Nå vil BMW gjøre som Tesla

BMW vil gi kundene mulighet til å oppgradere bilen sin trådløst – hjemme hos seg selv. Dette er noe Tesla har gjort i noen år allerede.
BMW vil gi kundene mulighet til å oppgradere bilen sin trådløst – hjemme hos seg selv. Dette er noe Tesla har gjort i noen år allerede.

– Dette kommer bare til å bli mer og mer vanlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært en teknologirevolusjon i bilbransjen de siste ti årene. Nå kan bilene kjøre av seg selv, parkere av seg selv, de har svært omfattende infotainmentsystemer og en rekke avansert sikkerhetsutstyr.

Utviklingen går dessuten svært raskt. Det gjør at en bil som var moderne som ny, raskere enn noen gang kan bli «utdatert».

Tesla har løst noe av dette ved hjelp av trådløse oppdateringer gjort hjemme hos bileieren. Takket være disse har en kunnet installere nytt utstyr og nye funksjoner, slik at bilen rett og slett får en oppgradering underveis.

Nå ønsker BMW å gjøre det samme.

Ikke langt unna

I en artikkel i britiske Auto Express bekreftes det at den tyske bilprodusenten har planene klare. De skal rulles ut om «ikke lenge», ifølge Ian Robertson, som sitter i styret i BMW.

Akkurat hvilke modeller som skal omfattes av det nye systemet er ikke klart enda. Ei heller om det blir gratis eller om det skal koste noe.

Det som virker å være bestemt er imidlertid at de ladbare modellene, i3 og i8, i alle fall vil være med i første pulje av biler som blir tilgjengelig med trådløs oppdatering.

Les også: BMW gjemte den unna i 20 år – ser du hvorfor?

Mye kan oppdateres

Akkurat som hva som kan gjøres med en slik oppdatering er heller ikke klarlagt enda.

For Tesla sin del kan en gjøre alt fra å aktivere mer effekt av batteriet til å bedre infotainmentsystemet eller installere nytt utstyr. De vanlige software-oppdateringene er gratis, mens det koster penger å for eksempel få mer effekt av batteriene.

(Saken fortsetter under)

Tesla gir blant annet mulighet til å hente nye sikkerhetssystemer, bedre infotainmentsystemet og endre visingen i de digitale instrumentene via trådløse oppdateringer.
Tesla gir blant annet mulighet til å hente nye sikkerhetssystemer, bedre infotainmentsystemet og endre visingen i de digitale instrumentene via trådløse oppdateringer.

– Flere vil følge etter

Brooms bilekspert, Benny Christensen, er ikke overrasket over signalene som nå kommer fra BMW.

– Helt siden Tesla startet med dette, har vi vel egentlig ventet på at de andre skulle følge opp. Mange av dagens biler er breddfulle av ny teknologi og er koblet opp til internett. Da ligger jo alt tilrette for denne typen løsninger. Flere andre vil også følge etter, det er jeg helt sikker på. Dette kommer bare til å bli mer og mer vanlig, sier han.

Les også: Her stikker norske «hackere» av med Teslaen

Personlig service

Men det er ikke bare gjennom trådløse oppdateringer at BMW vil gjøre eierskapet enklere for sine kunder.

– For mange er det å måtte dra til en forhandler fortsatt sett på som en ulempe. Så forestill deg derfor at en BMW-mekaniker kan komme og ta service på bilen din når du ikke bruker den, for eksempel om natten, slik at den er klar på morgenen, sier BMW-sjefen.

Les også: Nå kan disse sidespeilene snart være historie

Levering til bilen

Det jobbes dessuten med å få til levering av varer direkte til bilen, der tilgang til bagasjerommet gis via appen.

Her snakker vi i praksis om mye av det samme som Volvo har testet ut allerede. De samarbeidet med blant andre en nettbutikk for dagligvarer, og sørget for at disse ble levert direkte til kunden.

Les også:

Her ble det gigantbot!

Stadig flere henter bilen sin selv – i Tyskland

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Personvernpolicy