Alt du må vite når du skal leie bil:

Slik unngår du leiebilfellene

Det er mange skjær på motorveien når du skal velge leiebil i ferien. Motor.no har samlet noen gode råd. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Det er mange skjær på motorveien når du skal velge leiebil i ferien. Motor.no har samlet noen gode råd. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

En tilsynelatende billig leiebil er ikke alltid billigst når sluttsummen gjøres opp. Men det er fullt mulig å styre unna fellene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når du søker etter leiebil på internett får du aldri opp hele bilens pris. Dette gjelder både på bilutleierens nettside og hos samtlige leiebilformidlere, som for eksempel Finn.no og Rentalcars.com.

Det er viktig å vite prisen på tilleggstjenester og nødvendige forsikringer fordi prisforskjellene på disse kan utgjøre mer enn prisforskjellen på selve bilen.

I tillegg er det fort gjort å bli overrumplet av forsikringstilbud når bilen hentes ut. Ofte jobber servicepersonalet bak skranken på provisjon og er drevne på argumenter. Heldigvis er det fullt mulig å unngå fellene når du har kjennskap til dem.

Internetts prisgjennomsiktighet presser prisene på bilutleie, i alle fall på den delen av prisen som er godt synlig. Noen tar igjen det tapte på tilleggstjenestene hvor prisene ikke er like gjennomsiktige. Særlig har EUs forbrukermyndigheter tidligere advart mot spanske bilutleiere.

Les også: Vil du kjøpe ny bil etter ferie med leiebil? Sjekk våre biltester først!

Felle med egenandel

Et lenge benyttet triks er å tilby kunden en svært høy egenandel på kasko og ansvarsforsikringen, samtidig som prisen på å fjerne egenandelen gjennom en egenandelsforsikring skjules ved bestilling. Under bestillingen får kunden opplyst at forsikringen kan kjøpes over disk på reisemålet.

Men når kunden henter ut bilen viser det seg at prisen på å nulle ut den høye egenandelen ofte er tredobbelt så høy som normalt, det vil si målt mot å bestille forsikringen samtidig med bilen.

Typisk nok er det bilutleierne som skjuler prisen på egenandelsforsikringen som også har de høyeste egenandelene, gjerne 15.000 kroner, slik at kunden er presset til å tegne dette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Les også: Her er leiebil-oppskriften, steg for steg!

Tror du har unngått egenandelsfella, men …

En del egenandelsforsikringer dekker ikke skader på vindu, dekk og felg.

I skranken vil ofte personalet forsøke å selge en forsikring som dekker dette, men den er gjerne svært overpriset. Egentlig er disse hullene i forsikringen uviktig.

Husk på at du i praksis ikke har forsikret dekkene og felgen for skader på bilen du har hjemme, da slike utgifter utgjør mindre enn egenandelen.

Så må du absolutt ha forsikret dette på en ukes ferie når du kjører omkring uten hele året hjemme? Svaret er nei. Styr unna, eller velg en egenandelsforsikring som dekker alt samtidig med bestillingen av bilen.

Les også: Så mye koster deg det å eie en bil!

Hvilke forsikringer bør du velge?

Ansvar og kasko: I Europa er alltid en ansvarsforsikring og kaskoforsikring inkludert i prisen. Egenandelen er imidlertid høy, normalt ligger den i området 1000 til 1500 euro for biler i økonomiklassen og kompaktklassen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

For å fjerne egenandelen kan du tegne en egenandelsforsikring - gjerne kalt Super Cover (SCDW) eller Excess Waiver Insurance (EWI). Men noen tar en egenandel selv med en slik forsikring. Prisen varierer stort, også innholdet i slike forsikringer kan variere.

Du må alltid vite prisen på SCDW før du bestiller bilen. Blir du henvist til at bilutleieren gir deg en pris på dette ved utlevering av bilen, er du på vei mot egenandelsfella. Fra-priser er også å anse som verdiløs informasjon. Du må ha eksakt pris på egenandelsforsikringen ved bestilling.

Det er fullt mulig å få med seg priser på denne forsikringen når du sjekker priser, men du må klikke deg inn på en valgt bil for å finne prisen. Bestiller du på Avis’ nettsider er det nesten umulig å finne denne prisen, og også hos Hertz er denne lite synlig.

Flere kredittkort tilbyr egenandelsforsikring for 100-250 kroner pr år. Det er prisgunstig. Bilutleien må da være betalt med de respektive kortet. Forsikringen har som regel en begrensning på 10.000 kroner i egenandel og to skader pr år.

På engelsk heter ansvarsforsikring Third Party Liability, kasko heter Collision DamageWaiver (CDW) eller Loss Damage Waiver (LDW), tyveri heter Theft Protection (TP) eller Theft Waiver (TW). Kan også ha andre navn. Alle disse er inkludert i leieprisene i Europa. I andre land kan de kommer som tillegg.

Utvidet kasko: Kaskoen kan i noen tilfeller være unntatt skader dekk/hjul, glass, tak, understell, interiør, og bilberging slik at du må tegne en utvidet forsikring. Sjekk vilkårene ved bestilling.

Ulykkesforsikring/personskadeforsikring: Personal Accident Insurance (PAI) kan du droppe. En slik forsikringen har du allerede i reiseforsikringen.

Personlige eiendeler: Personal Effects Insurance (PEI) dekker tap eller skade på eiendeler i bilen. Denne kan du droppe. En slik forsikring har du allerede i reiseforsikringen.

Les også: På tur i Norge og klar for en pause? Vi har gjort Norges største test av spisesteder langs veien

Tilleggsforsikringer i USA

Bestiller du leiebil i USA fra en norsk nettside er alle skatter og nødvendige forsikringer med i prisen. Men leier du bil lokalt i USA tilkommer dette.

Utvidet ansvarsforsikring: Supplemental Liability Insurance (SLI) er en utvidet ansvarsforsikring. I søksmålenes hjemland bør du absolutt vurdere denne. I andre land heter denne gjerne Extended Protection (EP) og er neppe noe du behøver.

Forsikring mot skade forårsaket av uforsikret sjåfør: Uninsured Motorist Protection (UMP) gjelder dersom en uforsikret påfører deg skade. Men dette kan være dekket gjennom en fullgod ulykkes- og reiseforsikring. Du kan antakelig droppe denne, men sjekk din egen reiseforsikring først.

Les også: 10 ting du må huske hvis du skal lease bil

Kan miste forsikringen ved bruk av feil sjåfør

Det koster ekstra dersom flere skal kjøre bilen, typisk 50-80 kroner per dag for én ekstra sjåfør. Her varierer prisen veldig.

Skader forårsaket av en uregistrert sjåfør som kjører, må du påregne å betale for. Forsikringen gjelder bare for sjåfører som er registrert hos utleier.

Mange utleiefirmaer oppgir ikke kostnaden for ekstra sjåfør ved bestilling på nett, men henviser til stasjonen der du skal hente bilen. I så fall, velg et annet selskap.

Reiseforsikringen dekker forskuddsbetalingen

Det er vanlig at du betaler en lavere pris ved forskuddsbetaling. Ofte kan du velge hvordan du skal betale.

Forskuddsbetaling er ikke mer risikabelt.

Avbestillingsforsikringen i reiseforsikringen din dekker forskuddsbetalingen dersom du blir avskåret fra å reise.

Det mest vanlige er uansett å kunne avbestille kostnadsfritt inntil noen dager før avhenting. Leievilkårene gir de eksakte reglene for dette. Også ved forskuddsbetaling er det vanlig å få tilbake beløpet hvis du avbestiller innen en gitt frist.

Les også: Kraftig økning i svindel med bilskader

Et svært utbredt drivstoff-triks

Det er to alternativer for tanking. Den vanligste og utvilsomt billigste metoden, er den vi er vant til i Norge – nemlig få bilen levert med full tank og levere den med full tank. «Full to Full» som det heter hos bilutleierne. Bare husk å fylle opp tanken før levering, ellers belastes du et saftig gebyr i tillegg til drivstoffkostnaden.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Den andre varianten er at bilen hentes med full tank og så levere den så tom du klarer mot at du betaler for full tank. Dette er gjennomgående en dyr (og ganske sleip) metode.

Ingen kan levere en bil med tom tank! Det er dessuten vrient å beregne nesten tom tank. Ingen tør kjøre mot avreiseflyplassen med en blinkende bensinlampe.

I alle tilfeller leverer du bilen tilbake med mange liter drivstoff som du har måttet betale for.

I Spania har flere bilutleiere krevd at alle kunder, også dem som bare leier bilen en dag eller to, må betale for full tank selv om de bare bruker en brøkdel. Særlig på Kanariøynene er denne metoden utbredt, også blant store kjente selskaper.

Salgsargumentene for å få deg over på den fordyrende drivstoffavtalen er mange. Regnestykkene de viser deg, kan du med fordel ignorere.

I enkelte land, som for eksempel Tyrkia, kan du oppleve en tredje metode. Bilen leveres med det som måtte være på tanken, så må du etter beste evne forsøke å levere den tilbake med samme nivå.

Les også: Nå skal en metode måle forbruk og utslipp på riktig måte

Dyre tilleggsprodukter

Tilleggsprodukter er dyre. Her tar leiebilselskapet ut stor ekstra fortjeneste (marginer). Har du mulighet til å ta med for eksempel en sittepute til barnet sparer du penger.

Leieprisen ved 14 dagers leie tilsvarer nesten kjøpesummen. Det samme gjelder GPS.

Også ekstra sjåfør må du sjekke prisen på, da de varierer stort. Det er ikke mulig sammenligne disse i prisoversikten hos bilutleieren.

Du må klikke deg inn på hver enkelt bil for å sjekke.

Kjørelengde

Som oftest inkluderer leieforholdet fri kjørelengde. Hvis den er begrenset, gjelder en sats for overkjørte kilometer.

Noen utleieselskaper har en svært lav pris på bilen, men er gjerrige på kjørelengden, gjerne maks 10 mil om dagen.

Alt utover dette koster typisk i overkant av 10 kroner mila. Sjekk kilometerstanden både ved henting og levering hvis du har begrenset kjørelengde. Ta bilde med mobilen.

Les også: Denne familien opplevde marerittet i Gudvangatunnelen

Betale i NOK

Dersom du får valget mellom å betale i norske kroner eller lokal valuta, skal du alltid velge lokal valuta. Dette gjelder uansett hvor eksotisk valutaen er.

Velger du norske kroner, bestemmer den lokale bilutleieren vekslingskursen, og den kan være hva som helst.

Velger du lokal valuta, er det kortselskapets internasjonale kurser som gjelde, og de er alltid bedre enn den lokale butikkens egne kurser.

Kredittkort beskytter deg mot urimelige krav

Betal alltid med kredittkort når du forskuddsbetaler leiebil. Finansavtaleloven beskytter deg nemlig mot urimelig krav fra selger.

Den gjelder kun kredittkort, ikke debetkort (som trekkes direkte fra konto).

Når du leier bilen med full tank holdes det av et depositum tilsvarende kostnaden for full tank. Da må du ha et kredittkort.

Hvis du ikke har forsikring som dekker egenandelen vil det også bli satt av et depositum for eventuelle skader på bilen. Dette depositumet kan være stort.

Sjekk alltid hvor stort dette depositumet er før du leier.

Rabatter

Leiebilfirmaene har mange rabattkampanjer. Sjekk derfor også bilutleiefirmaene nettsider for dette også. Det kan lønne seg å utnytte rabatter som du får via turoperatører.

Dobbeltsjekk hva forsikringen dekker. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Dobbeltsjekk hva forsikringen dekker. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Ellers kan du få leiebilrabatter i svært mange sammenhenger, for eksempel i forbindelse med kredittkort eller medlemskap, for eksempel i NAF (Hertz).

Det florerer også med tilbud via foreninger og på arbeidsplasser. Det er ikke alltid sikkert detter er det beste tilbudet du kan få, men du bør alltid sjekke disse.

Les også: Hotellsjekken til Motor gir deg knalltips på hoteller i Skandinavia

En ekstradag kan være gratis

Det hender at prisene som inkludere en helg er lavere enn midtuke. Dette er en måte å skille firmakundene fra privatkundene.

Prisen til privatkunder er gjerne lavere.

Derfor kan du oppleve at det faktisk ikke koster noe ekstra å inkludere søndagen i leieperioden.

Henting av bilen

Dersom du har egenandel, må du sjekke bilen for skader og påse at alle skader er nedtegnet på skjema vedlagt leieavtalen.

Har du avtale med begrenset kilometerstand, sjekk at rett kilometerstand er nedtegnet i avtalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TILLEGGSUTSTYR: GPS er dyrt å leie, men kan være nyttig på ukjente trakter. Motiv fra Khungwaman-bukta i Thailand. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
TILLEGGSUTSTYR: GPS er dyrt å leie, men kan være nyttig på ukjente trakter. Motiv fra Khungwaman-bukta i Thailand. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Ved levering

Dersom du har egenandel på bilen, bør du levere den til betjeningen og få kvittering på at bilen er uten nye skader.

Leverer du den uten betjening, bør du filme/fotografere bilen for å sikre deg mot urimelig krav i ettertid.

Du er nemlig ansvarlig for bilens tilstand inntil en av de ansatte sjekker den.

Ikke godta overpris på ripe

Har du valgt forsikring med egenandel og har laget ripe i bilen, skal du ikke godta hvilken pris som helst.

Ørsmå riper regnes som normal slitasje og kan ikke kreves dekket av deg.

Har du tilført en ripe på et området på bilen som allerede var fullt av riper og bulker, kan ikke leiebilselskapet kreve full betaling for hver ny ripe når de samler opp dette.

Noen tjener ekstra på å ta betalt for lakkeringen av døren fem ganger selv om den lakkeres en gang.

Krev redusert pris dersom din ripe bare er en av flere.

Trukket for mye på kortet

En del opplever å bli trukket for utgifter det ikke er gjort avtale om. I så tilfelle, kan du ta kontakt med kredittkortselskapet. Det er en fordel om du kan vise til bilder av bilen som er tatt ved ut- og innlevering.

Dersom du havner i en tvist med utleier, bør du ta kontakt med Forbruker Europa hvis det er leie i Europa, eller Forbrukerrådet i Norge.

Ikke betale leiebil med Eurobonus-poeng

Det er dyrt å betale leiebil med SAS bonuspoeng. Faktisk gir det dobbelt pris for leiebilen målt mot vanlig pris.

SAS Eurobonus-poeng gir deg mest for pengene hvis de brukes som betalingsmiddel for flyreiser.

Les også: Vi leide bil og dro på en av Europas mest spektakulære bilturer

PS: Flyplassmyte og flyplassfelle

Smarte Pengers prisundersøkelse viser at det i Europa er litt billigere å leie bilen på flyplassen enn i nærmeste by. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com .
Smarte Pengers prisundersøkelse viser at det i Europa er litt billigere å leie bilen på flyplassen enn i nærmeste by. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com .

Fortsatt hører man at det er penger å spare på ikke å leie bilen på flyplassen, men i stedet ta bussen inn til byen og leie den der. Smarte Pengers prisundersøkelse viser tvert om at det er litt billigere på flyplassen enn i nærmeste by (Europa). Stort sett er prisene og betingelsene nesten helt like, mens i enkelte tilfeller er tilbudet på flyplassen betydelig lavere. Det gir en gjennomsnittspris på flyplassene som er 11 prosent lavere enn i byen. Eventuelle flyplasstillegg er da inkludert. Husk at bilutleierne i byene sjelden har like lange åpningstider som på flyplassene og derfor krever et gebyr for utvidet åpningstid.

Men det finnes en liten felle:

Noen av de billigste selskapene har både kontor og bilparken et godt stykke unna flyplassterminalen. Langtur med shuttlebuss kan være nødvendig. Noen bilutleieragenter oppgir ikke navnet på selskapet før du har betalt. Det er en måte å skjule at de leier ut via bilutleiere med ukjente navn.

Styr unna slike skjulte bilutleiefirma!

Sjansen er større for biler med lav kvalitet og dertil lav driftssikkerhet, samt en lite ønsket tur i overopphetet shuttlebuss.

De store og kjente aktørene er nesten alltid nærmest terminalen. Sjekk uansett kartet som de fleste bilutleiemeglerne viser når du klikker deg inn på valgte bil.

Artikkelen er først publisert hos Motor.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43 Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23 Cubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22 EUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17 Dagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11 Pence og Pompeo legger press på Erdogan18:00 26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning
Siste nytt
20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland19:43VerdenTyrkias president Recep Tayyip Erdogan gir etter for noen av USAs krav19:23SportCubas ballettlegende Alicia Alonso er død18:22PolitikkEUs toppmøte slutter opp om brexitavtalen18:17KulturDagbladet oppe igjen etter mulig hackerangrep18:11PolitikkPence og Pompeo legger press på Erdogan18:00Kultur26 ansatte slutter i Dagens Næringsliv17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning
Populært