Nå kommer den nye Teslaen

En prototype av Model 3 er fotografert utenfor Tesla Gigafactory i Nevada i 2016. Denne uken starter serieproduksjon av bilen.
En prototype av Model 3 er fotografert utenfor Tesla Gigafactory i Nevada i 2016. Denne uken starter serieproduksjon av bilen. Foto: James Glover / Reuters

Produksjonen av nye Model 3 starter denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tesla-sjef Elon Musk skriver i en Twitter-melding mandag at Model 3 har bestått alle myndighetskrav, to uker tidligere enn forventet.

– Forventer å gjøre ferdig serienummer 1 på fredag, skriver Musk.

De første 30 kundene skal feires 28. juli, og deretter skal produksjonen økes gradvis utover høsten.

I august skal 100 biler rulle ut fra fabrikken, i september skal 1500 biler skrus sammen og i desember skal produksjonstakten være oppe i 20.000 biler.

Allerede neste år planlegger Tesla å selge 500.000 Model 3, skriver Dagens Industri.

Model 3 er Teslas folkemodell, som blir enklere og billigere enn Model S og Model X. Startprisen i USA ligger på 35.000 dollar, og nærmere 4000.000 kunder har betalt 1000 dollar for å få lov til å stå i bestillingskø.

Tesla opplyser at bilen får en rekkevidde på 345 kilometer og at den gjør unna spurten fra 0 til 100 på under seks sekunder. Fem voksne får plass i bilen, som er forberedt for superlading.

Model 3 er 4,7 meter lang. Det betyr at den er lengre enn Opel Ampera-e og blir størst blant de mer kompakte elbilene.

Bagasjeplassen i 3-eren blir riktignok mer enn halvvert sammenlignet med Model S. Den er fortsatt mer romslig enn de sammenlignbare konkurrentene – med totalt 400 liter fordelt på bagasjerommet foran og bak. Men tallet er nok likevel lavere enn mange hadde ventet på forhånd.

Saken er først publisert på Broom.no

Les også:

Tesla Model 3: Folke-elbilen lanseres i sommer

– Vil tape 23.000 på hver Model 3 de selger

Første smakebit: Dette blir en spennende nyhet fra Tesla

Personvernpolicy