Meny

Debut: Verdens mest solgte SUV blir ny

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har vært en bestselger i Norge i mange år.

Nissan har hatt et sterkt grep om norske SUV-kjøpere i mange år, en av modellene som sterkt har bidratt til det er X-Trail.

Den debuterte i 2000, og første generasjon var lenge en av de mest solgte bilene i sin klasse her hjemme.

Nå er vi på tredje generasjon av X-Trail. I fjor ble denne modellen verdens mest solgte SUV med et samlet salg på 766.000 eksemplarer. Det stopper neppe der, nå lanserer nemlig Nissan en fornyet og oppgradert utgave av X-Trail.

40 prosent er sjusetere

Den har akkurat debutert under et eksklusivt pressearrangement i Wales. Stedsvalget er slett ikke tilfeldig. Nissan er nemlig tungt inne på sponsorsiden i Champions League , hvor årets finale går av stabelen i Cardiff.

Den oppgraderte X-Trail er den største modellen i Nissans utvalg av SUV og crossover i vår del av verden. En viktig nyhet på tredje generasjon var muligheten for sju seter. 40 prosent av kundene velger nå å kjøpe X-Trail som sjuseter.

Nissan lover selv at den nye utgaven skal ha bedre kvalitet og framstå som mer påkostet. Det handler blant annet om finere materialer i interiøret, nye funksjoner, ny teknologi – og designendringer i eksteriøret.

Les også:  Ford skal lage elektrisk SUV med rekkevidde på 500 km

(Saken fortsetter under)

Her har den akkurat rullet inn – Nissans oppgraderte X-Trail. I fjor solgte den mer enn samtlige konkurrenter.

Aktive familier

– Vi har lyttet nøye til kundene våre og fulgt deres råd på flere områder, fortalte Nissans markedssjef for Europa, Ryan Gains, da bilen ble presentert i Wales.

Nissans Ryan Gains under premieren i Wales.

55 prosent av disse kundene defineres som «aktive familier». De kjøper X-Trail fordi de har bruk for plass, framkommelighet og praktiske bruksegenskaper.

Når det gjelder design er endringene ganske forsiktige. Du må nesten ha dagens X-Trail selv for å se forskjellene. Men fronten er blitt mer markert og tøffere, det gjelder både lyktedesignet og grillen. Langs siden har den fått noen kromdetaljer. Bakfra er det igjen snakk om nye lykter, nå med full LED. Støtfangeren bak er også mer markant, for å understreke følelsen av robust bil.

Les også:  Flott og nyskapende SUV - men vi savner én ting

(Saken fortsetter under)

X-Trail er en svært viktig bil for Nissan, målet er at den oppgraderte utgaven skal holde salget på et høyt nivå.

Hyller og avdelere

Nissan lover også at bilen har blitt litt mer praktisk. Som femseter har bagasjerommet økt med 15 liter, til 665 liter. Total bagasjekapasitet er 1.996 liter når alle setene er nedfelt. Bagasjerommet har Nissans bagasjebrettsystem, med hyller og bagasjeromsdelere som kan justeres i ni ulike konfigurasjoner. Dette systemet inkluderer et skjult rom for oppbevaring av verdisaker.

En smart sak som vi etter hvert finner på ganske mange bilmodeller: Den elektriske bakluken kan nå betjenes ved at man beveger foten under støtfangeren bak.

Det er brukt nye materialer i kupeen, inkludert på setene, der skinnet nå er av høyere kvalitet. Oppvarmede seter er tilgjengelig både i forsetene og baksetet, sistnevnte for første gang. Oppvarmet ratt er også en populær sak i det norske markedet.

Les også:  Endelig – bli med på tur i verdens dyreste SUV

(Saken fortsetter under)

Høyere materialkvalitet i interiøret, X-Trail får også mye nytt utstyr.

Selvkjørende teknologi

Det kommer ikke med én gang, men Nissan bekrefter allerede nå at X-Trail vil få deres ProPILOT-system i løpt av 2018. Dette handler om autonom kjøreteknologi. ProPILOT kontrollerer styring, akselerasjon og bremsing i ett kjørefelt på motorveien, både ved høy trafikk og i høye hastigheter.

Motorutvalget inkluderer en 2,0-liters dieselmotor på 177 hestekrefter, denne ble lansert i fjor. I et markedet der mange nå er skeptisk til diesel, er 1,6-liters bensinmotor på 163 hestekrefter et aktuelt valg for mange.

Nye Nissan X-Trail er i salg fra høsten 2017.

X-Trail er en av de største SUV-ene i sin klasse. Den leveres med både fem og sju seter.

Les også: 

Alfa Romeo lager SUV for aller første gang

Her er en av årets store SUV-nyheter i Norge

Dette blir en historisk SUV-satsning

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Motor
Populært