Nordmann kjøper Aston Martin Valkyrie for 21 millioner kroner

Artikkelen fortsetter under annonsen

En nordmann skal ha bestilt en Valkyrie, en hyperbil fra bilprodusenten Aston Martin i samarbeid med Red Bull Advanced Technologies. Innkjøpsprisen alene er satt til to millioner britiske pund - 21 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg kan bekrefte at prisen er satt til to millioner pund. Vår kunde ønsker ikke publisitet rundt kjøpet, og det er ikke avgjort hvor bilen skal registreres, sier salgs- og markedssjef Mads Dessen hos Aston Martin-importøren Insignia i Oslo til Finansavisens motormagasin.

Det vil trolig være den dyreste nybilen noen har kjøpt i Norge noen gang. Selv de spektakulære Koeningsegg-bilene «alle» superrike skulle ha for noen år siden, kostet bare mellom 15 og 17 millioner kroner.

Les også: Derfor lager de bare 991 av denne

Leve eller dø

Spørsmålet om hvilket land bilen skal registreres i, vil ha stor betydning for den endelige sluttsummen. Å registrere en slik bil med norske skilter vil fort føre til at totalprisen øker til 26-27 millioner kroner, anslår Finansavisen.

Totalt skal det bygges 175 Valkyrie-biler - 150 av dem gategodkjent. Det er en av disse den norske kunden har bestilt. De siste 25 eksemplarene er kun ment til racing.

Navnet Valkyrie er hentet fra norrøn mytologi og skal ifølge Aston Martin være kvinnelige figurer som bestemmer hvem som skal leve eller dø i kamp, før hun bringer de nedslaktede til Valhall.