Meny

Stunt-sjåfør utfordret verdenskjent bobbane med racerbil

Det gikk nesten helt galt da stunt-sjåfør Mark Higgins kjørte ned verdens eldste bobbane bak rattet på Subaru WRX STI.

Siden den ble ferdigstilt i 1904, har St. Moritz-Celerine i Sveits vært vertskap for en rekke EM og VM, samt to vinter-OL. Med en høydeforskjell på 130 meter, byr verdens eldste bobbane 14 navngitte kurver før målstreken melder seg 1.722 meter etter start. Nylig fikk den prøve seg mot en racerbil.

Gjennom tre Bond-filmer har stunt-sjåfør Mark Higgins steppet inn for Daniel Craig når de mest heseblesende bilsekvensene skulle spilles inn. Og det hersker liten tvil om at Higgins fikk bruk for alt han hadde av erfaring da han satte utfor verdens eneste gjenværende naturfrosne bobbane på fire hjul.

Les også:  Slik viser Subaru en viktig SUV-nyhet

Racerbilen, en strøken Subaru av typen WRX STI, var på forhånd styrket i de fremre hjørnene for å tåle den humpete reisen nedover. I tillegg var den utstyrt med stivere fjæring.

I det to minutter lange klippet som ligger øverst i saken, ser vi Higgins kjøre nedover banen med dødsforakt mens snøføyken står og bilen drar inn i det som er kanter og vegger underveis. På et tidspunkt unngår han på imponerende vis å havne på ryggen. Og da han var vel nede, så snur han bilen og kjører tilbake til toppen.

– Dette var en skikkelig rangletur, og jeg tror nok jeg kommer til å ha sår nakke i morgen, fortalte Higgins til caranddriver.com etter endt kjøretur.

Les også: 

550 biler levert til opphogging – nå jakter de flere

Lennart er 97 år – kjøpte seg ny sportsbil

Så enkelt får du varmere bil i vinterkulda

Annonse
Populært