– Det var et sjokkerende og skremmende syn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trafikanter på veien mellom Arna og Fana utenfor Bergen fikk seg en overraskelse da de møtte to lastebiler som lå uvanlig tett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er ikke lovlig. Disse bilene burde vært stoppet, sier politiførstebetjent ved trafikkseksjonen i Bergen sentrum, Lars Reme, til Bergens Tidende.

Det var Jørgen Rong Davik som fanget hendelsen på film. Han stusset da han fikk øye på de to lastebilene, hvor av den ene hadde to fritidsbåter på hengeren. Han anslår hastigheten til 70 km/t.

Se også: Filmet egen råkjøring på Vestlandet

– Jeg synes de lå unaturlig tett, og det gikk veldig tregt gjennom svingene. Da vi kom ut på motorveien så jeg at det var en kort lastestropp mellom dem og at den ene lastebilen slepte den andre, forteller Rong Davik til avisen.

Ifølge politiet er det strengere krav til tidsavstand når det gjelder lastebiler.

Se også: Lastebil med mirakel-manøver

– Dette er høyst uforsvarlig og farlig. Det er heller ingen tvil om at førerkortet til han som sleper lastebilen og føreren av lastebilen som blir slept, burde vært beslaglagt, sier Reme.

Etter at Rong Davik publiserte videoen på Facebook, fikk han tips om at lastebilene også var blitt observert på Hardangervidda.

– Jeg vet ikke om det er sant eller ei, men i så fall har de kjørt langt, sier han til Dagbladet.

Norsk yrkessjåfør: – Dette er jo galskap!