Meny

Dette er bilene som har flest feil

De billigste reparasjonene har Fiat, Volvo og Peugeot med rundt 12.000-13.000 kroner per skade. Lexus og Porsche er de dyreste med over 45.000 kroner per skade. Foto: Rune Korsvoll

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kia, Hyundai og Honda er bilene som går minst i stykker. I den andre enden, med flest feil og problemer, finner vi bilene fra Porsche og Land Rover.

De klart dyreste skadene har Lexus og Land Rover.

Det er svenske Länsförsäkringars maskinskaderapport for 2017 som viser at det er svært stor forskjell på hvor ofte det oppstår feil på de forskjellige bilmerkene.

Også Lexus, Toyota og Suzuki befinner seg blant bilene med minst feil og problemer.

Mini, Seat og BMW følger på plassene etter Porsche og Landrover med flest maskinskader.

De beste europeiske bilmerkene er Renault, Saab og Ford.

Les også:  Den store vinterbil-testen – Audi og Volvo på topp

I gjennomsnitt får Länsförsäkringar inn 1,4 meldinger om maskinskader for hver 100 bil i løpet av et år. Forskjellen mellom merkene er imidlertid stor.

Kia har bare 0,2 skader per 100 bil, mens Land Rover har nesten 20 ganger så mange med 3,8 meldte skader.

Maskinskaderapporten baserer ser på de skadene som blir erstattet av Länsförsäkringars maskinskadeforsikring. I 2015 betalte selskapet ut 120 millioner kroner for slike maskinskader.

(Saken fortsetter under)

Den vanligste feilen er motorskader (23 prosent), fulgt av feil på kjøle/varme-anlegg (20 prosent), girkasse og drivverk (19 prosent) og drivstoffsystem (13 prosent).

Les også: Dette er de sikreste bruktbilene for barn

Det svenske forsikringsselskapet har også sett på hvor dyre reparasjonene er på de forskjellige bilmerkene. Her er forskjellene om mulig enda større.

De billigste reparasjonene i undersøkelsen har Fiat, Volvo og Peugeot med rundt 12-13.000 kroner per skade. Lexus og Porsche er de klart dyreste med over 45.000 kroner per skade. Prisen på reparasjonene påvirkes i stor grad av hvilken type skade som oppstår på de enkelte bilene. For eksempel er en feil på kjølesystemet er ofte langt billigere å utbedre enn en feil på motor eller girkasse.

(Saken fortsetter under)

Enkelte bilprodusenter har bedre garantier og mer generøs goodwill når det gjelder å ta ansvar for skader som oppstår på bilene. Disse kommer derfor ikke med i statistikken til Länsförsäkringar.

Les også: Når denne lampen lyser rødt, må du stoppe umiddelbart

Noen av bilmerkene kan derfor ha flere skader enn det som meldes inn og omfattes av denne statistikken. Disse belastes uansett ikke bileieren.

Les hele rapporten her

Les også: 

Fiat 500 og Ford Ka+ flopper i sikkerhetstest

Nå koster det bare 300 kroner å feilparkere på senteret

Dette trikset får deg opp den glatte kneika

Saken er opprinnelig publisert på Motor.no

Motor
Populært