Det er nå du skal kjøpe denne

Volvo C70 er en bruktbil som ofte passerer litt under radaren hos mange. Illustrasjonsbilde.
Volvo C70 er en bruktbil som ofte passerer litt under radaren hos mange. Illustrasjonsbilde.

Volvo til tross – denne er glemt i bruktmarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny. Nå har jeg fått meg fast jobb og har derfor bestemt meg for å kjøpe en nyere bil. Nemlig en Volvo C70 cabriolet ca 2000-2004 modell. Men så lurer jeg på om det det er dumt å kjøpe den nå som det er høsten? Jeg lurer også på hva jeg bør se etter på en Volvo C70 før jeg kjøper den? Takk for svar! Mvh. Hans Martin.

Benny svarer:

Hei Hans Martin. Morsom bil du har funnet fram til der! Dette er en litt glemt modell i bruktmarkedet og du kan gjøre et godt kjøp her, samtidig som du får en bil som er kurant og skiller seg litt ut.

Jeg vil heller si: Det er nå du skal kjøpe en slik bil! Greit nok, cabriolet og høst og vinter hører nødvendigvis ikke så godt sammen, med det er det som er poenget. Jeg tror faktisk man kan gjøre de beste cabriolet-kjøpene akkurat nå. Før bilene settes inn for vinteren og tar opp verdifull plass i garasjen, eller i kostbart, eksternt vinteropplag og det som det medfører av merarbeid etc.

Om det er en helårsbil det er snakk om, så behøver det heller ikke å være dumt. I Norge er cabriolet-salget heller labert og det tar seg neppe opp nå i oktober, for å si det slik. Jeg tror altså at det er riktig tid å kjøpe på akkurat nå.

Som vanlig er servicehistorikk viktig. Videre ville jeg sjekket litt nøye for oljelekkasje mellom motor og girkasse. Ofte kan simmringen her lekke litt, den i seg selv er ikke dyr, men der er en del jobb å skifte denne.

Eier du en Volvo? Del dine erfaringer med oss her:

Dette bør du sjekke:

Cabriolet-salget i Norge er labert. Det gir gunstige bruktbilpriser.
Cabriolet-salget i Norge er labert. Det gir gunstige bruktbilpriser.

På Volvo C70 er vindsus fra dørene ganske vanlig. Bilene har ikke vanlig ruteramme. Vannlekkasje kan også forekomme, særlig på de første årsmodellene, de hadde litt haltende kvalitet på det området.

Forstilling er som alltid en svakhet på eldre Volvo. Sjekk alle kuler og ledd nøye for slakk. Bremsene bør også sees over, da rustne og slitte bremseskiver forekommer.

Motorfestene kan også være et svakt punkt. Om det rykker/slår når man går av og på gassen, er det trolig tid for å bytte disse.

Til slutt bør du se litt nøye over kalesjen. Sol, salt, regn og snø setter sine spor. Sjekk alle sømmene nøye, det samme med beslag og hengsling. Det koster fort mange tusen kroner om dette må skiftes. Ønsker deg lykke til med annerledes bilkjøp!

Guide: De beste cabriolet-kjøpe tipsene:

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Saken ble først publisert på Broom.no

Personvernpolicy