Bilbransjeforbundet med sterk kritikk:– Olsen Bil burde vært avdekket tidligere

SJEKKER BILER: Statens vegvesen gransker bruktbiler solgt fra Olsen Bil.
SJEKKER BILER: Statens vegvesen gransker bruktbiler solgt fra Olsen Bil.
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mistanken mot Olsen Bil har vært der i årevis. Bruktbilforhandleren burde blitt avdekket tidligere, sier Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i Norges bilbransjeforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Motor har i en serie artikler i det siste fortalt om den tidligere bruktbilforhandleren Olsen Bil i Grimstad, hvor innehaveren er siktet for blant annet å ha solgt bruktbiler til intetanende bruktbilkjøpere som er reparert på en livsfarlig måte.

I november i fjor gikk politiet til aksjon mot bruktbilselgeren, og nå gransker Statens vegvesen 1000 bruktbiler som Olsen Bil har solgt. Blant annet er deler fra to forskjellige vrak skjøtet sammen og solgt som én bil.

Les også: Trenger bilen nye vinterdekk? Vi har gjort Norges største test!

– Mistanker i årevis

– Mistanken mot Olsen Bil har vært der i årevis. Selv hørte jeg om Olsen Bil første gang for mange år siden. Derfor mener vi dette burde vært avdekket tidligere. Det er ikke bare vegvesenets skyld. Forsikringsselskapene har solgt bilvrak til Olsen Bil vel vitende om mistanken. De bør nå kjenne en klump i magen, sier Egil Steinsland, kommunikasjonssjef i Norges bilbransjeforbund (NBF).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les saken: Olsen-banden: Historien om bilselgeren fra helvete

NBF er interesseorganisasjonen for nybilforhandlere og bilverksteder. De roser politiet og vegvesenet for at de til slutt tok anklagene mot Olsen Bil alvorlig. I november i fjor ble bruktbilselgeren arrestert i lokalene sine i Grimstad.

– Når de først gikk til aksjon gjorde de det ordentlig. Krimenheten til Statens vegvesen representerer en handlekraft mot svart og ulovlig arbeid innen bilbransjen som vi ikke har sett tidligere, sier Steinsland til Motor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mistenker at kollisjonsputer ble tuklet med

Finans Norge tok mistanker alvorlig

Finans Norge, som er hovedorganisasjonen for finansnæringen i Norge – blant annet forsikringsselskapene – mener forsikringsselskapene tok mistanker alvorlig.

– Det har vært utført stikkontroller av Olsen Bil fra flere forsikringsselskaper. De ble da forelagt dokumentasjon som ikke ga grunnlag for mistanke om det det foregikk ulovlig aktivitet. I ettertid er det grunn til å tro at dette var forfalsket dokumentasjon, sier Geir Trulserud i Finans Norge forsikringsdrift til Motor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktede bruktbilselgeren, Geir Egil Olsen, benekter at han har gjort noe ulovlig.

– Han mener bilene han har solgt ikke er trafikkfarlige, har hans advokat Lars Christian Sunde tidligere uttalt til Motor.

Les også: – Jeg har aldri sett noe lignende. Det er så ille som man fryktet

Denne saken ble først publisert i Motor.no