt.

Selv om brua nå ser ferdig ut, gjenstår det en del arbeid, ifølge Statens vegvesen. Blant annet skal entreprenøren sveise alle brukassene sammen.

– Dette er et omfattende arbeid som kommer til å gå gjennom hele vinteren, og det er snakk om mange kilometer med sveising, skriver vegvesenet i en pressemelding.

Når sveiserarbeidet er gjennomført, gjenstår blant annet maling av sveiseskjøter, ferdigstilling av bærekablene, samt avsluttende betongarbeid, elektroinstallasjoner, heis i brutårnene og asfaltering av brua.

Les også: Norsk bru blir kinesisk stålindustris inngangsbillett til Europa

Brua skal etter planen åpnes for trafikk i løpet av sommeren 2018, og i tillegg til å korte reisetiden for bilister, skal den også få trafikken vekk fra en svært rasutsatt veistrekning.

Ved ferdigstilling vil Hålogalandsbrua være Norges nest lengste hengebru, etter Hardangerbrua.

Se også:

På 3,5 sekunder er brua borte

De sprenger og sprenger, men broa rikker seg ikke

Turgåere opplevde marerittet da hengebro kollapset

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden