Syvseteren Dodge Durango SRT er raskere enn en Porsche 911 Carrera

Nye Dodge Durango SRT er en skikkelig kraftig bil. Se video.

Gjør 0-100 på 4,4 sekunder og trekker fire tonn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er Dodge Durango SRT, en syvseters SUV i ekstremklassen. Under panseret sitter en 6,4-liters HEMI V8 som produserer 475 hk og et dreiemoment på 630 Nm ved 4300 omdreininger.

Den har tre seterader og skal ifølge Dodge greie 0-100 km/t på 4.4 sekunder. Det er raskere enn langt lettere og mindre biler som Porsche 911 Carrera 4, BMW M2 , BMW i8 og VW Golf R.

I sin egen klasse legger den biler som Audi SQ7, Bentley Bentayga V8 Diesel , Porsche Cayenne Turbo og også den 550-hester sterke Range Rover Sport SVR.

(Saken fortsetter under galleri)

Dodge Durango SRT er en syvseter i særklassen. ALLE FOTO: Produsent

Trekker fire tonn

Hva med Tesla Model X, tenker du kanskje? 100D er ikke raskere, oppgitt akselerasjon på den er 0-100 på fem sekunder. Men toppmodellen P100D er raskere med sine oppgitte 3,1 sekunder.

Model X kan trekke opptil 2250 kilo, men Durango-en skal greie hele fire tonn. Dessuten har den noe som Tesla-en ikke har: Motor- og eksoslyd. Så er det sikkert delte meninger om det er en fordel eller ulempe

SRT kommer med åttetrinns automatgir, syv kjøreprogrammer hvorav blant annet eget snøprogram, 295/45ZR20-dekk og Brembo-bremseskiver med seksstemplede kalippere foran og fire bak.

Les også:

Antall hestekrefter er nær doblet

Knuser både Audi, BMW og Mercedes

Rett inn i Porsche-land

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no

Personvernpolicy