Ooops – ingen god uke for superbil-eierne!

Ikke noe vakkert syn... Slik har det gått for to engelske superbil-eiere den siste uken. Paganien (til venstre) og Ferrarien ser ikke lenger helt ut som de gjorde da de rullet ut fra fabrikken. Foto Pagani: Sussex Police, Ferrari: West Yorkshire Police.
Ikke noe vakkert syn... Slik har det gått for to engelske superbil-eiere den siste uken. Paganien (til venstre) og Ferrarien ser ikke lenger helt ut som de gjorde da de rullet ut fra fabrikken. Foto Pagani: Sussex Police, Ferrari: West Yorkshire Police.

Noen ulykker er dyrere enn andre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å eie en virkelig superbil kan være både morsomt og krevende.

På den ene siden har du en bil med ekstreme ytelser, som er laget for å kunne kjøres nesten som en racerbil. Det går voldsomt, men kjøreegenskapene krever også en sjåfør som vet hva han eller hun driver med.

På den andre siden har du en bil som i praksis er håndlaget. Det skal ikke store skader til før det blir seriøst dyrt. Og går det skikkelig galt med bilen – ja, da er det ikke sikkert den lar seg bygge opp igjen. I beste fall blir regningen astronomisk.

Les også: Se opp for denne hvis du skal på harryhandel

Bilen havnet i autovernet, hvordan det skjedde vil politiet gjerne vite! Foto: Sussex Police
Bilen havnet i autovernet, hvordan det skjedde vil politiet gjerne vite! Foto: Sussex Police

Skikkelig smell

Den siste utfordringen sitter tre engelske superbil-eiere med akkurat nå. I løpet av den siste uken har de alle gått på en skikkelig smell, noe som har vakt stor oppsikt i hjemlandet. Saken har også blitt fanget opp av danske Ekstrabladet.

Slike ulykker blir ikke forbigått i stillhet. En rekke engelske medier har vist bilder av ulykkesbilene, tatt og sendt ut av politiet.

Først ut var en Pagani Zonda som krasjet under uklare omstendigheten, på en motorvei utenfor Chichester. Bilen endte i autovernet og fikk store skader. Paganien som ifølge politiet i Sussex er verdt rundt 15 millioner kroner, skal ha kjørt i følge sammen med andre superbiler, tidlig på lørdag morgen.

Les også: Strammer grepet rundt diesel- og bensinbilene

Du skal helst vite hva du driver med når du kjører Pagani Zonda. Ellers kan det fort gå galt...Foto: Sussex Police
Du skal helst vite hva du driver med når du kjører Pagani Zonda. Ellers kan det fort gå galt...Foto: Sussex Police

Smadret Ferrarien

Hva så så skjedde er uvisst, men politiet har gått ut med en pressemelding og bedt om informasjon fra alle som kan ha sett bilen og krasjen. Det kan jo tyde på at alt kanskje ikke er helt som det skal her...

Noen dager senere var det en Ferrari-eier som havnet i trøbbel. Hans 458 Italia havnet i grøfta, i nærheten av Leeds. Og her var det ikke bare snakk om en utforkjøringen. Bilen blir beskrevet som "smadret", med så store skader at den sannsynligvis blir avskrevet for godt.

Les også: De drømmer om å lage verdens raskeste superbil

Nei, det er ikke her Ferrari-eiere ønsker å ende opp med bilen sin! Foto: West Yorkshire Police.
Nei, det er ikke her Ferrari-eiere ønsker å ende opp med bilen sin! Foto: West Yorkshire Police.

Les også: Bilmekanikeren skulle bare ta en prøvetur med Ferrarien...

Sannsynligvis en bensinlekkasje

Som bare toppe dette, har det også gått galt med en McLaren P1 de siste dagen. Ett av 375 eksemplarer av denne superbilen gikk nemlig opp i røyk, ved byen Colnbrook. Avisen The Sun har bilder av den hendelsen, som skjedde midt på dagen.

Bilen med en anslått verdi på rundt 15 millioner kroner, skal plutselig ha begynt å brenne. Føreren kom seg ut, men bilen sto ikke til å redde. Her dreier det seg sannsynligvis om bensinlekkasje. Etter å ha undersøkt bilen, har McLaren gått ut og presisert at dette er en "isolert hendelse".

Dermed må tre superbileiere sannsynligvis ut på biljakt igjen. Og forsikringsselskapene deres har fått noen seriøst kostbare oppgjør på skrivebordene sine.

Les også: Sjåføren (18) etter Ferrari-krasj: – Kjørte i bare 40 km/t

Saken ble først publisert på Broom.no

Personvernpolicy