Den raskeste bilen Mercedes har laget – gjett om den er morsom!

Nye brutale Mercedes AMG GT R byr på voldsomme krefter og er en legende allerede før den er ute av butikken.
Nye brutale Mercedes AMG GT R byr på voldsomme krefter og er en legende allerede før den er ute av butikken.

Her er AMG GT R i Norge. Les testen:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mercedes-Benz AMG GT R er dens fulle navn. Og tro meg – bilen er like tøff som navnet tilsier. Det er rett og slett brutale greier, og den raskeste Mercedesen som noen sinne er produsert for gatebruk.

GT R har blant annet satt rekord på Nürburgring, en av verdens mest krevende racerbaner.

V8-bensinmotoren har twin-turbo og byr på smått vanvittige 585 hestekrefter. Den er front/midt-montert, med transaksel for optimal vektbalanse. Avansert understell, aktiv aerodynamikk og intelligent lettvektskonstruksjon hører med. Sammen med alle andre synlige og usynlige komponenter, legger disse grunnlaget for det Mercedes selv beskriver som «en helt spesiell dynamisk kjøreopplevelse». Nå skal vi – som de første her hjemme – kjøre den på norske landeveier.

Prisen for dette beistet av en bil starter på drøyt 2 millioner kroner, mens vår matt-sølv testbil, med litt utstyr, koster 2.301.370 kroner.

Svingete landevei og Mercedes AMG GT R er en god kombinasjon. En racerbane hadde vært enda bedre.
Svingete landevei og Mercedes AMG GT R er en god kombinasjon. En racerbane hadde vært enda bedre.

Kjøreglede: 6/6

Et lett trykk på startknappen etterfølges av et voldsomt VROOOM! I løpet av millisekunder endrer samtlige kroppshår vinkel 90 med grader. Fra horisontal til vertikal stilling.

Men til tross for brutal lyd og et nesten skremmende brutalt utseende, er Mercedes GT R overraskende lettkjørt i trafikken. Våre fire første testmil er mer eller mindre saktegående kø og kjørecomputeren viser en gjennomsnittshastighet på 28 km/t. La oss si det slik; bilen taklet det bedre enn den litt utålmodige sjåføren ...

Men det er når landeveien retter seg ut, det er på varm asfalt og med lite trafikk at bilen virkelig kommer til sin rett. Det lille rattet ligger perfekt i håndflatene, og når man gasser på girer bilen kjapt ned, det lange panseret løfter seg litt og bakdekkene forsøker å komme igjennom asfalten. Alt i et inferno av lyd. Samtidig som man presses bakover i setet.

Ved aktiv kjøring med litt saftige nedgiringer smeller og puffer det i eksospottene som ved ett attentatforsøk. Og her er det ekte lyd, ikke noen akustiske og syntetiske greier som kommer fra bilens høyttalere, som de siste årene har blitt vanligere.

Girkassen smeller konsist og kjapt inn med nye gir. Bilen er lett å plassere i veibanen, og det finnes ingen krenging gjennom svingene. Skyvet er voldsomt når man går på gassen igjen etter svingen, og bilen formelig skyter fart over rettstrekkene.

Heldigvis, og naturlig nok, er bremsene dimensjonert deretter. Vi kom faretruende fort på en Toyota Yaris bakfra og var et øyeblikk redd for at den lille bilen skulle forsvinne inn i Mercedes-grillen. De keramiske bremsene fikset imidlertid brasene så vi slapp med skrekken denne gangen... Man lærer noe hele tiden.

Mercedes har dyttet motoren langt bakover og har utstyrt bilen med trans-aksel med tanke på vektfordelingen. Når man som her sitter nesten oppå bakakselen, gir det assosiasjoner til eldre Chevrolet Corvette, uten sammenlikning for øvrig.

Bitter arvestrid om Mercedeser til flere titalls millioner kroner

Interiøret er klart racinginspirert og overraskende romslig.
Interiøret er klart racinginspirert og overraskende romslig.

Interiør / plass: 5/6

Selvfølgelig sitter man lavt i en slik bil. Man sitter også både veldig godt og fast i AMG Performace-setene, som er tilvalg. Med den høye og lekre midtkonsollen med knapprekkene på hver side av girspaken får man typisk cockpit-følelse. Oversikten forover og til siden er god. Ryggekamera er ikke standard, det er det bare å bestille om du skal ha en slik bil.

Plassen i forsetene er mer enn god nok, selv til de over 190 cm. Bakseter finnes ikke. Bagasjerommet er heller ikke stort, men to får med seg bagasje for en weekend på hotell, samt taxfree kvoten hjem.

Alt i interiøret oser av racing, effektivitet og fart. Egentlig som resten av bilen. Men det er forseggjort, med fin finish og super materialkvalitet hele veien. Mercedes tar ingen, absolutt ingen, shortcuts, slik som enkelt italienske konkurrenter godt kan finne på å gjøre på slike ting.

En av verdens mest verdifulle biler funnet under skrothaug!

Klassiske sportsbillinjer, men langt panser og bakovertrukket sittestilling.
Klassiske sportsbillinjer, men langt panser og bakovertrukket sittestilling.

Design: 5/6

AMG GT erstatter SLS AMG – som igjen var en veldig forsinket oppfølger til klassikeren 300 SL, kanskje bedre kjent som "Gullvingen" fra 50-tallet. Her snakker vi altså tunge tradisjoner og dype røtter...

AMG GT har samme grunndesign som SLS, men er altså utstyrt med alminnelige dører istedenfor de ikke altfor praktiske "vinge-dørene". Takk og lov for det.

Også på GT R finnes elementer fra opphavet på 50-tallet. Det lange panseret og den langt tilbaketrukne kjørestillingen har vi allerede vært innom. Den runde rumpa er et annet fellestrekk. "Pølsene" på langs av panseret er ikke framtredene når man ser på GT-en utenfra, men man ser de innenfra, fra førerplassen. Kult!

GT R har også en svært brutal grill, som leder tankene ytterligere bakover. Helt til Grand Prix-bilen Mercedes M154, som Rudolf Caracciola vant med i 1938-sesongen. Den samme grillen ble også vist på et Maybach-konsept, og Mercedes har vist den på kommende modeller også.

Den alminnelige – om man kan bruke et slikt uttrykk – AMG GT kom tilbake i 2015, da i GT og GT S-versjoner på 456 eller 510 hestekrfter.

GT R er enn så lenge toppmodellen for gatebruk og skiller seg ut ved blant annet den omtalte grillen, en bakvinge med størrelse som et spisebord, nye bakre diffusere, større luftinntak foran og spesialsmidde felger, for å nevne noe.

Den legges da også behørig merke til.

AMG: Disse bokstavene står for veldig mye moro!

Ny diffuser, nytt eksosanlegg og bakvingen, samt felgene er spesielle for GT R-modellen.
Ny diffuser, nytt eksosanlegg og bakvingen, samt felgene er spesielle for GT R-modellen.

Motor: 6/6

GT erstatter altså SLS, og her har V8-motoren krympet fra 6,3 til 4 liter volum.

Men Mercedes klemmer ut 585 hestekrefter og 700 Nm mellom 1.900 og 5.500 omdreininger per minutt av denne ved hjelp av twin-turbo installasjon. Det gjør GT R til den raskeste bilen Mercedes noen gang har produsert for gatebruk.

0-100 gjøres unna på 3,6 sekunder, og toppfarten er 318 km/t.

Girkassen er en AMG-preppet 7-tinns dobbeltclutch girkasse som passer både bil og motor perfekt. Den gjør en utmerket jobb med kontante og ultrapresise skift.

Bilen byr på forskjellige kjøremodus, og justerbar traction-control. En ting er i alle fall helt sikkert; du skal være en over middels god sjåfør før du skrur av traction-control. Bilen er et brutalt beist, og selv om ikke vi testet den fullt ut på norske ferieveier, så erfarte vi at dette er en bil som kan skremme vannet av selv erfarne sjåfører.

Med denne kan du kjøre i ring rundt naboens SUV

Det er få steder i Norge hvor man kan få utnyttet det som bor i denne bilen.
Det er få steder i Norge hvor man kan få utnyttet det som bor i denne bilen.

Miljø / økonomi: 4/6

Nå tror vi kanskje ikke at hverken miljø eller økonomi er har størst betydning for de som blar opp over 2 millioner kroner for en AMG GT R.

Men økonomi-biten behøver ikke den være katastrofal. Bilen er en legende allerede ved lanseringstidspunktet og om du ikke selger den igjen til neste år, men beholder den lenge, så behøver det nødvendigvis ikke bety store tap.

Når det gjelder miljøbiten så er det heller ikke helsvart for en bil med slike ytelser. Forbruket er oppgitt til 1,14 l/mil ved blandet kjøring. CO2-utslippet til 259 g/km. Men leker du litt med GT R-en, og det er ikke lett å la være, så kan du nok både doble og tredoble tallene...

Dette er verdens råeste stasjonsvogn

AMG Performace-setene er tilleggsutstyr, de er knallgode.
AMG Performace-setene er tilleggsutstyr, de er knallgode.

Konklusjon: 6/6

Som vi har vært innom flere ganger allerede – Mercedes har mange legendariske sportsbilmodeller. Nye Mercedes AMG GT R kan godt føye seg inn i rekken av disse.

Bilen er etter vår mening noe av det ypperste man får kjøpt av sportsvogn akkurat nå. Nærmeste konkurrent er trolig også tysk, lages i Stuttgart og har motoren bak ... Joda det finnes noen i Italia også.

Det er også et ufrakommelig faktum at du kan kjøpe deg enda raskere bil til mindre enn halve prisen. Nemlig Tesla Model S i enten P90D, eller P100D utgave, eller en Model X P100D.

Men disse mangler noe (bortsett fra avgiftene...): Nemlig tradisjoner, røtter og ikke minst "lukt og smak", da kanskje aller mest i form av lyd, kjørefølelse og en følelse av velbygget soliditet. Av den typen som du ikke nødvendigvis ser, men som du føler.

Det blir litt som å sammenlikne en fastfood-burger fra et gatekjøkken med en indrefilet tilberedt med kjærlighet og passion, etter årelang erfaring og kunnskap. Det blir rett og slett ikke så mye bedre. Det er den enkle grunnen til at noen blar opp nødvendig beløp for å sikre seg en slik bil.

Mercedes AMG GTR er som et fintunet instrument, også litt små-harry og grovt politisk ukorrekt. Men mest av alt: Grådig morsom!

Les også: Vår test av Mercedes SLS AMG

Toppmodellen gjør det igjen: Terningkast 6 Nytt flaggskip fra Mercedes – har du råd til den?
Mercedes: Så «billig» blir Norges råeste stasjonsvogn


Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju personer pågrepet etter mistanke om alvorlig seksualforbrytelse08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 2.500 nasjonale skatteklagesaker i kø i Stavanger01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38 Spania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36 Turist knivdrept i Tunisia14:26 Ryggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16 Enken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07 Trump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56 Brexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44 Politikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34 Sykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15 Selskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04 Tyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51 Rettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43 Norge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28 Zlatan-statue full av skrivefeil12:20 PFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00 Espresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00 Fortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55 Narkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50 Erdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39 Mette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22 Vy øker togkapasiteten på Østlandet11:12 Giggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05 Terrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05 Fem pågrepet etter Paris-angrep10:23 Pizza med plast tilbakekalles09:59 Byggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53 Norge stadig mer populært blant utlendinger09:50 Katalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35 Syrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35 29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34 Svennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29 P4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26 Nå skal Slottsparken sikres mot biler08:54 2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38 – Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26 Ap fortsetter å lede Longyearbyen08:10 Foreldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren
Siste nytt
08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju personer pågrepet etter mistanke om alvorlig seksualforbrytelse08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30NorgeSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31NorgeOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30NorgeFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15NorgeInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00NorgeBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48NorgeUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12VerdenFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45VerdenEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43Norge2.500 nasjonale skatteklagesaker i kø i Stavanger01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52NorgeFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop14:38VerdenSpania med ny arrestordre for Catalonias ekspresident14:36VerdenTurist knivdrept i Tunisia14:26NorgeRyggpasient tvunget til å forlate sykehus – ble fraktet i jekketralle på ferje14:16VerdenEnken: – Han beskyttet oss mot nordmannen14:07PolitikkTrump: Kurderne forsøker å trekke USA med i krigen13:56PolitikkBrexitbekreftelse var første punkt i trontalen i London13:44PolitikkPolitikere i krisemøte om Østfoldbanen13:34SportSykkellegende ute av intensiven etter ulykke13:15NorgeSelskap forsøkte å smugle skip ut av Norge – fikk 7 millioner kroner i bot13:04NorgeTyrkia-ekspert: Russland har nøkkelen12:51SportRettssak for Gazza, togkyss kan ende med straff12:43NorgeNorge er EUs tredje største handelsavtalepartner12:28SportZlatan-statue full av skrivefeil12:20NorgePFU-sekretariatet vil avvise klagen på Lindmo-intervjuet med Haddy Njie12:00PengerEspresso House: – Vi ber om unnskyldning for de feil vi har gjort12:00NorgeFortsatt uavklart tilstand for 15-åring etter voldshendelse på Toten11:55NyheterNarkoaksjon blant tenåringer på Haugalandet11:50VerdenErdogan berømmer USA for tilbaketrekking i Syria11:39VerdenMette-Marits drøm oppfylt: Nå tar hun boktog i Tyskland11:22NorgeVy øker togkapasiteten på Østlandet11:12NorgeGiggs forsvarer avgjørelsen om å la James spille videre11:05NorgeTerrorsiktet tobarnsmor vil til Norge – tar utleveringskrav til lagmannsretten11:05NorgeFem pågrepet etter Paris-angrep10:23Helse og livsstilPizza med plast tilbakekalles09:59PengerByggenæringen advarer mot høy risiko i Sotrasambandet09:53ReiseNorge stadig mer populært blant utlendinger09:50VerdenKatalanske politikere dømt til lange fengselsstraffer09:35VerdenSyrias regjeringshær skal ha inntatt by nær Tyrkias grense09:35Norge29 dyreholdere anmeldt til politiet hittil i år09:34SportSvennis fikk smake «Fergie-hårføner» etter VM-prat09:29PengerP4 går til rettssak mot lokalradio i Bergen09:26NorgeNå skal Slottsparken sikres mot biler08:54Norge2.500 barn rammet av utvisningssaker mot omsorgspersoner de siste fem årene08:38Verden– Norge kan ta ledelsen i globalt anti-korrupsjonsarbeid08:26PolitikkAp fortsetter å lede Longyearbyen08:10PengerForeldrepar i USA krever at Norge dekker 60 millioner kroner i pleieutgifter til datteren
Populært