Byrådet i Oslo har godkjent Fornebubanen

<p>I Oslopakke 3 er målet at Fornebubanen skal være ferdig i 2024.</p>
I Oslopakke 3 er målet at Fornebubanen skal være ferdig i 2024. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Byrådet i Oslo har godkjent reguleringsplanen for den nye Fornebubanen. Målet er at milliardprosjektet skal være ferdig i 2024.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye Fornebubanen, som skal gå fra Majorstuen til Fornebu i Bærum, nærmer seg et endelig politisk klarsignal. Bærum kommune godkjente sin del av reguleringsplanen allerede i 2015. Denne uken godkjente Byrådet i Oslo sin del, melder Aftenposten.

– Fornebubanen blir den største T-baneutbyggingen i Oslo i nyere tid. Veldig mange har ventet på den. Målet er at banen skal være klar i 2024, sier byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG).

Lae (H): – Jeg er glad

Tre av banens til sammen sju stasjoner skal ligge i Oslo, og Marcussen opplyser til avisen at det har vært krevende å jobbe med en såpass omfattende regulering i tett bebyggelse. Reguleringsplanen skal nå videre til behandling i Bystyret.

– Jeg er glad for at byrådet endelig legger fram reguleringsarbeidet. Vi vil sørge for en grundig behandling, men kommer til å behandle saken så fort som mulig, sier leder av samferdselskomiteen Eirik Lae Solberg (H).

12-13 milliarder

Prisen for prosjektet er ikke klart, men Aftenposten benytter et estimat som antyder at prosjektet kan koste 12–13 milliarder kroner. Oslo kommune opprettet i januar etaten Fornebubanen. Etaten har allerede knyttet til seg en kontrakt på levering av ingeniørtjenester fra selskapet Multiconsult og COWI til en verdi av flere hundre millioner kroner.

– Reguleringsplanen skal nå til behandling i bystyret. Mens behandlingen pågår jobber vi parallelt med forprosjektet, og tekniske avklaringer som må gjøres innenfor rammeverket til planen, sier direktør Irene S. Måsøval i Fornebubanen til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden