I år bør du velge et av de dyrere sommerdekkene

Motor kjører dekkene gjennom omfattende tester.
Motor kjører dekkene gjennom omfattende tester. Foto: Lasse Allard

Men tre kinesiske billigdekk gir bra valuta, ifølge Motors store dekktest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24. april, første mandag etter 2. påskedag, er den siste fristen for å legge om fra vinterdekk i det meste av landet. For de som trenger nye dekk har NAF-magasinet Motor testet 18 sommerdekk i ulike prisklasser.

Og konklusjonen er krystallklar:
Dette er året hvor du bør velge et av de litt dyrere dekkene. De tre øverste plassene på lista inntas av dekk fra Nokian , Continental og Michelin.

Skal du kjøre til fjells i påsken? Her er Norges beste veikroer

Slik blir dekkene testet

Motor kjører dekkene gjennom et omfattende program på et testanlegg utenfor Marseilles i Frankrike, der dekkene får karakterer i åtte ulike klasser. Her kan du sjekke resultatlista for hver av kategoriene:

Gode billig-alternativer

Selv om de beste dekkene gjør det klart best i årets test, er det noen gode alternativer blant de litt rimeligere modellene. I flere år har vi testet billige, kinesiske dekk. I like mange år har de havnet nederst på lista.

Årets sommerdekktest viser at noe bra er i ferd med å skje med kinesiske dekk. For første gang har vi tre kinesiske dekk som kan anbefales.

De koster omtrent halvparten av testvinner Nokian.

Les alt om dekkene som både er billige og gode

Saken fortsetter under bildet

Årets tester viser at noe bra er i ferd med å skje med rimeligere kinesiske dekk. Foto: Lasse Allard
Årets tester viser at noe bra er i ferd med å skje med rimeligere kinesiske dekk. Foto: Lasse Allard


Snart må du legge om

Hvis du har piggdekk på bilen, er den generelle fristen for å legge om til sommerdekk første mandag etter 2. påskedag, i år altså mandag 24. april. Men i Nordland, Troms og Finnmark er fristen 1. mai.

Dessuten: Skal du kjøre på steder hvor forholdene krever bedre veigrep enn sommerdekkene gir, må du velge dekk som gir deg tilstrekkelig veigrep – enten det er vinterdekk med pigger eller noe annet. Og her er det du som bilfører som har ansvaret for å vurdere.

Men det er én ting til du må huske på, hvis du legger om til sommerdekk selv:

Hundrevis av bilister har opplevd marerittet med å miste et av dekkene like etter skiftet. Sjekk denne filmen med det enkle – og billige – trikset som redder deg fra knipa.

Saken er levert av Motor.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden