Perfekt bil når forholdene virkelig blir tøffe

Dette er barske saker, og den ideelle bil til en skikkelig opplevelses-ferie.
Dette er barske saker, og den ideelle bil til en skikkelig opplevelses-ferie.

Denne kjører seg ikke fast med det første.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skikkelige terrengkjøretøyer er som oftest tøffe. Så også i tilfellet med Nissan sin nyeste Titan XD-variant.

Nissan har lange og stolte tradisjoner innen tøffe firehjulstrekkere (alle som f. eks har eid en Patrol kan nå rekke hånden i været), og pickupen Titan og Titan XD er absolutt robuste arbeidshester i dagens tøffe pickup-segment.

For å gjøre den ekstra attraktiv for friluftsfolket, har Titan XD Pro-4X V8-diesel under panseret, og har fått navnet «Project Basecamp».

Motoren på 5 liter byr på 310 hk og 742 Nm i dreiemoment, så her får du mye seige krefter.

Over 60 komponenter

Bilen har fått over 60 komponenter fra ulike firmaer, slik at de som kjører den blir selvforsynte på sin opplevelsestur. Her handler det om å kjøre langt til skogs, og klare seg i ukesvis uten å måtte kjøre til noen matbutikk for å få ekstra forsyninger.

Nå er dette Europas mest solgte bil

Bilen er løftet tre tommer i forhold til standard, med komponenter fra Icon Vehicle Dynamics og Hellwig, og på toppen av bilen finner vi et Rhino stativ og CVT takmontert telt.

Terrengdekk på plass

Bilen er hevet tre tommer i forhold til standardversjonen.
Bilen er hevet tre tommer i forhold til standardversjonen.

Nitto Ridge Grappler 35/12.50/17 er et dekk mest beregnet for gjørme og terreng, og har sin selvsagte plass på bilen. Foran og bak er det fangere fra Fab Fours Bumper, og fra Warn har man fått en Zeon 12-S vinsj.

Rigmor har en av verdens råeste bruktbiler

Under og på lastestativet fra Leitner finner du alt utstyr du trenger å ha med deg i ødemarken, som Rotopax drivstoffkanner og en Hi Lift jekk. Dessuten har man selvsagt også en spade, som kommer fra Krazy Beaver. Rotopax har også levert førstehjelpskit og vannbeholder, mens Black Forest har laget det bærbare kjøleskapet.

Spesialbygd henger

Skulle ikke bilen være stor nok, har man også laget en spesialbygd Patriot Camper X2 Off Road Adventure-henger, som med lavt tyngdepunkt og bred utførelse er ideell for terrenget. Den er i stand til å ta med seg 2/3 av sin egen vekt når den er fullt lastet.

Nissan vil ta med seg bilen til ulike treff og utstillinger i USA, så du trenger ikke løpe til din lokale Nissan-forhandler for å bestille bilen riktig ennå.

Så må vi vel også legge til at det ikke er lov å kjøre med bil i terrenget her hjemme, med et regelverk som sier at all motorisert ferdsel i utmark er forbudt (med muligheter for snøscooterløyper i enkelte kommuner). Verdens lykkeligste land, du liksom…

Nå er antallet bruktbiler rekordhøyt

Personvernpolicy