Smart familie-SUV

<p>Honda HR-V kjemper i et tøft segment med mange og streke konkurrenter. Da gjelder det å skille seg litt ut og å bli lagt merke til.</p>
Honda HR-V kjemper i et tøft segment med mange og streke konkurrenter. Da gjelder det å skille seg litt ut og å bli lagt merke til.

Plassen imponerer – men ikke alt er fryd og glede ...

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Honda har hatt knallsuksess med sin familie-SUV CR-V helt siden den kom i 1997.

Den har også hatt en mindre og langt mindre kjent bror, HR-V som levde litt i skyggen av den større CR-V og det var knapt noe som leet et øyelokk da den stille og rolig forsvant i 2005.

Siden den gang har trenden med kompakte SUV-er formelig skutt i været og segmentet er ventet å vokse ytterligere.

Honda vil naturlig nok ha sin bit av denne "kaka" og har med gjenintrodusert sin kompakte HR-V i helt ny innpakning.

Vi tester nå nykommeren for å se om den kan hevde seg i dette tøffe segmentet, med sterke konkurrenter som Nissan Qashqai, Mazda CX3, Subaru XV og Opel Mokka bare for å nevne noen...

Testbilen er en HR-V 1,5 Elegace og koster fra 288.000 kroner, men vår testbil med navigasjon og CVT-girkasse koster 302.000 kroner.

Etter mer enn ti års fravær gjør Honda HR-V comeback.
Etter mer enn ti års fravær gjør Honda HR-V comeback.

Kjøreglede: 4/6

Hele bilen har noe jordnært, folkelig og litt traust over seg – uten at det skal oppfattes som negativt.

Det speiler også i høy grad kjøreegenskapene, som er mer trygge og forutsigbare enn direkte spennende. Under karosseriet finner vi en helt standard pakke med McPherson fjærbein foran, og en torsjonsaksel bak. Akkurat som de hadde på forrige HR-V som kom i 1999.

Komforten er det lite å si på, den svelger unna ujevnheter og huller i veien greit og den går stille uten mye hverken vindsus eller dekkstøy.

Styringen er passelig lett og også den innrettet mer mot komfort enn sport.

Her er bilen hvis du skal forsere en ørken i sommer

Den innvendige plassen imponerer, men ikke mønstret på setetrekkene.
Den innvendige plassen imponerer, men ikke mønstret på setetrekkene.

Interiør og plass: 6/6

La oss bare røpe det med en gang. Plassen er HR-Vs aller sterkeste side.

Honda har bevust mer enn en gang at de er gode på smarte innteriørløsninger. HR-V er ikke noe unntak. De har montert seter med smarte løsninger gjør bilen praktisk.

Ett eksempel er at passasjersetet foran kan legges flatt ned slik at du kan frakte lange ting som et surfbrett, om du skulle ha behov for det. Hele 2,45 meter lengde har du til rådighet. Det tror vi ikke noen andre matcher...

Man kan også heve sitteputen i baksetet slik at det står oppreist vertikalt sammen med bakseteryggen. Ala det vi så på Honda Jazz første gang. Dermed får du plass til høyreiste ting i bagasjerommet.

Litt synd er det riktignok at baksetet er justerbart i lengderetning, for at man på den måten kan velge hvor vil ha plassen plassen.

Vi må skynde oss å legge til at det ikke er nødvendig for beinplassen i baksetet. Den er romslig selv for voksne mennesker og her imponeres vi av HR-V nok en gang.

Topp 10: Her er stasjonsvognene med størst plass

Litt coupe-aktige linjer og de bakre dørhåndtakene skjult i C-stolpen.
Litt coupe-aktige linjer og de bakre dørhåndtakene skjult i C-stolpen.

Design: 3/6

Forfra er HR-V utstyrt med et typisk Honda-fjes, med tanke på grill og lykter. Pent og moderne, men ikke nok til å gi bilen noe karakter. Slik som for eksempel konkurrenter som Subaru XV og Mazda CX3 har.

Fra siden har bilen en skrånende taklinje og sideruten skråner enda mer, sikkert for å gi ett litt sporty inntrykk, uten av vi er helt sikre på om det funker helt etter hensikten. Bakdørenes håndtak er "gjemt" i C-stolpen og baklyktene er vel strengt tatt mer klumpete og rare enn lekre.

Vi gir karakteren "helt grei", men heller ikke noe mer. Den blir rett og slett litt anonym og kjønnsløs. Ikke det at vi tror at HR-V kundene er veldig opptatt av dette. På den annen side – skal man kapre nye kunder i et tøft segment, så holder det ikke med middelmådighet. Grunnen til at vi er litt harde her er at vi vet at Honda kan bedre enn dette. Mye bedre også ...

Dashbordet er moderne, ergonomisk og ryddig. HR-V har som Civic to-etasjes midtkonsoll. Hvorfor alle tilkoblinger som strømkontakter og USB-uttak et plassert i "underetasjen" er ubegripelig. Er man alene i bilen så må man rett og slett stoppe for å få koblet til. Man er sjanseløs til å gjøre dette i fart da kontaktene knapt er synlige fra førerplass.

Ratt og seter har godt med justeringsmuligheter og man finner seg fort godt til rette, men som så ofte før på japanske biler – seteputa er kort og gir manglende lårstøtte for langbeinte.

Når det gjelder layouten på setetrekkene i testbilen virker det nesten som dette er lagd for folk med stokk og kamferdrops i lomma, men de skal ha bil de også. For litt yngre generasjoner holder ikke dette.

Honda tør å gå egne veier. Les testen:

Motor: 3/6

Motoren i vår testbil er en 1,5-liters bensinmotor på 128 hk. Nok til å flytte den lille SUV-en fra 0-100 på 10,8 sekunder. Den går både billig og stille og oppleves som behagelig, men ved litt belasting så merkes det at momentet på 155 Nm er ørlitt snaut.

Bilen har nemlig den trinnløse CVT-girkassa, som er gunstig med tanke på forbruk og økonomi, men som dreper mye av kjøregleden. Sammen med en litt snau motorfinnes det situasjoner hvor dette drivverket framstår som litt ugunstig.

Opp Lierbakkene fra Drammen til Liertoppen på E18 er et slik eksempel. Trafikken går i rundt 100 km/t og vår HR-v jobber på godt over 3000 o/min. med påfølgende lydnivå for ikke å sakke akterut. Så fort vi er oppe og på flata, så roer det hele seg igjen og turtallet er på mer behagelige 2000 o/min.

Vi har ikke kjørt den, og den er kanskje litt politisk ukorrekt i disse tider, men vi har en strek misstanke om at 1,6-liter dieselen med 118 hk / 300 Nm og manuelt gir kanskje er det beste motorvalget i HR-V. Den koster akkurat det samme som med bensinmotor og CVT-girkassen.

I Norge leveres HR-V kun med forhjulsdrift.

Erik var ikke i tvil da han valgte skilt til Hondan

Honda HR-V byr på både styrker og svakheter - og hvem skal egentlig kjøpe den?
Honda HR-V byr på både styrker og svakheter - og hvem skal egentlig kjøpe den?

Miljø og økonomi: 4/6

Nye HR-V får du i fra 250.000 kroner i aller rimeligste versjon. Testbilens pris på 302.000 kroner er høyst spislig. Legger man på ytterligere 28.000 kroner så får man den definitive toppmodellen.

Det er mye bil for pengene. Hondas legendarisk gode driftsikkerhet, og fem år garanti, gjør at du etter alt å dømme får et svært enkelt og forutsigbart bilhold i mange år.

Annenhånds-verdien er omtrent på gjennomsnittet. Det samme er serviceprisene. Slik sett er HR-V et trygt og godt bilvalg.

Bensinforbruket er oppgitt til 0,52 l/mil og er helt klart godkjent. Det samme er et CO2-utslipp på 120 gram.

Honda Accord: En av de glemte bilene i bruktmarkedet

Konklusjon: 4/6

Honda HR-V 1,5

Motor: 1,5-liter bensin

Effekt: 128 hk / 155 Nm

0-100 km/t: 11,2 sek

Toppfart: 187 km/t

Forbruk: 0,52 l/mil

L - H - B: 4,29 - 1,77 - 1,6 m.

Bagasjeplass: 453-liter

Pris fra: 250.000 kr.

Pris testbil: 302.000 kr.

Honda HR-V er mye, romslig og smart bil for pengene. Det er nok også en bil for den delen av befolkningen som ikke bryr seg noe særlig om eller er interessert i bil. Dem er det mange av.

For HR-V oppleves som noe anonym og litt lite spennende. Det betyr IKKE at bilen ikke bra. Den gode plassen er en klar fordel. Noen svakheter finnes, men absolutt ikke verre en at man kan leve med de. Vi er sikre på at den vil tjene sine eire i tykt og tynt uten å mukke.

Som nevnt er dette bilsegmentet fullt av streke konkurrenter. Hondas HR-Vs største problem er å klare å stikke seg ut og si: Hei her er jeg... For å skaffe seg selv oppmerksomhet og derigjennom salg.

For nå så du sist en reklame eller en annonse for en Honda?

Les også: Honda NSX - superbilen som passer alle

Les også:
Kul bil – men Honda Element har ett stort problem Honda har utviklet en patent for å forhindre uhell med vindusviskere i vaskehall Test av Ford Focus RS og Honda Civic R: Rasende moro

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
00:24 Protestledere i samtaler i Ecuador23:46 Undersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00 Liverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54 Gareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52 Smell for Orbans parti i lokalvalg22:47 Norsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29 Trudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16 Rotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09 Kaczynski erklærer valgseier i Polen21:37 Ap: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36 Passord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32 Syria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08 Belgisk prinsesse arrestert i London19:48 Erdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42 Helaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42 Kjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54 Død mann funnet i sjøen i Stavanger16:24 Trump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53 David Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22 Demonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21 Esper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18 Kurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18 Dødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16 Omar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13 Ingebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06 EØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt14:59 Mikkelsen-dobbel for Senja14:55 Avgjørende omgang i presidentvalget i Tunisia14:48 Neymar måtte avbryte landskamp med skade14:31 Johaug «cruiset» inn til NM-gull i terrengløp14:29 Ingen pågrepet etter vold mot far og sønn i Hønefoss13:56 Godsets Glesnes inn i landslagstroppen13:44 Hareide hentet inn tre nye spillere13:28 Serbisk motstand for Ruud i Stockholm13:02 – Over 700 har flyktet fra leir med IS-fanger i Syria12:49 Bilist omkom i trafikkulykke i Søndre Land12:40 Norske leger: – Klimaendringer er den største trusselen mot folkehelse12:07 Overtidsdrama i Liverpool-legendes trenerdebut12:01 En person omkom i T-banepåkjørsel i Oslo11:58 – Vidkun Quisling var ikke bare ond11:42 Superdry-kjeden konkurs – opptil 60 ansatte berørt11:15 Hevder kurdere har gjenerobret syrisk by11:12 Stor EØS-splid i Fellesforbundet11:00 Mette-Marits boktog inntar Tyskland10:51 Bottas vant da Mercedes forlenget tittelrekken, flagtabbe i fokus10:50 Framgang i slukningsarbeidet i California10:45 Mann omkom i ATV-ulykke i Vest-Agder10:38 UEFA vil se på tyrkiske fotballhelters militærhilsen10:35 Fellesforbundets leder i EØS-debatt: – Det er faen ikke greit10:30 Sangen i skolen består10:22 Spanske stjerner får kritikk etter «svak» Ullevaal-prestasjon10:03 Kolonial.no, skjerp dere! Slutt med dette idiotiet10:00 Sedler verdt over 4 milliarder kroner blir snart for gamle09:50 Valget i gang i Polen09:42 King klatrer på landslagets scoringsliste09:30 Høyesterett skal vurdere om mor krenket datteren på sosiale medier09:29 Spanjol omkom i minibussulykke i Sverige09:21 Marerittstarten fortsetter for Zuccarellos Wild09:02 Norges vei til 2.-plass i EM-kvalifiseringsgruppen09:00 41-åring i retten for overgrep mot mer enn 40 mindreårige jenter08:39 Kvinne omkom i togpåkjørsel i Sandnes06:58 Moreno gir signaler om innrømmelser etter demonstrasjoner06:11 Dette skjer i dag05:46 163 studenter tar staten for retten05:38 Dette skjedde i natt05:18 Tre biler totalskadd i brann i Oslo05:10 Mann alvorlig skadd i voldshendelse i Asker03:37 Tyver stjal ni kenguruer i Balle02:37 Ocean Viking reddet 74 mennesker i gummibåt utenfor Libya01:05 Kvinne påkjørt i Arendal00:27 Fører stanset med nærmere 3 i promille00:08 Moreno: – Vi kom for å vinne, men ett poeng er greit23:50 Lagerbäck imponert av spillerne som berget hjemmestatistikken23:48 Ødegaard: – Vår beste landskamp23:41 Italia EM-klar etter ny seier23:36 King-straffe på overtid berget EM-håpet for Norge23:30 Straffe-dobbel og debutantmål i viktig Sverige-seier23:28 Mann alvorlig skadd i trafikkulykke i Asker23:25 Nordtveit ut med ribbeinstrøbbel: – Som å bli stukket med en høygaffel23:16 Jarstein fra spansk mareritt til jubel22:43 Fra spansk mareritt til jubel for King og Norge22:10 Ambulansefly måtte snu uten pasient – flyplass hadde ikke personell21:32 Tyskland og Frankrike stanser våpeneksport til Tyrkia21:10 Økt bruk av smertestillende skaper bekymring: – Uheldig og farlig20:30 Skogbrann sprer seg i utkanten av Los Angeles20:18 Ajer eneste endring i Lagerbäcks lag mot Spania20:09 Danmark til topps med sterk hjemmeseier19:32 Grunnlovsmann med «frampek» mot Trump: – Riksrett for å gjøre seg motbydelig19:31 Rasisme kan også gå den andre veien. Det må vi snakke om18:33 Hotell kollapset i New Orleans – Minst én død17:40 Politiet undersøker rasistisk motiv etter angrep på kirkeasylanter på Hønefoss17:15 Brødre i retten tiltalt for to drapsforsøk i Oslo16:55 Poengdeling for Vålerenga og Røa16:50 Braktap for Amazon Grimstad16:47 Sandviken seiret hjemme mot Fart16:43 Demonstrasjoner mot Tyrkias offensiv i Syria i flere norske byer16:33 17-åring risikerer fengselsstraff for falsk nødmelding15:59 Kvik Halden fortsatte seiersrekken15:55 Moe Wold ble matchvinner for LSK
Siste nytt
00:24VerdenProtestledere i samtaler i Ecuador23:46NorgeUndersøkelse: Én av fire ga samtykke til å gi fra seg alle personlige data på Facebook23:00SportLiverpool-stjerne senket Hviterussland med lekkert langskudd, mens Tyskland vant med 10 mann22:54VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:54SportGareth Bale utlignet og holdt liv i Wales' EM-håp22:52VerdenSmell for Orbans parti i lokalvalg22:47VerdenNorsk utvekslingsstudent siktet for terrortrusler i USA22:29VerdenTrudeau trosser trusler – fortsetter valgkamp22:16NorgeRotte snek seg inn på Peppes-restaurant i Tromsø22:09VerdenKaczynski erklærer valgseier i Polen21:37NorgeAp: Staten bør si et kraftig «nei» til Jehovas vitner20:36NorgePassord til journalister i de største mediehusene i Norge er blottstilt på nettet20:32VerdenSyria varsler offensiv mot kurdiskkontrollerte byer20:08VerdenBelgisk prinsesse arrestert i London19:48VerdenErdogan avviser at IS-tilhengere har rømt19:42KulturHelaften med Mette-Marit på tysk radio: – Jeg føler meg utrolig norsk18:42NorgeKjendislege ut mot «sjaman» Durek: – Et middelaldersk kvinnesyn17:54NorgeDød mann funnet i sjøen i Stavanger16:24VerdenTrump vurderer sanksjoner mot Tyrkia15:53NorgeDavid Toska sier han har rotet bort sin del av utbyttet fra Nokas-ranet15:22VerdenDemonstranter i Hongkong pågrepet i nye protester15:21VerdenEsper: Trump trekker amerikanske soldater ut av Nord-Syria15:18VerdenKurdiske myndigheter: – Personer fra Norge rømte fra leir med IS-fanger i Syria15:18VerdenDødstallet stiger etter tyfonen i Japan15:16SportOmar stakk hodet i sementblanderen, Lagerbäck applauderer15:13SportIngebrigtsen vant tett NM-duell mot Tønseth15:06PolitikkEØS-tilhengerne vil vri EØS-debatten til regjeringsdebatt14:59SportMikkelsen-dobbel for Senja14:55VerdenAvgjørende omgang i presidentvalget i Tunisia14:48SportNeymar måtte avbryte landskamp med skade14:31SportJohaug «cruiset» inn til NM-gull i terrengløp14:29NorgeIngen pågrepet etter vold mot far og sønn i Hønefoss13:56SportGodsets Glesnes inn i landslagstroppen13:44SportHareide hentet inn tre nye spillere13:28SportSerbisk motstand for Ruud i Stockholm13:02Verden– Over 700 har flyktet fra leir med IS-fanger i Syria12:49NorgeBilist omkom i trafikkulykke i Søndre Land12:40NorgeNorske leger: – Klimaendringer er den største trusselen mot folkehelse12:07SportOvertidsdrama i Liverpool-legendes trenerdebut12:01NorgeEn person omkom i T-banepåkjørsel i Oslo11:58Norge– Vidkun Quisling var ikke bare ond11:42NorgeSuperdry-kjeden konkurs – opptil 60 ansatte berørt11:15VerdenHevder kurdere har gjenerobret syrisk by11:12NorgeStor EØS-splid i Fellesforbundet11:00NorgeMette-Marits boktog inntar Tyskland10:51SportBottas vant da Mercedes forlenget tittelrekken, flagtabbe i fokus10:50VerdenFramgang i slukningsarbeidet i California10:45NorgeMann omkom i ATV-ulykke i Vest-Agder10:38SportUEFA vil se på tyrkiske fotballhelters militærhilsen10:35PolitikkFellesforbundets leder i EØS-debatt: – Det er faen ikke greit10:30NorgeSangen i skolen består10:22SportSpanske stjerner får kritikk etter «svak» Ullevaal-prestasjon10:03NorgeKolonial.no, skjerp dere! Slutt med dette idiotiet10:00PengerSedler verdt over 4 milliarder kroner blir snart for gamle09:50VerdenValget i gang i Polen09:42SportKing klatrer på landslagets scoringsliste09:30NorgeHøyesterett skal vurdere om mor krenket datteren på sosiale medier09:29VerdenSpanjol omkom i minibussulykke i Sverige09:21SportMarerittstarten fortsetter for Zuccarellos Wild09:02SportNorges vei til 2.-plass i EM-kvalifiseringsgruppen09:00Norge41-åring i retten for overgrep mot mer enn 40 mindreårige jenter08:39NorgeKvinne omkom i togpåkjørsel i Sandnes06:58VerdenMoreno gir signaler om innrømmelser etter demonstrasjoner06:11NorgeDette skjer i dag05:46Norge163 studenter tar staten for retten05:38NorgeDette skjedde i natt05:18NorgeTre biler totalskadd i brann i Oslo05:10NorgeMann alvorlig skadd i voldshendelse i Asker03:37VerdenTyver stjal ni kenguruer i Balle02:37VerdenOcean Viking reddet 74 mennesker i gummibåt utenfor Libya01:05NorgeKvinne påkjørt i Arendal00:27NorgeFører stanset med nærmere 3 i promille00:08SportMoreno: – Vi kom for å vinne, men ett poeng er greit23:50SportLagerbäck imponert av spillerne som berget hjemmestatistikken23:48SportØdegaard: – Vår beste landskamp23:41SportItalia EM-klar etter ny seier23:36SportKing-straffe på overtid berget EM-håpet for Norge23:30SportStraffe-dobbel og debutantmål i viktig Sverige-seier23:28NorgeMann alvorlig skadd i trafikkulykke i Asker23:25SportNordtveit ut med ribbeinstrøbbel: – Som å bli stukket med en høygaffel23:16SportJarstein fra spansk mareritt til jubel22:43SportFra spansk mareritt til jubel for King og Norge22:10NorgeAmbulansefly måtte snu uten pasient – flyplass hadde ikke personell21:32VerdenTyskland og Frankrike stanser våpeneksport til Tyrkia21:10Helse og livsstilØkt bruk av smertestillende skaper bekymring: – Uheldig og farlig20:30VerdenSkogbrann sprer seg i utkanten av Los Angeles20:18SportAjer eneste endring i Lagerbäcks lag mot Spania20:09SportDanmark til topps med sterk hjemmeseier19:32PolitikkGrunnlovsmann med «frampek» mot Trump: – Riksrett for å gjøre seg motbydelig19:31Helse og livsstilRasisme kan også gå den andre veien. Det må vi snakke om18:33VerdenHotell kollapset i New Orleans – Minst én død17:40NorgePolitiet undersøker rasistisk motiv etter angrep på kirkeasylanter på Hønefoss17:15NorgeBrødre i retten tiltalt for to drapsforsøk i Oslo16:55SportPoengdeling for Vålerenga og Røa16:50SportBraktap for Amazon Grimstad16:47SportSandviken seiret hjemme mot Fart16:43NorgeDemonstrasjoner mot Tyrkias offensiv i Syria i flere norske byer16:33Norge17-åring risikerer fengselsstraff for falsk nødmelding15:59SportKvik Halden fortsatte seiersrekken15:55SportMoe Wold ble matchvinner for LSK
Populært