Har 500.000 dieselbiler de ikke vet hva de skal gjøre med

VW Jetta Hybrid. Foto: VW
VW Jetta Hybrid. Foto: VW

Fabrikken kjøper tilbake 500.000 VW dieselbiler, men vet ikke helt hva de skal gjøre med dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volkswagen gjør fremskritt i å forlike søksmålene fra myndighetene og kunder i USA, og har kjøpt tilbake flere hundretusen dieselbiler etter utslippsskandalen, skriver Bloomberg.

Les også: Nedgang i salget av bensin og diesel

Fabrikken skal ha satt av 10 milliarder dollar, tilsvarende 86 milliarder kroner, til å kjøpe tilbake bilene som var utstyrt med programvare for å vise et lavere utslippe enn reelt.

Hver uke dukker det ifølge Bloomberg opp rundt 15.000 VW-eiere hos forhandlere rundt om i USA med sine Jetta, Passat, Bettles og Audi A3, for å levere dem tilbake mot en betaling på opptil 40.000 dollar.

Spørsmålet nå er hva de skal gjøre med en halv million riggede dieselbiler?

Les også: Salget av dieselbiler faller

Kan ikke selges

Med unntak av en håndfull 2015-modeller kan ikke bilene selges før de tilfredsstiller kravene fra myndighetene, skriver nyhetsbyrået.

Og mens fabrikken funderer på hva de skal gjøre med alle bilene, plasseres de rundt om på store ledige områder, som på parkeringsplassen til den forlatte NFL-stadion Pontiac Silverdome utenfor Detroit, på havnen i Baltimore og en forlatt flyplassbase i California.

Deadline for VW er 30. juni 2019. Innen den tid skal VW ha kjøpt tilbake eller reparert minst 85 prosent av alle 2,0 liter dieselbilene de har solgt i USA. Klarer ikke VW å møte denne deadline må de ifølge Bloomberg betale 85 millioner dollar for hvert prosentpoeng under, pluss 13,5 millioner dollar til California Air Resources Board for hvert prosentpoeng under.

Les også: Menn kjøper dyr Tesla, kvinner velger liten Yaris

Saken ble opprinnelig publisert på hegnar.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden