Frp: Kjøreopplæring bør ikke regnes som fravær

Stortingsrepresentant for Høyre, Henrik Asheim, vil ikke at obligatoriske kjøretimer skal regnes som godkjent fravær. Han mener at kjøreskolene heller må tilpasse tjenesten til kundene.
Stortingsrepresentant for Høyre, Henrik Asheim, vil ikke at obligatoriske kjøretimer skal regnes som godkjent fravær. Han mener at kjøreskolene heller må tilpasse tjenesten til kundene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mange ungdommer må bruke sommerferien på å skaffe seg førerkort på grunn av de nye fraværsreglene i skolen. Frp ønsker å gi elevene fri til kjøreopplæring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sommer er det flere steder ventelister for å få tatt førerprøven hos Statens vegvesen. Enkelte steder er ventetiden på to-tre måneder, skriver NRK.

Pågangen skyldes de nye fraværsreglene i videregående skole, som gjør at elevene ikke vil få karakter i fag de har mer enn 10 prosent udokumentert fravær i. Obligatoriske kjøretimer som glattkjøring eller langkjøring regnes ikke som godkjent fravær i dag.

Nå ønsker Frp at videregående skoler skal godkjenne de obligatoriske kjøretimene. Under landsmøtet vedtok partiet enstemmig at de ville gjøre kjøreopplæringen enklere å gjennomføre for elevene.

– Det er ikke noen tvil om at fraværsgrensa var riktig og at den trengs, men man må se dette i en helhet og en sammenheng og få litt fornuft i den, sier Lill-Harriet Sandaune, stortingsrepresentant for Frp, til NRK.

Stortingsrepresentant for Høyre, Henrik Asheim, støtter ikke Frps forslag. Han presiserer at skolen forbereder elevene på arbeidslivet.

– Da må man faktisk venne seg til at ting som kjøreopplæring, kan man ikke ta i arbeidstiden, det må man ta på fritiden. Kjøreskolene må også tilpasse tjenesten til når kundene har mulighet til å ta kjøreopplæring.

Personvernpolicy