Toppmodellen gjør det igjen: Terningkast 6

To ting gjør nye Mercedes S-Klasse ekstra spennende. Les testen:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mercedes S-Klasse har alltid vært noe spesielt. Her handler det om banebrytende innovasjoner og overdådig luksus.

Flaggskipet fra Stuttgart har opptil flere ganger blitt omtalt som verdens beste bil, senest da vi testet siste generasjon for fire år tilbake.

Nå er det omsider klart for en ny facelift-utgave av bilen. Blant høydepunktene er splitter nye motorer, enda bedre komfort og selvkjørende teknologi. Sistnevnte har tatt et stort sprang videre.

Vi er på plass i Zürich for å teste nye S-Klasse. Kan Mercedes sin beste bli enda bedre? Bli med på test!

Hvordan er den å kjøre?

Sammen med splitter nye motorer er det også flere andre interessante nyheter på bilen. Faktisk er 6.500 komponenter helt nye kontra forgjengeren. Flere av endringene merkes også tydelig bak rattet.

Under lanseringen i Zürich får vi også prøve AMG S 63. Også denne har fått ny motor, nemlig 4-literen vi kjenner fra AMG GT-serien. I S-Klasse er den skremt opp til 612 hk og hele 900 Nm. 0-100 km/t tar 3,5 sekunder – det er nesten usannsynlig fort i denne bilen!
Under lanseringen i Zürich får vi også prøve AMG S 63. Også denne har fått ny motor, nemlig 4-literen vi kjenner fra AMG GT-serien. I S-Klasse er den skremt opp til 612 hk og hele 900 Nm. 0-100 km/t tar 3,5 sekunder – det er nesten usannsynlig fort i denne bilen!

Men aller først er bare å konstatere med det samme: Komforten i bilen er virkelig enestående, slik vi forventer i Mercedes sitt flaggskip. Inne i bilen er du virkelig i din egen, luksuriøse boble. Selv på autobahn i 200 km/t er det imponerende stille i kupeen.

Kjørefølelsen lener seg naturligvis mot det komfortable, slik S-Klasse skal være. Men velger du sport på det adaptive understellet, merkes det at bilen blir noe tightere og du kan kjøre mer aktivt gjennom svingene.

Magic Body Control er bare noe av teknologien vi kan takke for at turen blir så til de grader uanstrengt. Det innebærer blant annet at bilen skanner veien foran deg, for så å forberede demperne mot dumper og ujevnheter. Nytt på facelift-utgaven er at dette utstyret suppleres med CURVE, som tilter bilen inntil 2,65 grader for å redusere sentrifugalkraften i svingene.

Nytt ratt og bedre oppløsning på skjermene hjelper på!
Nytt ratt og bedre oppløsning på skjermene hjelper på!

En langt viktigere nyhet er imidlertid at S-Klasse nå er kraftig oppgradert på den selvkjørende teknologien. Både kamera- og radarsystem er forbedret, noe vi merker stor forskjell på fra både utgående modell, samt nye E-Klasse.

Mercedes understreker at den autonome kjøringen er ment som en assistanse, spesielt til bruk på motorvei og køkjøring. Og på disse områdene fungerer systemet meget bra – helt klart på Tesla-nivå.

Utfordrer du bilen på trange landeveier uten særlig veimerking sliter den derimot, men så er ikke systemet laget for den slags heller…

Med et splitter nytt ratt har forresten betjeningen av «autopiloten» blitt enklere og mer intuitiv enn før.

S-Klasse imponerer oss nok en gang når det gjelder totalopplevelsen av komfort, luksus og teknologi. Det fikk vi erfare da vi testet systemene skikkelig på lukket bane. Det kommer vi tilbake til – for det er et kapittel for seg selv.

En annen nyhet på bilen er Energizing komfortkontroll. Det lar deg konfigurere et bestemt velværeoppsett, ved å koble sammen ulike systemer i bilen, slik som klimaanlegg, atmosfærebelysning, massasje og duftfunksjoner.
En annen nyhet på bilen er Energizing komfortkontroll. Det lar deg konfigurere et bestemt velværeoppsett, ved å koble sammen ulike systemer i bilen, slik som klimaanlegg, atmosfærebelysning, massasje og duftfunksjoner.

Mercedes S-klasse: Er dette verdens beste bil?

Finest utenpå eller inni?

Rent visuelt har ikke Mercedes gjort noen enorme forandringer på bilen. Litt kjedelig og anonymt vil kanskje noen hevde. Likevel er det ikke noe problem å skille den fra utgående. Nye frontfangere og lykter sørger for det.

Med tre synlige LED-striper bak lykteglassene, er man aldri i tvil om at det er en S-Klasse du møter på. Det bør den enorme, og sjefete, grillen også understreke.

På innsiden er det rattet som er største visuelle forandring. I tillegg er to nye wide screen-skjermer, med bedre oppløsning på plass. Disse er hentet rett ut fra lillebror E-Klasse faktisk.

Vi liker at Mercedes beholder styrehjulet til infortainment, og ikke erstatter alt med rette flater og touchskjerm. På den måten blir det mer dynamikk og luksusfølelse bak rattet, synes vi.

Dette interiøret er virkelig lekkert! Her oser det nærmest en eim av ekslusivitet og luksus.
Dette interiøret er virkelig lekkert! Her oser det nærmest en eim av ekslusivitet og luksus.

Direktørbilen som fliser superbilene

Hvordan er plassen?

Får du ikke plass i denne luksusvogna har du antageligvis et problem. Her er det rikelig med plass både foran og bak. Setene kan justeres i alle ønskelige posisjoner, og byr selvfølgelig på både massasje, hemoroidegrill og vifter som kjøler deg ned – dersom det måtte være av behov.

S-Klasse er en av få biler du tidvis heller ønsker å sitte på med kontra å kjøre selv. Spesielt dersom bilen er utstyrt med limosete. Da kan du bokstavelig talt ligge i baksetet …

Disse baksetene gjør business class på Norwegian og SAS til stor skamme!
Disse baksetene gjør business class på Norwegian og SAS til stor skamme!

Toner du ned soltaket og kjører ned de elektriske gardinene, mangler du bare favorittalbumet på det fantastiske Burmester 3D-anlegget. De leverer en real konsertopplevelse fra 24 ulike høyttalere rundt om i bilen. Fantastisk!

I bagasjerommet kan du ta med deg en god del. Det rommer nemlig, akkurat som før, 510 liter.

Nå blir direktørbilen ny

Går den bra?

En av de virkelig store nyhetene er at nye S-Klasse får æren av å presentere en helt nyutviklet motor fra Mercedes.

Nå er rekkesekseren tilbake igjen, både som bensin og diesel. Begge er på tre liter, her er fellesnevneren økt effekt og redusert forbruk. I tillegg har Mercedes puttet inn den nye 9G-Tronic girkassen sin. La oss begynne med den rykende ferske dieselmotoren:

Vi tester 400d – noe som innebærer hele 340 hk og 700 Nm. Dette er faktisk den kraftigste dieselmotoren Mercedes noen gang har laget. Og DU for et skyv! 0-100 km/t er unnagjort på bare 5,2 sekunder.

Men tross brutale dieselkrefter, er det likevel karakteristikken på motoren som imponerer mest. Gangen på rekkesekseren er rooolig. Ved pådrag hører du heller ikke at det er diesel. Så bra har de nye motorene blitt. Kakling? Nei.

Lyden i den nye diesel-sekseren har rett og slett blitt tøff! Skikkelig dyp, og langt unna det mange assosierer med klassisk diesellyd... På veien flyter det bare av gårde.
Lyden i den nye diesel-sekseren har rett og slett blitt tøff! Skikkelig dyp, og langt unna det mange assosierer med klassisk diesellyd... På veien flyter det bare av gårde.

Vi er også spent på å prøve den nye bensinmotoren, som leveres i flere ulike effekt-alternativer. S 500 blir vårt valg. Da snakker vi 435 hk, 520 Nm og et forbruk på ganske akseptable 0,66 l/mil.

Dette, sammen med den større V8-eren (S 560), er nok motoren som kler bilen aller best. Den nye sekseren har en fløyelsmyk gange og vibrerer omtrent ingenting, selv på tomgang. På veien fungerer det også bra, der oppleves skyvet godt gjennom hele registeret.

Daimler har forresten satt av 90 milliarder kroner (!) til oppgradering av nye motorprogram. De nye rekkesekserne skuffer i alle fall ikke oss, etter flere timer langs sveitsiske og tyske landeveier.

Her får du ekte direktør-bil fra 100.000 kroner

… og hva er konklusjonen?

Å gjøre best enda bedre er ikke nødvendigvis noen enkel oppgave, men det har Mercedes gjort her.

Mercedes S-Klasse 2018

S 400d

Motor: 3-liter, R6 diesel

Effekt: 340 hk - 700 Nm

0-100 km/t: 5,2 sekunder

Forbruk: 0,56 l/mil

Bagasjerom: 510 liter

Pris fra: 1.160.000 kroner

S 500

Motor: 3-liter, R6 bensin

Effekt: 435 hk - 520 Nm

0-100 km/t: 4,8 sekunder

Forbruk: 0,66 l/mil

Pris fra: Ikke kjent

De har løftet deres eget flaggskip enda noen hakk, både hva gjelder teknologi, motorisering og opplevd komfort. Det hele er pakket inn i et gjennomført ytre, med noen få designendringer.

Nå skal det sies at konkurransen i denne klassen virkelig har tilspisset seg. Audi har akkurat lansert sin nye A8, mens BMW har en sterk konkurrent med sin 7-serie. For mange vil valget handle om hva øynene liker best, og hva du vil prioritere i en luksusbil til en drøy million.

Mercedes S-Klasse leverer nok en gang luksus fra aller øverste hylle. Når det i tillegg pakkes inn med teknologi, komfort og klasseledende motoralternativer – kan ikke dette bli annet enn terningkast 6.

Se flere bilder av nye S-Klasse i vinduet under:

Her er Mercedes nye SUV – sjekk prisen

Les også:
Offisiell: Se hva Mercedes skal lage nå Mercedes: Så «billig» blir Norges råeste stasjonsvogn Det koster dersom du vil kjøre Mercedes-AMG GT R


Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre14:22 Dødstallene stiger i Chile13:51 Palestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50 Diplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02 Venstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01 Assad: Erdogan er «en tyv»12:51 Mann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46 Person til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38 Riksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37 Putin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34 Batteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13 Mann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07 Redaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06 Tidslinje for den nye brexitavtalen11:41 Politiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40 Advokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14 Sun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52 Lover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40 Granåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27 Guaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12 Mor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00 Nytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57 Indiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03 Knepen seier for Trudeau i Canada09:02 Gatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52 Isbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47 Zidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46 Carragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02 Kjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52 Kirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40 Nord-Irland legaliserer abort07:39 Baksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39 Regjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34 Politimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24 Naruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22 Flere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50 Dette skjer i dag05:36 Anklager om fusk etter valget i Bolivia05:30 Dette skjedde i natt05:30 Afrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27 Trondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43 Prognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34 Mann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36 Nasa vil sende utlendinger til månen også03:20 Bolivias president nær ved å vinne valget02:58 Høyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50 Norske styrker fortsetter i Irak02:02 Pompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 De kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande
Siste nytt
23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre14:22VerdenDødstallene stiger i Chile13:51VerdenPalestinsk domstol blokkerer kritiske nettsteder13:50VerdenDiplomat vitner i riksrettsprosessen mot Trump13:02PolitikkVenstre-prosessen «en oppskrift på langvarig støy»13:01VerdenAssad: Erdogan er «en tyv»12:51NorgeMann kapret ambulanse – uskadeliggjort av politiet12:46NorgePerson til sykehus etter minibussulykke i Bergen12:38PolitikkRiksrevisjonen: Domstolene bruker for lang tid12:37VerdenPutin og Erdogan i viktige Syria-samtaler12:34NorgeBatteribrann avgir farlig gass i Hordaland12:13NorgeMann tiltalt for drapsforsøk på legesenter12:07KulturRedaktøren i Aust-Agder Blad går av etter kritikk12:06PolitikkTidslinje for den nye brexitavtalen11:41PolitikkPolitiker overrasket alle: – Jeg er gravid11:40NorgeAdvokat: – Berg kjent med avtalerykter11:14KulturSun Heidi Sæbø konstituert som Morgenbladet-redaktør10:52NorgeLover at Oslo skal bli utslippsfri innen 203010:40SportGranåsen får 180 millioner til ski-VM 202510:27VerdenGuaidó ber Russland og Kina om hjelp10:12NorgeMor (62) og datter (29) omkom i trafikkulykke i Volda: Frigir navnene10:00VerdenNytt funn: Deltok i angrepet på Pearl Harbor i 194109:57VerdenIndiske myndigheter reagerer sterkt på skoleeksperiment09:03PolitikkKnepen seier for Trudeau i Canada09:02NorgeGatekjøkken i Oslo angrepet for tredje gang08:52NorgeIsbryter går for egen maskin etter mayday-melding08:47SportZidane irritert over rykter om at han kan få sparken08:46SportCarragher sier unnskyld til Evra – åtte år etter Suárez' rasistiske hets08:02SportKjetil Jansrud vil sette «uslåelig» rekord i mesterskapsfri sesong07:52NorgeKirkerådet lager etisk regelverk for flyreiser07:40Helse og livsstilNord-Irland legaliserer abort07:39MotorBaksetevarsel kan bli standard etter hundrevis av dødsfall i USA07:39PolitikkRegjeringen vil bruke klima-«smutthull»: – Veldig uklokt07:34NorgePolitimann skadd av skytevåpen under oppdrag i Trondheim07:24VerdenNaruhito kronet i en noe nedtonet seremoni07:22PolitikkFlere borgerlige varaordførere i Sp-styrte kommuner05:50NorgeDette skjer i dag05:36PolitikkAnklager om fusk etter valget i Bolivia05:30NorgeDette skjedde i natt05:30VerdenAfrikanske migranter sier de ville reist til Europa selv om de visste om farene05:27NorgeTrondheim fengsel kritiseres for behandling av forvaringsdømte04:43VerdenPrognose: Justin Trudeau kan danne regjering04:34NorgeMann pågrepet etter skuddløsning i Oslo sentrum03:36VerdenNasa vil sende utlendinger til månen også03:20VerdenBolivias president nær ved å vinne valget02:58NorgeHøyre og MDG samarbeider i bydeler i Oslo02:50NorgeNorske styrker fortsetter i Irak02:02VerdenPompeo: Trump er forberedt på å gripe inn når amerikanske interesser er truet01:15NyheterVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeDe kjempet dyrenes kamp for 160 år siden21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande
Populært