Meny

Bilen som nesten er for stor for McDonalds

En sjelden gjest på McDonalds i Norge, her er Ford F150 Raptor på snarvisitt og besøker et lite stykke USA, i Norge.
En sjelden gjest på McDonalds i Norge, her er Ford F150 Raptor på snarvisitt og besøker et lite stykke USA, i Norge. Foto: Broom

Pickup-kjempen F150 Raptor får bryne seg på Norges-besøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Pass opp i den svingen. Det er trangt, du må helt ut til høyre og så legge over maks!

– OK, men nå er det jeg som kjører bilen! Konsentrer deg om å ta bilder du!

Det er mørkt, lett duskregn og en 3,5-liters V6-motor buldrer solid på tomgang. Hvor er vi? Nei, ikke i en krevende terrengløype, heller ikke på en dårlig brøytet vintervei, eller en racerbane, med skarpe svinger.

Nei, akkurat nå står vi i Drive in-køen på McDonalds. Sjåføren begynner å bli litt oppgitt over meg som frykter det verste – og har veldig lyst til å levere tilbake ett stykk diger pickup i uskadet stand etter at prøvekjøringen er over.

Hvorfor McDonalds? Vel, det skal jeg komme tilbake til litt senere. Først litt om bilen:

Produsert siden 1948

Her har vi nemlig det som er en svært sjelden bil i vår del av verden. Fullt navn er Ford F150 Raptor Supercab, og dette er noe av det mest amerikanske du får tak i på fire (svære) hjul. Dette eksemplaret er på en kjapp Europa-visitt. En titt i hanskerommet viser at den faktisk er flydd over fra JFK-flyplassen i New York, til Frankfurt. Nå er den i Norge noen dager, og vi er blant de heldige utvalgte som får låne den. Hjemme i USA koster denne fra rundt 500.000 kroner. Skulle vi byttet ut testbilens britiske skilter med norske, snakker vi et sted mellom én og halvannen million kroner.

Det er ikke ofte vi finner slike frakt-papirer i hanskerommet på en bil.

F-serien er Fords legendariske pickup. Den har vært i produksjon siden 1948 og har vært verdens mest solgte kjøretøy i mange år. Og som så mye annet i USA: Den er STOR! Pickuper som Toyota Hilux, VW Amarok og Fords egen Ranger som selger godt i vår del av verden, er bare smågutter i forhold. Ja, det er nesten så de får plass på F-planet, hele gjengen.

Raptor er 5,58 meter lang. Vel så viktig for den visuelle opplevelsen er det at den er 1,99 meter høy. Bredden? 2,45 meter, inkludert de store speilene. Dette er ikke noe for standard norske parkeringsplasser. Og det avsindig trange parkeringshuset vi i Broom bruker i Oslo sentrum, er no go-zone for denne bilen. Hadde vi kjørt inn der, ville vi neppe noen gang kommet ut igjen.

Men dette handler ikke bare om størrelse. Når bilen heter Raptor, betyr det at noen av de beste ingeniørene hos Ford har fått lov til å gå lettere amok. Da er den nemlig breddet, den har fått en rekke tekniske oppgraderinger/endringer og ikke minst: Under det høye panseret sitter det en modifisert V6-motor på 3,5 liter.

Nåde de småfuglene som kommer i veien for denne grillen, Raptor har en front som ruver!

Topp 5: Gode grunner til å kjøpe amcar

Nåde de småfuglene som kommer i veien for denne grillen, Raptor har en front som ruver! Foto: Broom
Nåde de småfuglene som kommer i veien for denne grillen, Raptor har en front som ruver! Foto: Broom

Absurd blanding av pickup og sportsbil

Den dunker ut 450 hestekrefter og 510 Nm. Det er nok til å feie bilen fra 0-96 km/t på 5 sekunder blank. Legg på en tiendel eller to – og vi har nådd 100 km/t. Den ti-trinns girkassa er ikke den kjappeste vi har vært borti, dermed kunne det faktisk gått enda raskere.

Vi må naturligvis teste akselerasjonen, og gjett om det er moro! Raptoren er en nesten absurd blanding av pickup og sportsbil. Med plass til fem, stort lasteplan, voldsom bakkeklaring og røft interiør. Men når vi presser gassen i bånn, kommer sportsbil-faktoren inn for fullt.

Motoren brøler, vi blir presset bakover i setene – og bilen bare bykser framover. I alle fall når det er noenlunde tørt på veien og firehjulstrekken er koblet inn. En av våre tilmålte dager var regntung. Bare bakhjulstrekk da gjør at hekken kommer faretruende fort, her skal du vite hva du driver med!

Lemmen kan du felle ned fjernstyrt og elektrisk, garantert et godt partytricks "over there".

Dette er Norges dyreste pickup

Out on the highway...

Det er noe herlig amerikansk med dette oppsettet. Det finnes en rekke store SUV-er som også leker sportsbiler. De beste av dem klarer det nesten også. Understell og kjøreegenskaper er fintunet inntil det nesten absurde. Særlig tyskerne er gode på å få digre SUV-er til å oppføre seg som om de er en halv meter lavere og 1.000 kilo lettere enn de egentlig er.

En god, gammeldags møteplass kommer godt med når du kjører denne bilen!

Kanskje har de forsøkt noe tilsvarende hos Ford i Detroit, men i såfall ga de opp ganske kjapt. For her er du aldri, aldri i tvil om at du kjører svær pickup, i tillegg til at den er styggrask. Raptor er nesten overraskende mykt satt opp. Den gynger og krenger, og ute på småveier gjelder det å holde seg godt fast i rattet (og se opp for biler i mot, denne er ikke laget for smale, norske veier).

Ute på motorveien (eller highwayen, som det plutselig er fristende å kalle det), derimot – der føles den hjemme. Oppe i 100 km/t er det såvidt motoren er våken, bare lett buldring avslører at den er med. De digre hjulene bråker også litt, men Ford har helt klart jobbet med støydempingen. Det er bare å lene seg tilbake og høre på en CD (DAB er det nemlig ikke her). De digre koppholderne rommer kaffekopper som rekker til en dags kjøring, og mellom setene er det en oppbevaringsboks på størrelse med et normalt bagasjerom.

Du blir rett og slett litt uovervinnelig her.

Hadde vi kunnet bli med Raptor på flyet tilbake til USA, ville noe som dette vært helt perfekt!

Lemmen kan du felle ned fjernstyrt og elektrisk, garantert et godt partytricks "over there". Foto: Broom
Lemmen kan du felle ned fjernstyrt og elektrisk, garantert et godt partytricks "over there". Foto: Broom

Fra V8 til V6

– Pappa, jeg visste ikke at den Teslaen er så liten, sier 8-åringen min som synes Raptoren er helt fantastisk. Vi ligger rett bak en Model X, som vanligvis er noe av det mest ruvende nedover "vår" E6-strekning. Og han har helt rett. Teslaen ser nesten litt pinglete ut der foran, her har den møtt sin (fysiske) overmann.

Vi kommer til en tunell, og jeg kan naturligvis ikke la sjansen gå fra oss til å gasse på og kjøre forbi. Dermed gir vi også alle andre inne i tunellen en lydopplevelse de neppe glemmer med det første.

Til denne generasjonen var Raptor gjennom en slankekur. Utstrakt bruk av aluminium er med på å redusere vekten med flere hundre kilo, sammenlignet med forgjengeren. Og V8-eren ble erstattet med en V6. Det siste var nok et aldri så lite sjokk for mange amerikanske entusiaster. Til gjengjeld har Ford tunet lyden slik at det omtrent høres ut som to V6-ere samtidig her. Sikkert ikke dumt for å stagge eventuelle skeptikere.

Det er ikke noen millionbil-faktor over interiøret, men det er solid, ryddig og røft.

Broom-leserne kåret: Dette er tidenes amcar

Trangt på langtur

Apropos interiøret: De fleste pickuper er temmelig primitive på dette området. Raptor er heller ikke noen luksusbil, men det ser bra ut og kvalitetsfølelsen er godt over middels amerikansk. Det meste av brytere og knapper er robuste, du kan fint betjene de fleste av dem med arbeidshanskene på. Infotainmentskjermen har sånn passe god grafikk, og alt er ikke like intuitivt. Det lever vi uansett greit med.

Full åpning, når du trenger det.

Utstyrsnivået er høyt. Her er det meste elektrisk (som det skal være i en amerikansk bil), det er både varme og kjøling i setene og en drøss med strømuttak fordelt rundt i kupéen. Forsetene kunne trengt litt mer sidestøtte, de er overraskende flate.

Supercab betyr at den har plass til tre i baksetet. Innstigningen fungerer slik at du først åpner fordøren, så åpnes bakdøren bakover. Da blir det en gedigen åpning. Men plassen er begrenset for de tre i baksetet og ryggen er fryktelig bratt. Voksne på langtur vil neppe trives veldig godt. Men amerikanske Raptor-kunder som trenger fulllverdig baksete, kjøper naturligvis heller Supercrew-utgaven. Da får de både skikkelige bakdører og mer plass.

Her gjelder det å ha ganske korte bein og være rett i ryggen!

Det tok litt av da Thor Sverre skulle bygge på garasjen...

Hadde vi kunnet bli med Raptor på flyet tilbake til USA, ville noe som dette vært helt perfekt! Foto: Broom
Hadde vi kunnet bli med Raptor på flyet tilbake til USA, ville noe som dette vært helt perfekt! Foto: Broom

Tilbake til McDonalds

Mye av poenget med Raptor er at den skal kunne forsere en ørken i Arizona eller klatre opp fjelltopper i Colorado, hvis du skulle ønske det. Derfor er den utstyrt med massevis av elektroniske hjelpemidler. Offroadegenskapene skal være på høyde med det aller beste i klassen. Dessuten har du bakkeklaring på voldsomme 29,5 centimeter.

Greit å vite, hvis du noen gang skulle få bruk for noe sånt. Men nåde deg hvis du setter deg fast med denne bilen, da er det neppe noe poeng i å spørre naboen om trekke deg opp med familie-SUV-en sin!

Naturligvis trekker den også tunge lass. 3.628 kilo kan du henge bakpå, jeg tviler på at du vil merke veldig mye til det.

Etter et par prøvekjøringsdager (som går altfor fort), er det på tide med en siste Raptor-tur. Og hva er vel mer passende enn å ta den med til et lite stykke USA, i Norge? Jeg snakker naturligvis McDonalds. Som sagt, så gjort. Ungene fristes med McDonalds-middag på en helt vanlig tirsdag, og vi stiller oss pent i kø.

Litt taktisk sporvalg i starten gjør at en bitteliten Honda HR-V (som er på vei ut) sliter skikkelig med å snike seg forbi der vi står i Drive in-køen. Og mellom betalings- og henteluka (hver sin side av bygget) er det akkurat såvidt vi kommer rundt svingen, uten å havne ut over kantsteinen. McDonalds i Norge er helt tydelig ikke dimensjonert for ekte amerikanske kjøretøy! Men det går akkurat. Et lite C-moment ned til henteluka må til for å få maten, den er ikke kalibrert etter digre amerikanske pickuper den heller. Så er vi gjennom!

Dagens største i Drive in hos McDonalds. Mercedes E-klassen bak oss blir plutselig ganske puslete.

En annen heftig Ford: Denne bør selges med en advarsel

Hadde vi kunnet bli med Raptor på flyet tilbake til USA, ville noe som dette vært helt perfekt! Foto: Broom
Hadde vi kunnet bli med Raptor på flyet tilbake til USA, ville noe som dette vært helt perfekt! Foto: Broom

Den amerikanske drømmen

På vei hjemover blir det stille i bilen. Ungene koser seg med milkshake, jeg koser meg med noen umotiverte, men morsomme akselerasjoner. Det er liksom ikke mulig å la være i en bil som denne.

Det er rene spisebordet mellom setene. Her kan du få plass til en stor pizzaeske, eller for eksempel burgere fra McDonalds.

Du kan si litt av hvert om USA. Mye er bra, noe er ikke så bra og noe er ganske uforståelig for mange av oss nordmenn. Som for eksempel den presidenten de holder seg med for tiden.

Amerikanerne skiller seg også ut på biler. Raptor er et strålende bevis på det. Den er politisk ukorrekt så det holder. Størrelsen, lyden og forbruket (vi dropper å måle det, men blir stående en stund ved pumpa før tilbakelevering...) – alt dette kunne bare kommet fra USA.

Det er sannsynligvis utrolig få som virkelig trenger en bil som dette. Men salgstallene hjemme i USA viser at det er veldig mange som likevel vil ha den. Det er en liten bit av den amerikanske drømmen, det også.

(Artikkelen er først publisert i Broom)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:18 Syriske opprørere trekker seg tilbake09:17 Lavere drivstoffsalg i sommer08:56 Tar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25 Antall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07 Pompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06 Bomselskapenes kostnader stiger07:49 Lys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41 Rødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50 Ni evakuert etter flere ras i Nordland06:46 Eksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15 NFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15 Millioner av afghanske barn nektes skolegang06:14 Ny planet oppdaget i Melkeveien06:10 Dette skjer i dag06:09 Sp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00 – De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58 Støre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56 Hongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36 Dette skjedde i natt05:17 Jernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00 Forsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48 Epstein signerte testament to dager før han døde04:14 Mann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38 Utsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03 Søker etter eldre kvinne i Skien sentrum og i Hjellevannet02:40 – Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18 USA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58 Brann i enebolig i Tana slukket01:52 Hestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42 Halve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46 Detonasjon ved politihus i Sverige00:34 Kvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43 Floridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35 Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25 Pogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12 Nok en remis for Carlsen i USA22:49 Politimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24 Grønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52 Macron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51 Norsk spiss til engelsk fotball21:41 Advarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35 Siv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32 Bodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30 Sarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26 Twitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52 Saltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41 Slik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31 Valg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20 Oslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06 Håndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06 18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00 Dansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52 Emil Hansson klar for Hannover19:37 – Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29 Christian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50 MDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46 Emery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16 – Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02 Foodora-syklister går ut i streik17:25 Minneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15 Fare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58 Wikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39 Bombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33 Mann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21 Det er som om Arendalsukas reklamebyrå skulle skrevet det16:05 Krystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48 Sudans Bashir i retten for korrupsjon15:22 Solbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21 Krekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20 Open Arms får legge til kai på Mallorca14:51 Britisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36 – Grunnlaget for torsken har kollapset14:24 Rykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17 Bombe mot politifolk i Nord-Irland13:59 Brasils president med nytt angrep på Norge13:59 Inflasjonen synker i eurosonen13:53 Ny teori: Mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41 Kutter fastrente på lån med lang binding13:29 Kinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04 Manshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55 Fem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36 Prinsessen på plass på ny skole12:35 Flaggstang falt over en person ved politistasjon12:02 Tog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55 Ny skolestreik for klimaet 30. august11:54 Tyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50 Hurtigruten bygger om skip til hybrider11:09 Høyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58 Bergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57 Coutinho klar for Bayern10:30 Iran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29 Casper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05 Markert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05 Dinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56 Trump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55 Bjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41 «Dyne-Larsen» er død09:23 Mennene i flertall ved høstens valg09:17 Pochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig
Siste nytt
09:18VerdenSyriske opprørere trekker seg tilbake09:17MotorLavere drivstoffsalg i sommer08:56MotorTar du danskebåten til Sverige må du blåse i denne08:25NorgeAntall narkotikasaker økte for første gang på fem år08:07PolitikkPompeo: – Veldig uheldig at tankskipet ble frigitt08:06PolitikkBomselskapenes kostnader stiger07:49NorgeLys fra oven gir norske kirker miljøvennlig energi og overskudd07:41PolitikkRødt-politiker anmeldt etter bråk på Karl Johan06:50NorgeNi evakuert etter flere ras i Nordland06:46SportEksperter ser muligheter for avansement for Molde og RBK06:15SportNFF inspiserer Ullevaal-gresset etter Rammstein-konserten06:15VerdenMillioner av afghanske barn nektes skolegang06:14VerdenNy planet oppdaget i Melkeveien06:10NorgeDette skjer i dag06:09PolitikkSp fortsatt størst og øker i Finnmark og Troms06:00Penger– De skattegrepene regjeringen gjør, har en veldig skjev geografisk profil05:58PolitikkStøre nordover for å hjelpe Ap i trøbbel05:56VerdenHongkongs regjeringssjef øyner fredelig løsning på uroen05:36NorgeDette skjedde i natt05:17NorgeJernbanedirektoratet utreder sovetilbud på tog05:00NorgeForsvarssjefen sikter mot 2 prosent04:48VerdenEpstein signerte testament to dager før han døde04:14NorgeMann i 20-årene slo seg ut av arresten03:38VerdenUtsetter kunngjøring av medlemmer av rådet i Sudan03:03NorgeSøker etter eldre kvinne i Skien sentrum og i Hjellevannet02:40Motor– Venstres bekymring for bompengeskissen er reell02:18VerdenUSA advarer Hellas mot å bistå iransk tankskip01:58NorgeBrann i enebolig i Tana slukket01:52NorgeHestenesprisen gitt til kulturjournalist Anders Firing Lunde01:46VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong01:42NorgeHalve befolkningen negativ til kommersielle velferdsaktører00:46VerdenDetonasjon ved politihus i Sverige00:34VerdenKvinne frikjent for drap på sitt dødfødte barn23:43VerdenFloridas ikoniske palmetrær er under angrep23:35VerdenFengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall23:25SportPogba bommet på straffe da Manchester United spilte uavgjort23:12SportNok en remis for Carlsen i USA22:49VerdenPolitimann sparket etter at svart mann døde av kvelning22:24StemmerGrønland sier de ikke er til salgs. Men kan Trump få kjøpt øya likevel?21:52PolitikkMacron og Putin øyner Ukraina-løsning21:51SportNorsk spiss til engelsk fotball21:41VerdenAdvarer mot kritisk vannmangel: Her er risikoområdene21:35PolitikkSiv Jensen avviser mer forhandling om bompenger21:32SportBodø/Glimt mistet tabelltoppen med uavgjort mot Sarpsborg21:30SportSarri risikerer å miste serieåpningen til Juventus21:26VerdenTwitter: Kina brukte falske kontoer for å skape uro i Hongkong20:52SportSaltnes berget poeng for Bodø/Glimt20:41VerdenSlik kan søppeldynge ha tvunget ned passasjerfly20:31PolitikkValg 2019: Debatt om unge velgere, klima og Nord-Norgebanen20:20PolitikkOslo-måling: MDG nær dobbelt så store som ved forrige valg20:06SportHåndball: Senstad blir ny landslagstrener for Polen20:06Motor18 biler har stått fast i svensk P-hus siden juli20:00SportDansk kvinne med topplassering i Ironman tre måneder etter fødsel19:52SportEmil Hansson klar for Hannover19:37Penger– Vedum viser til fulle hva slags holdninger Senterpartiet er laget av19:29NorgeChristian Radich kjørte inn i brygge i Bjørvika18:50NorgeMDG med kjempesmell i ny kommunevalgmåling18:46SportEmery før storoppgjør mot Liverpool: – Vi vil aldri møte dem18:16Politikk– Regjeringen misbruker EØS til å presse kommunene18:02PengerFoodora-syklister går ut i streik17:25VerdenMinneseremoni for isbre: Derfor forsvant den17:15NorgeFare for jordskred på Vestlandet – gult farevarsel sendt ut16:58SportWikheim får tidligere Start-spiller som ny trener16:39VerdenBombeeksperter rykket ut til svensk politistasjon16:33NorgeMann varetektsfengslet etter voldshendelse i Kristiansand16:21PolitikkDet er som om Arendalsukas reklamebyrå skulle skrevet det16:05PolitikkKrystallklar garanti fra MDG: – Høyresiden er uaktuelt15:48VerdenSudans Bashir i retten for korrupsjon15:22SportSolbakkens stjernespiss ute av spill lenge15:21NorgeKrekars meddømte må likevel sitte i varetekt15:20VerdenOpen Arms får legge til kai på Mallorca14:51PolitikkBritisk statsråd vil umiddelbart stanse fri flyt av EU-borgere14:36Helse og livsstil– Grunnlaget for torsken har kollapset14:24VerdenRykter om hemmelig USA-kanal til Maduro-regimet14:17VerdenBombe mot politifolk i Nord-Irland13:59VerdenBrasils president med nytt angrep på Norge13:59PengerInflasjonen synker i eurosonen13:53VerdenNy teori: Mørk materie kan ha blitt til i øyeblikket etter Big Bang13:41PengerKutter fastrente på lån med lang binding13:29VerdenKinesiske fly brukte japanske skip som «blink»13:04NorgeManshaus godtar psykiatrisk undersøkelse – nekter flere avhør12:55VerdenFem drept på psykiatrisk sykehus i Romania12:36KulturPrinsessen på plass på ny skole12:35NorgeFlaggstang falt over en person ved politistasjon12:02ReiseTog fra Oslo til Stockholm på under tre timer: – Et politisk kinderegg11:55NorgeNy skolestreik for klimaet 30. august11:54VerdenTyrkisk militærkolonne angrepet i Syria11:50ReiseHurtigruten bygger om skip til hybrider11:09PolitikkHøyre vil tvinge Frp tilbake til forhandlingsbordet10:58NorgeBergenser dømt til 16 års fengsel i nettovergrepssak10:57SportCoutinho klar for Bayern10:30VerdenIran advarer USA mot å ta arrest i oljetanker10:29SportCasper Ruud fortsatt nummer 54 i verden10:05PengerMarkert fall i antall lønnstakere til sjøs10:05SportDinamo Zagreb slipper lettere unna enn RBK09:56VerdenTrump om Grønland-kjøp: – En stor eiendomshandel09:55NorgeBjørn påkjørt av tog i Trøndelag09:41Penger«Dyne-Larsen» er død09:23PolitikkMennene i flertall ved høstens valg09:17SportPochettino: – Stor tabbe å lukke overgangsvinduet tidlig
Populært