Disse bilene kjøper Lotto-millionærene

– Jeg hadde aldri tenkt å kjøpe så dyr bil, sier Arnt fra Skien. Men så fikk han en telefon fra Norsk Tipping på Hamar..
– Jeg hadde aldri tenkt å kjøpe så dyr bil, sier Arnt fra Skien. Men så fikk han en telefon fra Norsk Tipping på Hamar.. Foto: Kjersti Veel Krauss / Broom
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere valgte de Volkswagen – men nå har de et annet favoritt-merke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvem har ikke drømt om å få en telefon fra Norsk Tipping på Hamar – om at den store gevinsten, den på noen millioner kroner, i løpet av av et par dager vil stå på kontoen.

Den drømmen viderefølges ofte av hva man skulle fylt garasjen med... Kanskje må en også bygge en større garasje. I alle fall de av oss som er litt mer enn middels opptatt av bil.

Som regel blir det dog med drømmen. Men ikke for alle. Nesten hver uke får noen andre den telefonen du og jeg går og venter på.

Les også: Nordmenn vant 275 millioner kroner i Viking Lotto

Nordmenn vant 305 millioner i Viking Lotto

Arnt vant 5,9 millioner

En av de som var så heldige å bli oppringt, var Arnt fra Skien.

I januar i år vant han over 5,9 millioner kroner i Lotto. Nå står han foran sin splitter nye Mercedes E200.

– Da jeg ble Lotto-millionær fant jeg fort ut at noen av pengene skulle gå til bil. Jeg hadde nemlig en 16 år gammel Opel som var klar for utskiftning, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hadde aldri tenkt at jeg skulle kjøpe meg en så dyr bil. Og jeg hadde heller aldri tenkt at jeg kom til å ha råd til det. Men etter at jeg prøvde bilen, var det ingen vei tilbake, sier Arnt.

Les også: Topp 10: Disse bilene kjøper Lotto-millionærene

Her får du ny Tesla – til «halv pris »

Disse søylene viser hvilke biler spill-vinnere kjøper. Foto: broom
Disse søylene viser hvilke biler spill-vinnere kjøper. Foto: broom

Ferie, gjeld, oppussing – og bil

Arnt er på ingen måte den eneste Lotto-millionæren som har brukt en del penger på bil. Når Norsk Tipping spør vinnerne hva de skal bruke millionene sine på, er det enkelte ting som går igjen. Først og fremst ferie, nedbetaling av gjeld, oppussing – og nettopp bil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele 30 prosent av dem som har svart på Norsk Tippings millionærundersøkelse* i 2017 har brukt deler av eller hele gevinsten på bil. Det overrasker ikke Ingrid Roterud Mathisen. Hun er vinneransvarlig i Norsk Tipping.

– Det stemmer bra med det millionærene sier i vinnersamtalene. Oppgradering av bilparken er for mange noe av det første som prioriteres når millionpremien er på konto, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men en ting har forandret seg de siste par årene. Nemlig hvilket bilmerke spill-vinnerene kjøper.

Les også: Direktør-biler for oss med vanlig lønn

Fra Volkswagen til Mercedes

Da Norsk Tipping gjorde en millionærundersøkelse i 2015, lå Volkswagen på topp. 13,4 prosent som sa at de hadde kjøpt bil, hadde kjøpt nettopp en Volkswagen. Like etter på lista kom Volvo, mens Mercedes og Mitsubishi delte tredjeplassen.

I år ser imidlertid ikke topplista slik ut. Nå er det tydeligvis Merce’ som gjelder! 13 prosent av millionærene som har kjøpt bil, har valgt nettopp Mercedes Benz.

Tett fulgt av Ford, BMW og Toyota på 12 prosent hver, foran Volvo med 10 prosent, mens andelen som velger Volkswagen har sunket til 8 prosent.

Hva hadde du kjøpt hvis du ble Lotto-millionær?

Kilde: Norsk Tipping

* Millionærundersøkelsen ble gjennomført i juni 2017. 309 millionvinnere fra perioden juni 2015 til juni 2017 har svart på undersøkelsen.

Les også: Salget av de heftige Mercedesene har tatt skikkelig av i Norge

Video: Denne Mercedesen parkerer av seg selv.

(Artikkelen er først publisert på Broom.no)