Vogntoget så slitent ut – det skulle vise seg å være verre enn som så...

Vogntoget hadde kjørt av veien – og fått betydelige skader. Likevel fortsatte sjåføren ferden, helt til han kjørte inn i kontrollen til Statens vegvesen...Foto: Statens vegvesen.
Vogntoget hadde kjørt av veien – og fått betydelige skader. Likevel fortsatte sjåføren ferden, helt til han kjørte inn i kontrollen til Statens vegvesen...Foto: Statens vegvesen.

Kontrollørene fikk litt av hvert å henge fingrene i.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen er i ferd med å avslutte en travel kontroll-sommer. I Hedmark rundet man av august med å avholde tungtransport-kontroll tre dager på rad ved Magnormoen kontrollstasjon.

Statens vegvesen utekontroll Hedmark sto for den, og det skulle vise seg at kontrollørene slett ikke manglet noe å henge fingrene i.

Det ble kontrollert 214 tunge kjøretøy. Av disse fikk 31 bruksforbud og 12 førere ble anmeldt.

Hadde kjørt av veien

En fører kjørte vogntog uten inneha førerkort for dette, i tillegg hadde vedkommende brudd på kjøre- og hviletidene.

– En fører ble anmeldt for å føre et vogntog der kjøretøyet var i en meget farlig tilstand. Rammen på semitraileren hadde røket tvers av og den hadde løse aksler. Dette hadde blitt forårsaket av en utforkjøring tidligere, men sjåføren valgte likevel å kjøre videre, forteller Geir Thomas Finstad som er Fagleder i utekontroll Hedmark.

Viktig å vite: Mange bilverksteder driver faktisk ulovlig

Forelegg av politiet

De restrerende anmeldelsene var for grove overtredelser av bestemmelsene for kjøre- og hviletid. Dessuten brudd på yrkestransport-forskriften. Alle førerne som ble anmeldt fikk forkynnet forelegg av politiet.

Ellers var det mange kjøreforbud på overlast, lastesikring, dokumenter og teknisk.

– Kjøretøy som er i dårlig forfatning er en direkte trussel mot trafikksikkerheten. Det samme må sies om å kjøre vogntog med en fører som har for lite hvile. Det er greit å få luket førere og kjøretøy som er en risiko for sikkerheten, ut av trafikken, avslutter Finstad.

Stoppet av Vegvesenet – ble anmeldt og utvist fra Norge

Saken ble først publisert på Broom.no

Personvernpolicy