Slik skal det bli mye enklere å finne parkeringsplass

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet er at vi ikke lenger må kjøre rundt og lete.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik fungerer søketeknologien

• Find & Pay kombinerer store volum av transaksjonsdata med folketetthetsinformasjon fra personer og IoT

• Find & Pay regner ut sannsynligheten for å finne ledig parkering på hvilken som helst tid av døgnet

• Find & Pay bruker informasjonen til å vise brukeren hvor det er størst sannsynlighet for å finne parkering, det vil si nærest mulig destinasjonen med minst mulig kjøretid

• Find & Pay lar brukeren betale for parkering med mobilen ved ankomst

Parkering er en stor utfordring i urbane strøk.

Det er gjerne for få parkeringsplasser og det er tidkrevende å finne de som er ledige. Det resulterer at mange av oss kaster bort veldig mye tid på å kjøre rundt og lete etter parkeringsplass. Studier har vist at opptil 30 prosent av trafikken i trafikkerte byer er biler på jakt etter parkering. Bare i Europa kan denne andelen stå for hele 50 millioner tonn CO2-forurensing.

Da er det kanskje ikke så rart at det jobbes med å finne løsninger på dette. En av dem kommer fra skandinaviske EasyPark, som nå gjør seg klare til å rulle ut ny teknologi.

Forsket i ti år

Deres Find & Pay bruker «big data», prediktive analyser og maskinlæring for å redusere tiden det tar å finne parkering. I byer med mye trafikk kan søketiden etter parkering reduseres med opptil 50 prosent. Teknologer hos EasyPark har forsket i ti år og brukt over ti millioner Euro på å utvikle den nye teknologien.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dagens navigeringssystem tar deg til destinasjonsadressen din, men har ikke sjans til å vise hvor du kan parkere. Find & Pay løser denne utfordringen for bilister. Vi er svært glad for å lansere teknologi som kan redusere bilisters frustrasjon, fortetting av trafikk og forurensing av byene våre. Teknologien har potensiale til å redusere CO2-utslippene i byene med flere hundretusener av tonn, sier Johan Birgersson, administrerende direktør i EasyPark Group, i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jo, det kan være billigere å få bot enn å betale parkering

Få teknologiske gjennombrudd

Det nye systemet blir tilgjengelig i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger i løpet av det kommende halvåret. Først ut er Stockholm i september.

Parkeringsindustrien har opplevd relativt få teknologiske gjennombrudd, sammenliknet med navigasjons- og transportindustrien. I EU sysselsetter parkeringsindustrien 569.000 personer, og omsetter for over 26 milliarder Euro. Størrelsen gjør det mulig med store innovasjoner, noe EasyPark-sjefen er godt fornøyd med å ha fått til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi løser to store utfordringene som bilister peker på i uavhengige spørreundersøkelser: Å finne parkering i nærheten av bestemmelsesstedet fort og at det blir enkelt å betale for det. Med vår teknologi kan dette kan gjøres med mobilen. Og dette er bare første steg for oss. Teknologene våre vil fortsette å utvikle teknologi og tjenester for å forbedre opplevelsen til brukerne våre, avslutter Birgersson.

Se video av løsningen øverst i denne saken:

Denne svensken skylder over 56 (!) millioner i P-bøter

Les også:
Med denne kan parkeringsstress bli historie Fullt kaos om elbil-parkering

Denne artikkelen ble først publisert i Broom.no