Syvseteren Dodge Durango SRT er raskere enn en Porsche 911 Carrera

Nye Dodge Durango SRT er en skikkelig kraftig bil. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjør 0-100 på 4,4 sekunder og trekker fire tonn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er Dodge Durango SRT, en syvseters SUV i ekstremklassen. Under panseret sitter en 6,4-liters HEMI V8 som produserer 475 hk og et dreiemoment på 630 Nm ved 4300 omdreininger.

Den har tre seterader og skal ifølge Dodge greie 0-100 km/t på 4.4 sekunder. Det er raskere enn langt lettere og mindre biler som Porsche 911 Carrera 4, BMW M2 , BMW i8 og VW Golf R.

I sin egen klasse legger den biler som Audi SQ7, Bentley Bentayga V8 Diesel , Porsche Cayenne Turbo og også den 550-hester sterke Range Rover Sport SVR.

(Saken fortsetter under galleri)

Dodge Durango SRT er en syvseter i særklassen. ALLE FOTO: Produsent

Trekker fire tonn

Hva med Tesla Model X, tenker du kanskje? 100D er ikke raskere, oppgitt akselerasjon på den er 0-100 på fem sekunder. Men toppmodellen P100D er raskere med sine oppgitte 3,1 sekunder.

Model X kan trekke opptil 2250 kilo, men Durango-en skal greie hele fire tonn. Dessuten har den noe som Tesla-en ikke har: Motor- og eksoslyd. Så er det sikkert delte meninger om det er en fordel eller ulempe

SRT kommer med åttetrinns automatgir, syv kjøreprogrammer hvorav blant annet eget snøprogram, 295/45ZR20-dekk og Brembo-bremseskiver med seksstemplede kalippere foran og fire bak.

Les også:

Antall hestekrefter er nær doblet

Knuser både Audi, BMW og Mercedes

Rett inn i Porsche-land

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no