Nå er BMW i3 Norges nest mest solgte bil

BMW har økt salget av sin elektriske i3 med over 120 prosent fra samme periode i fjor!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nybilsalget i Norge går så det suser. I mai ble det registrert 14.175 nye personbiler, dette er 1.311 flere (+10,2 prosent) enn i mai 2016.

Vi må faktisk helt tilbake til juni 1986 for å finne en måned med høyere registreringstall (16.064 registrerte personbiler), enn årets maitall.

Sammenlignet med gjennomsnittet for mai måned de 10 foregående årene, er årets maitall 23,9 prosent høyere (+2.734 biler).

Hittil i år er det registrert 63.755 nye personbiler, det er 313 færre (-0,5 prosent) enn i samme periode i 2016.

BMW i siget

En skulle kanskje tro at BMW i3, som tross alt har vært med oss i noen år, etterhvert skulle bukke litt under for konkurransen fra nyere elbiler.

Men det er ingen tvil om at den siste oppdateringen, der rekkevidden ble økt til 300 km, har gitt den fornyet liv.

Faktisk er det nå landets nest mest solgte bil. I mai ble det registrert 410 slike biler i Norge. Totalt for året ligger vi nå smått utrolige 121,4 prosent foran samme periode i fjor.

Les også: Nå er det slutt for lekker BMW

(Saken fortsetter under)

Ingen klarer å vippe bestselgeren VW Golf av tronen. Men BMW kan juble for fortsatt godt salg av sin elbil i3.
Ingen klarer å vippe bestselgeren VW Golf av tronen. Men BMW kan juble for fortsatt godt salg av sin elbil i3.

Svært mange

Mens Opel har leveringsutfordringer, og nye e-Golf bare akkurat har kommet på markedet, har i3-selgerne hatt rene klondyke-tilværelsen blant elbilkjøpende nordmenn.

Hittil i år er det registrert 2.349 eksemplarer av i3.

Kun èn modell står høyere på registreringsstatistikken – og det er VW Golf.

Fornyet

BMW har svært gode salgstall på sin elektriske i3. Den går unna som varmt hvetebrød om dagen, og er per mai måned Norges nest mest solgte bil. Illustrasjonsfoto
BMW har svært gode salgstall på sin elektriske i3. Den går unna som varmt hvetebrød om dagen, og er per mai måned Norges nest mest solgte bil. Illustrasjonsfoto

Mens i3 stor sett selges i bare èn variant, nemlig helektrisk, er Golf tilgjengelig med både diesel-, bensin-, elektrisk- og hybrid motor. Den kan også leveres i en rekke ulike karosserivarianter.

Slik sett er det kanskje ikke så rart at den fortsatt troner øverst. Godt hjulpet av en facelift er den også.

I tillegg til mer utstyr og noen kosmetiske justeringer, kan den fornyede elektriske Golfen nå kjøre opptil 300 km. Akkurat slik som BMW i3.

Les også: – BMW 5-serie Touring er en vinner

Millionbil på Topp 20

Skal vi holde oss til modellstatistikken, er det også verdt å merke seg at Teslas SUV, Model X, er inne på Topp 20-lista. Det er slett ikke verst, for en bil som fort koster rundt millionen.

Nesten 200 slike ble registrert i mai måned, og det bidrar til at totalen for de fem første månedene nærmer seg 1.000 biler.

Tesla er for øvrig i kampanje-modus for tiden, og tilbyr nå 0,25 prosent rente på sine nybiler.

Les også: Dette er sannsynligvis verdens dyreste bil

(Saken fortsetter under)

Topp 5-lista basert på statistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken.
Topp 5-lista basert på statistikken til Opplysningsrådet for veitrafikken.

VW, Toyota og BMW

Toyota, som ikke har noen rene elbiler i sortimentet sitt, er likevel Norges neste mest solgte merke. Det er registrert 7.789 Toyota per mai i år. Her er det blant annet folke-SUVen Rav4, som i stor grad leveres som hybrid, som drar lasset.

Likevel er et et stykke opp til VW – som kan vise til 9.237 nyregistreringer i samme periode.

BMW på sin side biter seg fast i toppen av salgsstatistikken, de også. Det tyske premiummerket ligger som nummer tre. 5.853 nye eiere har fått en BMW innen mai.

Les også: Jens var først – nå har over 30.000 nordmenn kjøpt bilen

Diesel fortsetter å synke

Forøvrig er det ingen tvil om at flere styrer unna dieselmotor når det kommer til nybil. Andelen er nå nede i 27,2 prosent, en betydelig nedgang fra 30,5 prosent i samme måned i fjor.

Trekker vi fra dieselhybrider hadde 26,3 prosent av de nyregistrerte personbilene i mai dieselmotor, mens andelen i 2016 var 30,1 prosent.

57,4 prosent av de nye personbilene registrert i mai hadde bensinmotor. Trekker vi fra de med bensinhybriddrift er bensinmotorandelen 28,9 prosent. I 2016 var andelen for alle personbiler med bensinmotor 58,4 prosent og 32,0 når de med bensin hybriddrift ikke tas med.

Les også:

Vil stoppe de som varsler andre om kontroller

Snart blir Norges billigste SUV helt ny

Denne krasjtesten er unik – og spektakulær!

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Personvernpolicy