Meny

Tyskland lager egne parkeringsplasser for kvinner

Foto: Wikimedia Commons.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved flere restauranter, kjøpesenter og institusjoner i Tyskland finnes egne parkeringsplasser for kvinner.

Parkeringsplassene er markert med skiltet «Frauenparkplätze» og er noe bredere enn vanlige parkeringsplasser. I tillegg er plassene videoovervåket for å gi kvinnelige bilister ekstra trygghet, skriver Flensborg Avis.

Erfaringen for de kjønnsdelte plassene er så langt udelt positiv, skriver avisen.

– Vi opplever kun glede fra kvinnene som får det litt lettere når de skal kjøre inn, og som kan slappe mer av når de skal åpne bildørene, sier senterleder Nobert Fels ved Förder Park til den danskspråklige avisen.

Les også:   Nå skal bilene hjelpe hverandre å finne parkeringsplass

Det vanker imidlertid ikke bøter til menn som skulle driste seg til å sette bilen fra seg på en av de kvinnelige parkeringsplassene. Men parkeringsvakter kan be menn om å flytte bilen. Ved mer grove overtredelser, kan mennene også bli anmeldt.

Parkeringsplasser spesielt for kvinner har også blitt kritisert i lokale, tyske medier.

– Det er nedlatende for kvinner å bli skilt ut på denne måten. Det eneste en oppnår, er å forsterke de stereotype oppfatningene som finnes om kvinnelige sjåfører, uttalte redaktøren av bilmagasinet Wheels for women, Geraldine Herbert, til The Local i 2015.

Les også:  Du kan bli flådd av nye p-regler

Flere steder i Tyskland er det faktisk lovpålagt at 30 prosent av parkeringsplassene skal være forbeholdt kvinner. Ifølge Wikipedia finnes det også slike parkeringsplasser i Kina, Sør-Korea og Indonesia.

I andre tyske byer er det også opprettet tilegnede parkeringsplasser for familier. Skulle du være mann med behov for spesielt maskuline parkeringsplasser, så kan du dra til Triberg i den tyske delstaten Baden Württemberg. I et parkeringshus her er det laget parkeringsplasser spesielt tilpasset menn. Men ifølge Flensborg Avis kan disse plassene også benyttes av kvinner.

Motor
Populært