Kjørte merkelig – påsto at han øvelseskjørte med seg selv...

Politiet fikk en meget spesiell forklaring da de stoppet bilen i Hokksund sentrum...Mannen bak rattet var alene i bilen og mangler gyldig førerkort. Det stoppet ham imidlertid ikke fra å kjøre bil.
Politiet fikk en meget spesiell forklaring da de stoppet bilen i Hokksund sentrum...Mannen bak rattet var alene i bilen og mangler gyldig førerkort. Det stoppet ham imidlertid ikke fra å kjøre bil. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den hadde ikke politiet hørt før!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politipatruljen kjørte gjennom Hokksund sentrum sent torsdag kveld da de møtte en bil som kjørte på det som beskrives som en "merkelig måte".

Dermed var det bare å snu og legge seg etter den. Bilen ble stoppet og det viste seg at sjåføren i 30-årene manglet gyldig førerkort.

Dessverre er ikke det helt uvanlig. Men forklaringen patruljen fikk, var av det mer spesielle slaget.

Begrenset ordforråd

Drammens Tidende er en av dem som omtaler saken.

Til avisen forteller operasjonsleder Trond Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt at patruljen slet med å kommunisere med mannen, som hadde et begrenset ordforråd på norsk.

Men han klarte i alle fall å forklare at han var ute og øvelseskjørte med seg selv, og at dette hadde pågått i rundt ti minutter!

Les også: Laserkontroll: Politiet trodde de møtte en kollega...

Forklare seg med tolk

– Det er en helt ny vri. Nå er det uvisst hva denne personen kjenner til av norske lover og regler rundt dette. Dette skal han få forklare seg nærmere om med en tolk til stede, forteller Groth, til Drammens Tidende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reglene for øvelseskjøring er forresten ganske enkle: Den som øvelseskjører med andre må være fylt 25 år. Vedkommende må ha hatt førerkort for kjøretøy i samme klasse som det øvelseskjøres med, sammenhengende de siste fem årene.

Les også: Tok bilder av politiet – mens han kjørte bil

Denne saken ble først publisert hos Broom.no.