Solgte bilen rekordfort – i «sirup-marked»

Brooms bilekspert, Benny Christensen, har nettopp solgt bilen sin, en Toyota Land Cruiser med dieselmotor. Og det gikk unna på rekordtid!
Brooms bilekspert, Benny Christensen, har nettopp solgt bilen sin, en Toyota Land Cruiser med dieselmotor. Og det gikk unna på rekordtid!

Her er bilekspertens beste salgs-tips.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg satte meg ned med en kaffekopp, tenkte litt på hvordan jeg skulle angripe det hele – og la en plan. Så fulgte jeg den planen. Det funket over all forventning.

Slik oppsummerer Broom-Benny helgens nesten utrolige bruktbilstunt.

Han er tross alt en nøktern, sindig og fornuftig kar. Det speiler på sett og vis også hans valg av bil. De siste par årene har han hatt det som nå har blitt en syv år gammel Toyota, og som har passert 160.000 kilometer på tellerverket. Kanskje ikke det aller spenstigste bilvalget for hele Norges bilekspert.

– Kanskje ikke. Men den er praktisk for meg som ofte kjører med sykler og ski i varerommet. Det skjer dessuten gjerne på steder hvor man faktisk bør ha firehjulstrekk for å være sikker på å komme fram. Dessuten er den driftssikker, komfortabel og ikke minst har den god annenshåndsverdi, er hans forklaring på bilvalget.

Broom-Benny hadde en plan for denne annonsen. Den funket og bilen ble solgt tvert! Faksimile fra finn.no.
Broom-Benny hadde en plan for denne annonsen. Den funket og bilen ble solgt tvert! Faksimile fra finn.no.

Hadde ikke oddsene på sin side ...

Men nå var det altså tid for salg av den aldrende Toyota Land Cruiseren med dieselmotor.

Sommeren er tradisjonelt sett ikke kjent å være den beste tiden for salg av bil. Store SUV-er er i tillegg ikke akkurat det folk flest står i kø for å kjøpe nå til dags, dieselmotor er definitivt på vei ut – og det er titusenvis av biler på bruktmarkedet. Det siste medfører at mange opplever bruktmarkedet som blytungt – og det bidro til at "vår mann" definitivt ikke hadde oddsen på sin side.

– Jeg ble litt overrasket selv også, jeg må innrømme det. Jeg ser jo stadig i "Spør-Benny"-nettmøtet, hvor jeg svarer på bilspørsmål, at mange sliter med bilsalg og ber om råd, sier Benny.

– Jeg er ingen stor filosof, så mine tanker og påfølgende plan var av det enkle slaget. Jeg rett og slett spurte meg selv: Hva gjør min bil unik og skiller den fra alle de andre? Hvem kjøper slike biler og hva er viktig for dem? Verre var det ikke.

Toyota Land Cruiser: Million-SUV med tømmerhogger-faktor

Fokuser på det unike ved din bil

Det lyse interiøret er noe som gjør min bil unik. Jeg valgte derfor å fokusere på det ved salg.
Det lyse interiøret er noe som gjør min bil unik. Jeg valgte derfor å fokusere på det ved salg.

– Bilen min har en spesiell fargekombinasjon, som faktisk var en av grunnene til at jeg selv kjøpte den. Den er lakkert i hvit perlemor-metallik og har beige skinninteriør. Det er ganske unikt, så jeg valgte fokusere en del på det med både tekst og bilder i annonsen.

– Neste punkt var: Hvem kjøper Toyota generelt? Folk som er trygghetsøkende og vil ha et enkelt og forutsigbart bilhold. Da må jeg sørge for at de føler at de får det, så jeg tok en service og fikk i samme slengen tatt en tilstandsrapport på bilen, som dokumentasjon på at den er i veldig god stand. Komplett servicehistorikk, nye dekk og ny registerreim bør også trekke opp. Så synliggjør jeg alt det i annonsen med tekst og bilde.

Neppe bil for 27-åring med botox

Neste punkt var hvem som kjøper Land Cruiser generelt. Neppe hun på 27 år med silicon i puppene og botox i leppene og altfor store solbriller og som bor på Grünerløkka.

– Vi skal nok i den andre enden av den skalaen. En middelaldrende kar på landsbygda med solide og møkkete arbidsnever, som trolig har enten lastebil, traktor eller egen gravemaskin.

At jeg kan dokumentere at bilen er i like god stand som det jeg skriver i annonsen med en tilstandsrapport tror jeg er viktig. Det skilte min bil ut fra de andre, sier Benny.
At jeg kan dokumentere at bilen er i like god stand som det jeg skriver i annonsen med en tilstandsrapport tror jeg er viktig. Det skilte min bil ut fra de andre, sier Benny.

Det var altså ingen vits å ta bildene av bilen foran en fancy fortausrestaurant, eller seilbåtene i 10-millionersklassen på den lokale marinaen.

– Jeg dro ut på bygda og tok bildene ved en kornåker. Tenkte at det kan virke litt kjent og kjært på potensielle kjøpere. Passet på sol, lys, skygger og sånt, men det er absolutt ikke stor fotokunst. Slike bilder klarer alle å ta. Jeg ofret faktisk en sykkeltur for å få tatt de, men det var det verdt, forsikrer han.

Les også: Verdens eldste Toyota dukket opp – i Sibir

Prisen er VELDIG viktig

Når man har gjort alt dette riktig, kan man vel sette en ganske høy pris også, tenker du kanskje. Slik at man får lønn for strevet.

– Nope. Det er fort gjort å gå i den fella. Alle, meg selv inklusive, vil jo ha mest mulig for bruktbilen sin. Jeg har jo fulgt disse bilene ganske tett og kjenner prisbildet godt. Men jeg sjekket på nettet hva tilsvarende er priset til og la meg strategisk i forhold til det. Mange er for høyt priset, så det var helt uten "vondt i sjela" at jeg la ut min som den billigste.

– God og fin bil til en hyggelig pris er jo det du vil ha når du skal kjøpe. Ikke glem at de du skal selge til vil ha det samme. Så sett "riktig" pris med en gang om du vil ha kjapt salg.

At bildene ble tatt på landet var en del av en plan.
At bildene ble tatt på landet var en del av en plan.

– Som jeg har sagt mange ganger før; er ikke bilen solgt innen en uke, så får du ikke solgt den. Det er ofte for seint å begynne å justere prisen da.

Solgt over natta

Salget av Benny sin gamle Toyota Land Cruiser var fort gjort. Den ble solgt, nærmest i løpet av natta.

– Jeg hadde holdt på å beise huset mitt til det ble mørkt og skulle egentlig bare se igjennom bildene jeg hadde tatt før på dagen. Så fant jeg ut at jeg like gjerne kunne lage en annonse i samme slengen, når jeg nå først satt ved PC-en, nærmest litt på impuls. Jeg vet jo ikke helt når jeg får den nye bilen enda, forteller han.

Gammel Land Cruiser : Som en hytte uten vann og strøm

Lagt ut litt på impuls ...

– Som tenkt så gjort. Ved midnattstider på lørdag kveld var annonsen ute. I løpet av natta hadde det kommet flere mailer. Søndag morgen hoppet mobilen på nattbordet i ren opphisselse. Det ble et par kaotiske timer, men klokken 10 søndag morgen kunne jeg gå inn og merke bilen som solgt. Altså på 10 timer, hvorav de fleste på nattestid. Ikke verst...

– Da har du vel solgt til alt for lav pris, da?

– Nei, det er det første mange sier. Men det er bare tull og tøys. Jeg har hatt denne bilen i to år og kjørt på den drøyt 20.000 kilometer. Nå la jeg den ut 15.000 kroner billigere enn hva jeg ga for den hos merkeforhandler når jeg kjøpte den. Så kjøpsargumentet mitt med god annenhåndsverdi var nok ikke helt feil, sier han med et blunk.

Bruktbil: 11 år gammel – men likevel splitter ny

Benny skal nyte sommeren i en gammel VW Golf cabriolet inntil nybilen ankommer. Foto: Privat.
Benny skal nyte sommeren i en gammel VW Golf cabriolet inntil nybilen ankommer. Foto: Privat.

Golf cab i sommer...

Hva Broom-Benny har kjøpt igjen er enn så lenge en liten hemmelighet. Men et lite hint byr vi på: Etter å ha hatt en høy bil med støyende og illuktende dieselmotor, har han nå valgt noe helt i den andre enden av skalaen.

Det er et bilvalg som overrasket oss som jobber sammen med han. Vi tror til og med at han selv er litt overrasket av sitt valg av ny bil.

Vi kommer selvfølgelig tilbake med en sak på Benny og nyervervelsen når den kommer. I mellomtiden skal han nyte sommer og forhåpentligvis sol, i sin gamle, gode VW Golf cabriolet fra 1992.

Vi testet Toyota Landcruiser under tøffe forhold på Island – les mer om det her:

Les også: Joda – du får bruktbil til 5.000 kroner
Norges dyreste bruktbil er 27 år gammel
Her kan du gjøre et bruktbil-kupp

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24 Mange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12 Fiskekvotene redusert i Østersjøen03:05 Mann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45 Ett av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43 Skatteklager: 2.500 saker i kø01:42 Hellas evakuerer overfylt migrantleir01:19 USA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11 Tenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03 Kriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52 Fellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16 Dagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12 Macron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11 Pentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10 Trump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40 13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22 Støre åpner for EØS-utredning23:04 Newsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52 Carlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42 Rasismekaos overskygget Englands målfest21:45 Ansatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01 Pelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55 Syriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24 Nordmann omkom i Tyrkia20:22 Politiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56 Politiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17 Mann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33 Kvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30 Dronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04 Kilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32 Tyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27 17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00 Halvert antall anker behandles av Høyesterett15:28 Hun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45 Norwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44 Lagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop
Siste nytt
15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge03:24VerdenMange skadd i uro i Barcelona etter dommer mot katalanske politikere03:12PengerFiskekvotene redusert i Østersjøen03:05NorgeMann tok seg inn i leilighet i 4. etasje via stillas02:45Helse og livsstilEtt av tre barn i verden under fem år er feilernært02:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå01:43PengerSkatteklager: 2.500 saker i kø01:42VerdenHellas evakuerer overfylt migrantleir01:19PengerUSA har innført sanksjoner mot Tyrkia01:11NorgeTenåring tiltalt for å tvinge jevnaldrende til å kysse skoene hans01:03NorgeKriminalomsorgen mener ostehøvelkutt kan få alvorlige konsekvenser00:52PengerFellesforbundet vil kjempe mest for buss, hotell og restaurant og tekstil00:16NorgeDagbladet: Elden ville fjerne aktor i Jensen-saken00:12VerdenMacron advarer Trump om at IS kan gjenoppstå00:11VerdenPentagon: Tyrkias offensiv i Syria undergraver bekjempelsen av IS00:10VerdenTrump vil «snart» innføre sanksjoner mot Tyrkia23:50KulturDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone23:40Norge13 syklister fikk påpakning for manglende lys23:22PolitikkStøre åpner for EØS-utredning23:04VerdenNewsweek: Amerikanske styrker hjelper russere med å etablere seg i Manbij22:52SportCarlsen tok sin andre seier på Isle of Man22:42SportRasismekaos overskygget Englands målfest21:45PengerAnsatte ved Brønnøysundregistrene snudde ryggen til næringsministeren21:01PolitikkPelosi vil stanse amerikansk tilbaketog20:55VerdenSyriske regjeringsstyrker rykker inn i Manbij20:24NorgeNordmann omkom i Tyrkia20:22VerdenPolitiet til aksjon mot demonstranter på flyplassen i Barcelona19:56NorgePolitiet har målsetting om å løse Lørenskog-saken før årsskiftet19:17NorgeMann i Arendal fyllekjørte med gressklipper17:33NorgeKvinne siktet for drapsforsøk etter å ha stukket lege med kniv17:30VerdenDronning Elizabeth brøt tradisjonen og brukte lettere krone17:04VerdenKilde: USA trekker 1.000 soldater ut av Syria16:32VerdenTyrkiske og syriske styrker nærmer seg hverandre16:27Norge17-åring tiltalt for overfallsvoldtekt mot kvinne i 40-årene16:00NorgeHalvert antall anker behandles av Høyesterett15:28StemmerHun forelsket seg i en narr, men fortjener hun å få sexlivet sitt brettet ut?14:45ReiseNorwegian kutter ut alle flyginger fra Torp14:44SportLagerbäck om 30.000 rumenske tilskuere: – Vet ikke hva vi gjør om det kommer rasistiske rop
Populært