Politiet avslører de vanligste unnskyldningene i trafikken

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

At folk er på vei i begravelse, eller må på do, er blant de vanligste unnskyldningene folk kommer med når de blir tatt av politiet for å kjøre for fort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jeg har vasket bilen min, så jeg måtte øke farten. Bilen må tørke før det blir minusgrader,» fortalte enn mann etter å ha kjørt i 140 kilometer i timen i en 80-sone, forteller fungerende distriktsleder i utrykningspolitiet, Kai Voldengen til Politiforum.

Blant de kreative unnskyldningene er: «Jeg har problemer med speedometeret, så jeg måtte gasse på og bremse ned igjen for å få det til å fungere.», «jeg har så fullastet bil at jeg måtte gi fart for å komme opp bakken her» og «noen fulgte etter meg, så jeg måtte øke farten».

Les også: Utenlandske sjåfører skylder Norge 47 millioner kroner

Voldengen sier forklaringene de hører mest er: «Jeg må skikkelig tisse, så jeg måtte gasse på for å rekke do» og «jeg skal i en begravelse».

Han sier folk er veldig kreative og har humor, men at det ikke stopper politiet i å skrive ut bøter.

– Vi ler mye, men det er ikke alle vi kan le med – vi må se an situasjonen. De fleste skjønner jo at det faller på deres egen urimelighet og unnskyldningene blir jo selvsagt ikke tatt hensyn til, sier Voldengen.

Les også:

Norges mest berømte veiskilt

«Hvilket veiskilt ville du vært?»