Nå skal Volvo ta opp kampen mot Tesla

Volvo lanserer et helt eget brand for sine elbiler, nemlig Polestar som de har samarbeidet med i mange år.
Volvo lanserer et helt eget brand for sine elbiler, nemlig Polestar som de har samarbeidet med i mange år.

Lanserer like godt et eget merke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volvo har hatt ambisiøse mål de siste årene. Og de har nådd sine mål, med god margin.

Men tro for all del ikke at de hviler på sine laurbær. Det er snarere tvert i mot. Nye og spennende satsningsområder bekreftes.

Volvo har lenge sagt at de vil satse mer på elbiler framover. I dag kom en stor nyhet i den forbindelsen:

Det er nå bekreftet at Polestar etter mer enn 20 års samarbeid skal skilles ut som eget merke, under Volvo-paraplyen. De skal lage høyprestasjons elbiler. Og ja, det er ikke vanskelig å skjønne at i alle fall noe av inspirasjonen kommer fra Tesla!

Les mer om Polestar her

De mener alvor

Volvo og Polestar Performance har samarbeidet om motorsport siden 1996. Polestar har vært for Volvo noe lignende av hva AMG er for Mercedes og BMW M er for BMW.

At de mener alvor med den nye elbil-satsingen er det liten tvil om.

De putter nemlig en av sine aller mest betrodde menn i sjefsstolen hos Polestar. Nemlig ingen ringere enn sjefdesigner Thomas Ingenlath. Han har vært drivkraften bak Volvos design de senere årene.

Dette konseptet kan være det som blir Volvo og Polestar sin første elbil.
Dette konseptet kan være det som blir Volvo og Polestar sin første elbil.

Volvos store SUV skal bli elbil

En rekke biler

Volvo understreker at de vil gjøre Polestar til en troverdig konkurrent i det raskt voksende, globale markedet for elektrifiserte høyprestasjonsbiler.

– Med Polestar kommer vi til å kunne tilby elektrifiserte biler til verdens mest krevende og progressive sjåfører, i samtlige markedssegmenter, sier Volvos konsernsjef Håkan Samuelsson.

Skal Volvo klare å leve opp til en slik målsetning, betyr det elbiler i en rekke klasser. Her er det grunn til å vente at noen av dagens modeller også vil komme i elektriske utgaver, samtidig som man jobber for å ta fram helt nye elbiler.

Så mye skal Volvos elbil koste

Dette er Polestar-logoen som Volvos elbiler vil bli utstyrt med.
Dette er Polestar-logoen som Volvos elbiler vil bli utstyrt med.

Tatt på senga av Tesla

I fremtiden kommer Polestar til å tilby egne biler som ikke lenger har Volvos logo. Dessuten optimalisering av Volvos eksisterende biler, under merket Polestar Engineered.

Les også: Volvo skal produsere elbil i Kina

Tilbake til Tesla: Den amerikanske elbilprodusenten har tatt den tradisjonelle bilbransjen på senga de siste årene. Nå kommer mange etter. Tesla har vist at det er et marked for velkjørende og attraktive elbiler, og at mange kunder er villig til å betale mye for å få en slik bil.

Les også: Her treffer Volvo blinken – igjen

Så langt har Tesla fått være alene i denne nisjen. Det varer ikke lenge, Audi og Jaguar er blant merkene som snart kommer med premium-elbiler.

Spydspissen i satsingen

For Volvos del er koblingene mot det kinesiske markedet også viktig. Volvo eies i dag av kinesiske Geely. Det kinesiske markedet for elbiler er ventet å ta skikkelig av i løpet av bare noen år.

Det vil Geely og Volvo naturligvis ha sin del av. Polestar kan bli spydspissen i denne satsingen, samtidig som ambisjonen naturligvis også er å ta betydelige markedsandeler i vår del av verden.

Les også: Det er en grunn til at Polestar-Volvoen koster 1 million

Denne saken ble først publisert i Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden