Meny

Alt du må vite når du skal leie bil:

Slik unngår du leiebilfellene

Det er mange skjær på motorveien når du skal velge leiebil i ferien. Motor.no har samlet noen gode råd. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Det er mange skjær på motorveien når du skal velge leiebil i ferien. Motor.no har samlet noen gode råd. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

En tilsynelatende billig leiebil er ikke alltid billigst når sluttsummen gjøres opp. Men det er fullt mulig å styre unna fellene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når du søker etter leiebil på internett får du aldri opp hele bilens pris. Dette gjelder både på bilutleierens nettside og hos samtlige leiebilformidlere, som for eksempel Finn.no og Rentalcars.com.

Det er viktig å vite prisen på tilleggstjenester og nødvendige forsikringer fordi prisforskjellene på disse kan utgjøre mer enn prisforskjellen på selve bilen.

I tillegg er det fort gjort å bli overrumplet av forsikringstilbud når bilen hentes ut. Ofte jobber servicepersonalet bak skranken på provisjon og er drevne på argumenter. Heldigvis er det fullt mulig å unngå fellene når du har kjennskap til dem.

Internetts prisgjennomsiktighet presser prisene på bilutleie, i alle fall på den delen av prisen som er godt synlig. Noen tar igjen det tapte på tilleggstjenestene hvor prisene ikke er like gjennomsiktige. Særlig har EUs forbrukermyndigheter tidligere advart mot spanske bilutleiere.

Les også: Vil du kjøpe ny bil etter ferie med leiebil? Sjekk våre biltester først!

Felle med egenandel

Et lenge benyttet triks er å tilby kunden en svært høy egenandel på kasko og ansvarsforsikringen, samtidig som prisen på å fjerne egenandelen gjennom en egenandelsforsikring skjules ved bestilling. Under bestillingen får kunden opplyst at forsikringen kan kjøpes over disk på reisemålet.

Men når kunden henter ut bilen viser det seg at prisen på å nulle ut den høye egenandelen ofte er tredobbelt så høy som normalt, det vil si målt mot å bestille forsikringen samtidig med bilen.

Typisk nok er det bilutleierne som skjuler prisen på egenandelsforsikringen som også har de høyeste egenandelene, gjerne 15.000 kroner, slik at kunden er presset til å tegne dette.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Illustrasjonsfoto:
Colourbox.com.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Les også: Her er leiebil-oppskriften, steg for steg!

Tror du har unngått egenandelsfella, men …

En del egenandelsforsikringer dekker ikke skader på vindu, dekk og felg.

I skranken vil ofte personalet forsøke å selge en forsikring som dekker dette, men den er gjerne svært overpriset. Egentlig er disse hullene i forsikringen uviktig.

Husk på at du i praksis ikke har forsikret dekkene og felgen for skader på bilen du har hjemme, da slike utgifter utgjør mindre enn egenandelen.

Så må du absolutt ha forsikret dette på en ukes ferie når du kjører omkring uten hele året hjemme? Svaret er nei. Styr unna, eller velg en egenandelsforsikring som dekker alt samtidig med bestillingen av bilen.

Les også: Så mye koster deg det å eie en bil!

Hvilke forsikringer bør du velge?

Ansvar og kasko: I Europa er alltid en ansvarsforsikring og kaskoforsikring inkludert i prisen. Egenandelen er imidlertid høy, normalt ligger den i området 1000 til 1500 euro for biler i økonomiklassen og kompaktklassen.

Illustrasjonsfoto:
Colourbox.com.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

For å fjerne egenandelen kan du tegne en egenandelsforsikring - gjerne kalt Super Cover (SCDW) eller Excess Waiver Insurance (EWI). Men noen tar en egenandel selv med en slik forsikring. Prisen varierer stort, også innholdet i slike forsikringer kan variere.

Du må alltid vite prisen på SCDW før du bestiller bilen. Blir du henvist til at bilutleieren gir deg en pris på dette ved utlevering av bilen, er du på vei mot egenandelsfella. Fra-priser er også å anse som verdiløs informasjon. Du må ha eksakt pris på egenandelsforsikringen ved bestilling.

Det er fullt mulig å få med seg priser på denne forsikringen når du sjekker priser, men du må klikke deg inn på en valgt bil for å finne prisen. Bestiller du på Avis’ nettsider er det nesten umulig å finne denne prisen, og også hos Hertz er denne lite synlig.

Flere kredittkort tilbyr egenandelsforsikring for 100-250 kroner pr år. Det er prisgunstig. Bilutleien må da være betalt med de respektive kortet. Forsikringen har som regel en begrensning på 10.000 kroner i egenandel og to skader pr år.

På engelsk heter ansvarsforsikring Third Party Liability, kasko heter Collision DamageWaiver (CDW) eller Loss Damage Waiver (LDW), tyveri heter Theft Protection (TP) eller Theft Waiver (TW). Kan også ha andre navn. Alle disse er inkludert i leieprisene i Europa. I andre land kan de kommer som tillegg.

Utvidet kasko: Kaskoen kan i noen tilfeller være unntatt skader dekk/hjul, glass, tak, understell, interiør, og bilberging slik at du må tegne en utvidet forsikring. Sjekk vilkårene ved bestilling.

Ulykkesforsikring/personskadeforsikring: Personal Accident Insurance (PAI) kan du droppe. En slik forsikringen har du allerede i reiseforsikringen.

Personlige eiendeler: Personal Effects Insurance (PEI) dekker tap eller skade på eiendeler i bilen. Denne kan du droppe. En slik forsikring har du allerede i reiseforsikringen.

Les også: På tur i Norge og klar for en pause? Vi har gjort Norges største test av spisesteder langs veien

Tilleggsforsikringer i USA

Bestiller du leiebil i USA fra en norsk nettside er alle skatter og nødvendige forsikringer med i prisen. Men leier du bil lokalt i USA tilkommer dette.

Utvidet ansvarsforsikring: Supplemental Liability Insurance (SLI) er en utvidet ansvarsforsikring. I søksmålenes hjemland bør du absolutt vurdere denne. I andre land heter denne gjerne Extended Protection (EP) og er neppe noe du behøver.

Forsikring mot skade forårsaket av uforsikret sjåfør: Uninsured Motorist Protection (UMP) gjelder dersom en uforsikret påfører deg skade. Men dette kan være dekket gjennom en fullgod ulykkes- og reiseforsikring. Du kan antakelig droppe denne, men sjekk din egen reiseforsikring først.

Les også: 10 ting du må huske hvis du skal lease bil

Kan miste forsikringen ved bruk av feil sjåfør

Det koster ekstra dersom flere skal kjøre bilen, typisk 50-80 kroner per dag for én ekstra sjåfør. Her varierer prisen veldig.

Skader forårsaket av en uregistrert sjåfør som kjører, må du påregne å betale for. Forsikringen gjelder bare for sjåfører som er registrert hos utleier.

Mange utleiefirmaer oppgir ikke kostnaden for ekstra sjåfør ved bestilling på nett, men henviser til stasjonen der du skal hente bilen. I så fall, velg et annet selskap.

Reiseforsikringen dekker forskuddsbetalingen

Det er vanlig at du betaler en lavere pris ved forskuddsbetaling. Ofte kan du velge hvordan du skal betale.

Forskuddsbetaling er ikke mer risikabelt.

Avbestillingsforsikringen i reiseforsikringen din dekker forskuddsbetalingen dersom du blir avskåret fra å reise.

Det mest vanlige er uansett å kunne avbestille kostnadsfritt inntil noen dager før avhenting. Leievilkårene gir de eksakte reglene for dette. Også ved forskuddsbetaling er det vanlig å få tilbake beløpet hvis du avbestiller innen en gitt frist.

Les også: Kraftig økning i svindel med bilskader

Et svært utbredt drivstoff-triks

Det er to alternativer for tanking. Den vanligste og utvilsomt billigste metoden, er den vi er vant til i Norge – nemlig få bilen levert med full tank og levere den med full tank. «Full to Full» som det heter hos bilutleierne. Bare husk å fylle opp tanken før levering, ellers belastes du et saftig gebyr i tillegg til drivstoffkostnaden.

Illustrasjonsfoto:
Colourbox.com.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Den andre varianten er at bilen hentes med full tank og så levere den så tom du klarer mot at du betaler for full tank. Dette er gjennomgående en dyr (og ganske sleip) metode.

Ingen kan levere en bil med tom tank! Det er dessuten vrient å beregne nesten tom tank. Ingen tør kjøre mot avreiseflyplassen med en blinkende bensinlampe.

I alle tilfeller leverer du bilen tilbake med mange liter drivstoff som du har måttet betale for.

I Spania har flere bilutleiere krevd at alle kunder, også dem som bare leier bilen en dag eller to, må betale for full tank selv om de bare bruker en brøkdel. Særlig på Kanariøynene er denne metoden utbredt, også blant store kjente selskaper.

Salgsargumentene for å få deg over på den fordyrende drivstoffavtalen er mange. Regnestykkene de viser deg, kan du med fordel ignorere.

I enkelte land, som for eksempel Tyrkia, kan du oppleve en tredje metode. Bilen leveres med det som måtte være på tanken, så må du etter beste evne forsøke å levere den tilbake med samme nivå.

Les også: Nå skal en metode måle forbruk og utslipp på riktig måte

Dyre tilleggsprodukter

Tilleggsprodukter er dyre. Her tar leiebilselskapet ut stor ekstra fortjeneste (marginer). Har du mulighet til å ta med for eksempel en sittepute til barnet sparer du penger.

Leieprisen ved 14 dagers leie tilsvarer nesten kjøpesummen. Det samme gjelder GPS.

Også ekstra sjåfør må du sjekke prisen på, da de varierer stort. Det er ikke mulig sammenligne disse i prisoversikten hos bilutleieren.

Du må klikke deg inn på hver enkelt bil for å sjekke.

Kjørelengde

Som oftest inkluderer leieforholdet fri kjørelengde. Hvis den er begrenset, gjelder en sats for overkjørte kilometer.

Noen utleieselskaper har en svært lav pris på bilen, men er gjerrige på kjørelengden, gjerne maks 10 mil om dagen.

Alt utover dette koster typisk i overkant av 10 kroner mila. Sjekk kilometerstanden både ved henting og levering hvis du har begrenset kjørelengde. Ta bilde med mobilen.

Les også: Denne familien opplevde marerittet i Gudvangatunnelen

Betale i NOK

Dersom du får valget mellom å betale i norske kroner eller lokal valuta, skal du alltid velge lokal valuta. Dette gjelder uansett hvor eksotisk valutaen er.

Velger du norske kroner, bestemmer den lokale bilutleieren vekslingskursen, og den kan være hva som helst.

Velger du lokal valuta, er det kortselskapets internasjonale kurser som gjelde, og de er alltid bedre enn den lokale butikkens egne kurser.

Kredittkort beskytter deg mot urimelige krav

Betal alltid med kredittkort når du forskuddsbetaler leiebil. Finansavtaleloven beskytter deg nemlig mot urimelig krav fra selger.

Den gjelder kun kredittkort, ikke debetkort (som trekkes direkte fra konto).

Når du leier bilen med full tank holdes det av et depositum tilsvarende kostnaden for full tank. Da må du ha et kredittkort.

Hvis du ikke har forsikring som dekker egenandelen vil det også bli satt av et depositum for eventuelle skader på bilen. Dette depositumet kan være stort.

Sjekk alltid hvor stort dette depositumet er før du leier.

Rabatter

Leiebilfirmaene har mange rabattkampanjer. Sjekk derfor også bilutleiefirmaene nettsider for dette også. Det kan lønne seg å utnytte rabatter som du får via turoperatører.

Dobbeltsjekk hva
forsikringen dekker. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Dobbeltsjekk hva forsikringen dekker. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Ellers kan du få leiebilrabatter i svært mange sammenhenger, for eksempel i forbindelse med kredittkort eller medlemskap, for eksempel i NAF (Hertz).

Det florerer også med tilbud via foreninger og på arbeidsplasser. Det er ikke alltid sikkert detter er det beste tilbudet du kan få, men du bør alltid sjekke disse.

Les også: Hotellsjekken til Motor gir deg knalltips på hoteller i Skandinavia

En ekstradag kan være gratis

Det hender at prisene som inkludere en helg er lavere enn midtuke. Dette er en måte å skille firmakundene fra privatkundene.

Prisen til privatkunder er gjerne lavere.

Derfor kan du oppleve at det faktisk ikke koster noe ekstra å inkludere søndagen i leieperioden.

Henting av bilen

Dersom du har egenandel, må du sjekke bilen for skader og påse at alle skader er nedtegnet på skjema vedlagt leieavtalen.

Har du avtale med begrenset kilometerstand, sjekk at rett kilometerstand er nedtegnet i avtalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TILLEGGSUTSTYR: GPS er
dyrt å leie, men kan være nyttig på ukjente trakter. Motiv fra
Khungwaman-bukta i Thailand. Illustrasjonsfoto:
Colourbox.com.
TILLEGGSUTSTYR: GPS er dyrt å leie, men kan være nyttig på ukjente trakter. Motiv fra Khungwaman-bukta i Thailand. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Ved levering

Dersom du har egenandel på bilen, bør du levere den til betjeningen og få kvittering på at bilen er uten nye skader.

Leverer du den uten betjening, bør du filme/fotografere bilen for å sikre deg mot urimelig krav i ettertid.

Du er nemlig ansvarlig for bilens tilstand inntil en av de ansatte sjekker den.

Ikke godta overpris på ripe

Har du valgt forsikring med egenandel og har laget ripe i bilen, skal du ikke godta hvilken pris som helst.

Ørsmå riper regnes som normal slitasje og kan ikke kreves dekket av deg.

Har du tilført en ripe på et området på bilen som allerede var fullt av riper og bulker, kan ikke leiebilselskapet kreve full betaling for hver ny ripe når de samler opp dette.

Noen tjener ekstra på å ta betalt for lakkeringen av døren fem ganger selv om den lakkeres en gang.

Krev redusert pris dersom din ripe bare er en av flere.

Trukket for mye på kortet

En del opplever å bli trukket for utgifter det ikke er gjort avtale om. I så tilfelle, kan du ta kontakt med kredittkortselskapet. Det er en fordel om du kan vise til bilder av bilen som er tatt ved ut- og innlevering.

Dersom du havner i en tvist med utleier, bør du ta kontakt med Forbruker Europa hvis det er leie i Europa, eller Forbrukerrådet i Norge.

Ikke betale leiebil med Eurobonus-poeng

Det er dyrt å betale leiebil med SAS bonuspoeng. Faktisk gir det dobbelt pris for leiebilen målt mot vanlig pris.

SAS Eurobonus-poeng gir deg mest for pengene hvis de brukes som betalingsmiddel for flyreiser.

Les også: Vi leide bil og dro på en av Europas mest spektakulære bilturer

PS: Flyplassmyte og flyplassfelle

Smarte Pengers
prisundersøkelse viser at det i Europa er litt billigere å leie
bilen på flyplassen enn i nærmeste by. Illustrasjonsfoto:
Colourbox.com .
Smarte Pengers prisundersøkelse viser at det i Europa er litt billigere å leie bilen på flyplassen enn i nærmeste by. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com .

Fortsatt hører man at det er penger å spare på ikke å leie bilen på flyplassen, men i stedet ta bussen inn til byen og leie den der. Smarte Pengers prisundersøkelse viser tvert om at det er litt billigere på flyplassen enn i nærmeste by (Europa). Stort sett er prisene og betingelsene nesten helt like, mens i enkelte tilfeller er tilbudet på flyplassen betydelig lavere. Det gir en gjennomsnittspris på flyplassene som er 11 prosent lavere enn i byen. Eventuelle flyplasstillegg er da inkludert. Husk at bilutleierne i byene sjelden har like lange åpningstider som på flyplassene og derfor krever et gebyr for utvidet åpningstid.

Men det finnes en liten felle:

Noen av de billigste selskapene har både kontor og bilparken et godt stykke unna flyplassterminalen. Langtur med shuttlebuss kan være nødvendig. Noen bilutleieragenter oppgir ikke navnet på selskapet før du har betalt. Det er en måte å skjule at de leier ut via bilutleiere med ukjente navn.

Styr unna slike skjulte bilutleiefirma!

Sjansen er større for biler med lav kvalitet og dertil lav driftssikkerhet, samt en lite ønsket tur i overopphetet shuttlebuss.

De store og kjente aktørene er nesten alltid nærmest terminalen. Sjekk uansett kartet som de fleste bilutleiemeglerne viser når du klikker deg inn på valgte bil.

Artikkelen er først publisert hos Motor.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:01 Holund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52 To menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36 Norges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24 Rekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24 Harry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:37 Romfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30 Stoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30 Folk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08 Jernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00 Forskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30 Siste dag i retten for Ludvigsen04:25 Ap-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18 Amerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15 Mann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02 Mer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00 Russland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25 Kraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06 Fellesforbundet kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29 Frp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48 Sikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38 Sudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31 Sverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40 Georgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40 Irans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37 Ny nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»22:23 Vindmølle-demonstranter på terrorliste i Nederland21:56 Hetebølge i Europa: – Kjøl deg ned på kjøpesenter21:09 Forsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06 Tarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28 Kvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15 Trikkefører angrepet av mann19:59 Rike amerikanere krever mer skatt19:52 Bonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34 Storbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21 Kveitekrig truer i Nordsjøen18:15 – Wow. Det var jo en grei kompliment18:07 Bitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31 Får ikke være pårørende til sin egen sønn17:21 – De nye reglene vil skape forskjeller17:12 Harnes frikjent for cannabisdyrking16:43 Sydney erklærer klimakrise16:20 Mann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18 Lommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06 Bompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39 Jemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30 Angivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20 Real Madrid avviste Ødegaard-salg15:19 To jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08 Thon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50 Kypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07 Ber om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43 Benitez ferdig som Newcastle-manager13:40 Kvinne gjenglemt på fly13:39 Ett år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37 Ebola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21 Dansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01 EU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44 Bilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42 Hurtigruteskip fikk motorstans12:39 OUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39 Svenskene stadig mer positive til OL12:07 Vestlig taushet etter Mursis død12:06 FN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54 Forsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51 – Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40 Drastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34 Trusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06 Vil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05 Hunt kaller Johnson feig10:47 Tre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18 Nav-brukere stort sett fornøyde10:17 Kvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16 Gutt døde etter badeulykke09:58 – Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57 Taliban truer afghanske medier09:38 Ingrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37 Pompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32 Forsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12 Lege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10 Iran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56 Danske Bank sparker toppsjef08:43 Tung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42 Norge tredje dyrest i Europa08:19 Bruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18 Argentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40 Tillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39 Liverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00 Nordmenn kutter i feriebudsjettet06:53 Sverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45 Få amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36 Hjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13 24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12 Skjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00 Kjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00 – Utfordringene er store og det går for sakte05:50 Dette skjer i dag
Siste nytt
07:01SportHolund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52NorgeTo menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36SportNorges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24NorgeRekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24VerdenHarry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:37VerdenRomfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30VerdenStoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30PengerFolk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08NorgeJernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00VerdenForskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30NorgeSiste dag i retten for Ludvigsen04:25NorgeAp-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18VerdenAmerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15NorgeMann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02NorgeMer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00VerdenRussland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25VerdenKraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06NorgeFellesforbundet kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29PolitikkFrp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48VerdenSikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38VerdenSudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31SportSverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40VerdenGeorgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40VerdenIrans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37NorgeNy nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»22:23VerdenVindmølle-demonstranter på terrorliste i Nederland21:56ReiseHetebølge i Europa: – Kjøl deg ned på kjøpesenter21:09PolitikkForsker: – Erdogan kan stramme grepet ytterligere21:06NyheterTarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy20:49SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM20:28NorgeKvinne dømt etter nettomtale av psykolog i barnevernssak20:15NorgeTrikkefører angrepet av mann19:59PengerRike amerikanere krever mer skatt19:52NorgeBonde tiltalt etter at 92 dyr døde eller måtte avlives19:34VerdenStorbyen forbyr el-sparkesykler etter dødskrasj19:21PengerKveitekrig truer i Nordsjøen18:15Sport– Wow. Det var jo en grei kompliment18:07SportBitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang17:31Helse og livsstilFår ikke være pårørende til sin egen sønn17:21Motor– De nye reglene vil skape forskjeller17:12NorgeHarnes frikjent for cannabisdyrking16:43VerdenSydney erklærer klimakrise16:20VerdenMann pågrepet i Belgia for angrepsplaner mot USAs ambassade16:18PengerLommebok-studie: Norge er blant de ærligste landene16:06NorgeBompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø15:39NorgeJemtland-saken: Våpenet var stjålet15:30VerdenAngivelig kuppmaker drept i Etiopia15:20SportReal Madrid avviste Ødegaard-salg15:19VerdenTo jagerfly kolliderte i lufta over Tyskland15:08MotorThon er mektig lei av restriksjoner på biltrafikk14:50VerdenKypriotisk offiser fikk sju livstidsdommer for sju drap14:07NorgeBer om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet13:43SportBenitez ferdig som Newcastle-manager13:40ReiseKvinne gjenglemt på fly13:39VerdenEtt år siden saudiarabiske kvinner fikk lov til å kjøre bil13:37Helse og livsstilEbola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo13:21VerdenDansk politiker tiltalt for grov barnemishandling13:01Helse og livsstilEU tok feil: Matvarene er ikke dårligere i øst12:44MotorBilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke12:42NorgeHurtigruteskip fikk motorstans12:39NorgeOUS-direktør går av til tross for styrets tillit12:39SportSvenskene stadig mer positive til OL12:07VerdenVestlig taushet etter Mursis død12:06VerdenFN ber land hente hjem IS-krigernes kvinner og barn11:54PengerForsvarsfolk fortviler over skjerpet skatt11:51Penger– Tilbydere av flyreiser bryter markedsføringsloven11:40VerdenDrastisk økning i asylsøkere fra Venezuela til Europa11:34PolitikkTrusselrammet byutviklingsråd i Bergen går av11:06PengerVil ha Nordkapp-møte med statsråder11:05PolitikkHunt kaller Johnson feig10:47NorgeTre skadd i kollisjon mellom tre biler på E610:18PengerNav-brukere stort sett fornøyde10:17NorgeKvinne falt i vannet fra hurtigruteskip10:16NorgeGutt døde etter badeulykke09:58Norge– Ludvigsen har med sikkerhet forklart seg uriktig09:57VerdenTaliban truer afghanske medier09:38SportIngrid og Vilde er «framtidens fotballspillere»09:37VerdenPompeo forsøker å bygge koalisjon mot Iran09:32NorgeForsinkelser i togtrafikken etter påkjørsel09:12NorgeLege bak Abbasi-familiens uttransport klaget inn til etikkråd09:10VerdenIran: – Ingen har lyktes med dataangrep mot oss08:56PengerDanske Bank sparker toppsjef08:43SportTung avslutning på proffdebuten for Hovland08:42PengerNorge tredje dyrest i Europa08:19NorgeBruker 120 millioner på å sikre planoverganger08:18SportArgentina-sjefen: – Vi må bli bedre på alt07:40NorgeTillitskrise ved Oslo universitetssykehus07:39SportLiverpools norske supporterklubb rundet 50.000 medlemmer07:00PengerNordmenn kutter i feriebudsjettet06:53SportSverige klar for OL-ja: – Fortjener å få vinterlekene06:45VerdenFå amerikanere mener nye måneferder er viktig06:36SportHjelmseth lengter etter VM-revansj mot England06:13Verden24 personer funnet omkommet etter kollaps av bygning i Kambodsja06:12NorgeSkjeggete offshoreansatt fikk sparken – tar saken til retten06:00SportKjempeforskjell i VM-bonusene: Mbappé og co. 3,4 milliarder, Graham Hansen og jentene 256 millioner06:00Norge– Utfordringene er store og det går for sakte05:50NorgeDette skjer i dag
Populært