VW-sjefen etterforskes etter utslippsjuks

FILE - In this March 14, 2017 file photo Matthias Mueller, CEO of Volkswagen, looks up as he arrives for a press conference of the German Volkswagen company in Wolfsburg, Germany. Stuttgart prosecutors say Wednesday, May 17, 2017 theyÄôre investigating whether Mueller manipulated markets by not releasing information about VWÄôs diesel cheating soon enough. (AP Photo/Michael Sohn, file)
FILE - In this March 14, 2017 file photo Matthias Mueller, CEO of Volkswagen, looks up as he arrives for a press conference of the German Volkswagen company in Wolfsburg, Germany. Stuttgart prosecutors say Wednesday, May 17, 2017 theyÄôre investigating whether Mueller manipulated markets by not releasing information about VWÄôs diesel cheating soon enough. (AP Photo/Michael Sohn, file) Foto: Michael Sohn / AP

Volkswagens toppsjef Matthias Müller og styreformann Hans Dieter Pötsch etterforskes for å ha tilbakeholdt opplysninger om selskapets utslippsjuks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Pötsch, Müller og hans forgjenger Martin Winterkorn er satt under etterforskning, opplyste påtalemyndigheten i Stuttgart i Tyskland onsdag.

De tre mistenkes for ikke å ha delt informasjon om utslippsjukset med aksjonærene i selskapet Porsche Automobil Holding SE, som kontrollerer Volkswagen. Påtalemyndigheten mener ledelsen i selskapet ventet med å dele opplysninger om saken i 2015.

Etterforskningen av Müller har pågått siden februar. Volkswagen har tidligere innrømmet å ha installert programvare i dieselbiler som førte til at de fikk kunstig lave utslippstall i tester. Volkswagen har gått med på å betale 15 milliarder dollar i et forlik om saken i USA.

Biler solgt i en lang rekke andre land er også berørt av saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden