Audi Q2 er liten, sjarmerende - og temmelig dyr

Audis nye crossover Q2 er et hyggelig bekjentskap. Stilig design, friskt interiør og gode kjøregenskaper står i fokus.
Audis nye crossover Q2 er et hyggelig bekjentskap. Stilig design, friskt interiør og gode kjøregenskaper står i fokus.

Endelig har vi fått kjøre Q2 i Norge. Les testen:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Audi Q2

  • Motor: 1,4 liter, bensin
  • Effekt: 150 hk / 250 Nm
  • Forbruk: 0,52 l/mil
  • 0-100 km/t: 8,5 sek.
  • Toppfart: 212 km/t
  • Lengde x bredde x høyde: 419 x 179 x 150 cm
  • Vekt: 1.280 kg
  • Pris: Fra 314.000 kroner (116 hk, manuell gir)
  • Pris testbil: 440.000 kroner

Audi jobber stadig med å fylle alle mulige nisjer. Modellutvalget blir, som hos konkurrentene, bare mer og mer omfattende. Kanskje også litt forvirrende, for noen.

Siste navn i rekken er Q2. Q indikerer på Audi-språket at vi snakker om en SUV eller crossover. 2-tallet røper at det er den minste - fra før har vi Q7, Q5 og Q3. Snart kommer også Q8.

Q2 er altså et alternativ for de som ikke har stort behov for plass, ikke vil svi av over en halv million kroner på bil – og som gjerne vil at bilen skal være litt sprek og urban. Rett og slett en yngre kjøpegruppe enn de som vanligvis kjøper Audi.

Spørsmålet er om den har lykkes.

(Saken fortsetter under)

Interiøret er stilig, og du kan få den med Audis heldigitale intrumenter, om du betaler for det. Helskinn og mange spenstige farger også det også mulig å få på innsiden.
Interiøret er stilig, og du kan få den med Audis heldigitale intrumenter, om du betaler for det. Helskinn og mange spenstige farger også det også mulig å få på innsiden.

Hvordan er den å kjøre?

Vi lovpriset Q2s kjøreegenskaper etter lanseringen i Tyskland. På norske veier blir vi imidertid litt skuffet over komforten.

Det merkes at understellet ikke er så sofistikert som på de litt større, og mer kostbare modellene. Fjæringen oppleves litt stutt, og det smeller overraskende "hardt" når veien ikke er så god.

Det er også noe mer støy enn i vi er vant med fra Audi.

Når det er sagt, så er det er fortsatt en svært morsom bil å kjøre. Oppskriften er enkel: Flytte hvert hjul så langt ut mot hjørnene som mulig. Kombinert med et kompakt ytre og lav vekt, blir Q2 til noe av det mest sporty å ratte rundt i crossover-segmentet. Perfekt med tanke på at Audi selv mener denne skal gå i strupen på Mini Countryman.

Les også: Her stoppet Tesla-salget heeelt opp

(Saken fortsetter under)

Baksetene er ok for de som ikke er så kravstore til beinplass. Med tanke på bilens størrelse er det egentlig mer plass enn en skulle tro.
Baksetene er ok for de som ikke er så kravstore til beinplass. Med tanke på bilens størrelse er det egentlig mer plass enn en skulle tro.

Hvordan er plassen?

Q2 føyer seg altså inn i rekken under Q3 – som også må sies å være en kompakt SUV/crossover. Den måler kun 410 cm i lengde, og er 178 cm bred.

Likevel har en ved hjelp av svært god plassutnyttelse klart å få et bagasjerom på solide 405 liter. Det er mer hva du finner i en VW Golf og Countryman, for eksempel.

Legger du ned ryggen på baksetene, vokser volumet til 1.050 liter.

Baksetene er imidlertid ikke noe sted å oppholde seg på langtur, for de som er litt høye og røslige. Barnestoler feil vei blir heller ingen suksess. Men det fungerer fint for alle under 180 cm.

Les også: Dette sier fargen på bilen om deg som person

(Saken fortsetter under)

Bagasjerommet er på hele 405 liter. Imponerende bilens størrelse tatt i betraktning.
Bagasjerommet er på hele 405 liter. Imponerende bilens størrelse tatt i betraktning.

Finest utenpå eller inni?

Det har vært ganske lite liv i leiren hos Audi-designerne de siste årene. Men Q2 er en liten fargeklatt i så henseende. Med tanke på testbilen, gjelder det bokstavelig talt. Den knallrøde bilen lyser opp i vintermørket.

Vi mener fortsatt at det bør være forbud mot å bestille denne i grå eller sølv metallic. Den fortjener å bli sett. I litt spreke farger kommer profilene langs siden, vinklene på bakluka og kontrastfargen på C-stolpen tydelig fram.

Testbilen har Sport-design, som gjør at den er lakkert helt ned, og får mer urban-look enn offroad-preg.

Interiøret er lekkert – men det koster. Du kan faktisk få Audis digitale og dynamiske instrumenter også: Audi Virtual Cockpit. Det er imidlertid ekstrautstyr og testbilen har ikke det.

Volumknappen er litt klønete plassert.
Volumknappen er litt klønete plassert.

En liten detalj som irriterte oss litt, er at volumknappen nede på midtkonsollen, som også skifter sang, er plassert foran girspaken. Dermed er den litt krøkkete å få tak i. Vi ville heller hatt den på nedsiden av girspaken, slik som på de fleste andre Audi-modellene.

Alt det er oversiktlig, og igjen, velger en noe annet enn sort, får den et litt mer ungdommelig og friskt utseende. Det er finnes over 1 million (!) kombinasjoner av lister, farger, stoff, skinn og belysning i interiøret. Men igjen: Alt har sin pris.

Setene kunne med hell hatt mer sidestøtte og regulerbar støtte for lårene.

Vi liker best interiøret.

Les også: Denne bilen kommer hele familien til å bli glad i

(Saken fortsetter under)

Audi har gjort litt mer ut av designet sitt enn vi er vant med på Q2.. Og vi håper den litt mer lekne stilen er toneangivende for det som kommer senere.
Audi har gjort litt mer ut av designet sitt enn vi er vant med på Q2.. Og vi håper den litt mer lekne stilen er toneangivende for det som kommer senere.

Går den bra?

Testbilen er utstyrt slik mange nordmenn nok vil velge akkurat Q2: Forhjulstrekk, automatgir og med bensinmotor. Dette er tross alt en urban bil, som neppe skal brukes opp til hytta. Da duger forhjulstrekk for mange. I tillegg er det fy-fy med diesel, særlig på småbiler i denne klassen.

Skal du ha firehjulsdrift må du ha dieselmotor. Akkurat det er litt synd, i disse anti-diesel-dager.
Skal du ha firehjulsdrift må du ha dieselmotor. Akkurat det er litt synd, i disse anti-diesel-dager.

1,4-liters TSI-motoren har 150 hk og dreiemoment på 250 Nm. 0-100 km/t tar 8,5 sekunder, og bilen oppleves sprek å kjøre. Samtidig er oppgitt forbruk drøyt halvliteren på mila. Det er veldig bra, og faktisk bare 0,1 l/mil mer enn versjonen med 116 hk.

Motoren gjør dessuten jobben stille og behagelig, og har ikke noe imot at du av og til drar opp turtallet litt skikkelig.

Les også: Mercedes GLS er SUV størrelse XXL

... og hva er konklusjonen ?

Det er ikke så mange direkte konkurrenter her. Det nærmeste blir Mini Countryman. Sistnevnte er imidlertid dyrere, og har mindre bagasjerom – med sine 350 liter.

Slik sett har Audi gode kort på hånden. Q2 er også en underholdende bil å kjøre.

Sammen med et sprekt utseende, tror vi den appellerer til unge kjøpere.

Samtidig blir ikke Q2 en billig bil, i alle fall ikke den versjonen som folk flest ønsker seg, med tøft design og mye utstyr. Testbilen, med en startpris på 350.000 kroner, ender på 440.000. Og du kan fint bruke mye mer enn det også.

Dessuten må du være obs på at du ikke får Q2 med firehjulsdrift, med mindre du kjøper den med dieselmotor. Og akkurat det klinger ikke helt riktig, i disse dager.

Q2 skal henvende seg til en yngre kjøpergruppe enn de som normalt velger Audi. Det tror vi den gjør.
Q2 skal henvende seg til en yngre kjøpergruppe enn de som normalt velger Audi. Det tror vi den gjør.

Les også:

Denne var forut for sin tid – sjekk prisen nå

Dette skal bli mye moro til hyggelig pris

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:15 Riksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater03:53 Northugs manager slutter etter ni måneder03:38 Bellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02 Kongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00 Flere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59 Ap vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46 Studie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01 KS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45 Kraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01 Fylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58 Bolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44 Greta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40 Babcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30 Politidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25 Donald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11 Curling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59 Avsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23 Mann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16 Kvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38 Politiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19 Solberg til EPP: Bare kristenkonservative partier kan takle klimakrisen21:02 Person døde etter utforkjøring20:38 Tror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37 UEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33 Utenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21 Tysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40 Krisemåling for KrF19:16 NAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08 Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31 Snop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29 Trump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04 100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50 Hvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40 Strengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22 Reaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21 Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50 Dømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34 Tore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26 Regjeringspartiene vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20 Fire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15 Person til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02 Boktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49 Person omkom i balkongbrann15:49 Sterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44 Sondland: Trump vil presse fram gransking av Joe Biden15:25 Banktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22 Årelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16 E18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53 Industrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28 Kowalczyk gjør comeback14:26 Flere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58 Politisk hengemyr i Israel13:57 Solskjær får trio tilbake fra skade13:56 Ødegaard tilbake i full trening13:37 Ap etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13 To ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57 Hellas vil plassere asylsøkere i interneringsleirer12:27 Eieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26 Tottenham-stjernene takker Pochettino12:15 Mer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11 På vei mot et todelt helsesystem12:06 Stjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05 Tvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41 Ny Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24 Nøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22 Mourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58 Ropstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50 Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12 LeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57 Politiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48 Havørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47 Direkte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27 Swedbank etterforskes i USA09:26 Forskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25 Nina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24 Senterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59 Norge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39 Ulveangrep rammer sauebønder psykisk08:04 Kina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53 Mourinho klar som ny Tottenham-trener07:35 Ikke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12 Ropstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00 Seks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59 Glatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34 Innbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31 Nestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19 Jordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15 Fem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07 To døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50 Tre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50 Dette skjer i dag05:45 Skoler i Hongkong åpner igjen05:42 Uføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30 Dette skjedde i natt05:04 Politiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34 Sparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09 Senatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45 Unge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45 Zuccarello-assist i Wild-seier03:12 Japan med første handelsoverskudd på fire måneder
Siste nytt
04:15VerdenRiksrett åpningstema i debatt mellom presidentkandidater03:53SportNorthugs manager slutter etter ni måneder03:38NorgeBellona-grunnlegger skal lede kamp mot vindmøller03:02VerdenKongressen vedtok lovforslag om menneskerettigheter i Hongkong03:00VerdenFlere døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk på Sicilia02:59NorgeAp vil fjerne ostehøvelen i offentlig sektor02:46VerdenStudie: En tredel av Afrikas flora truet av utryddelse02:01NorgeKS mener endring i avgift tvinger busser over på fossilt drivstoff01:45VerdenKraftig jordskjelv i Thailand og Laos01:01NorgeFylkesmannen vil ha ny utredning av Vardafjell23:58VerdenBolivias midlertidige president vil skrive ut nyvalg23:44VerdenGreta Thunberg får internasjonal fredspris for barn23:40SportBabcock fikk sparken i Toronto Maple Leafs23:30NorgePolitidirektøren ga ordre om å stanse koranbrenning dagen før koranbrenningen i Kristiansand23:25VerdenDonald Tusk sier han vil kjempe mot populisme som EPPs nye leder23:11SportCurling-EM: Viktig seier for Ulsruds lag22:59SportAvsatte Moreno: – Jeg nekter å klandre noen22:23NorgeMann dømt til å betale 3,6 millioner kroner i erstatning etter overgrep22:16NorgeKvinne knivstukket i Drammen – mann siktet for drapsforsøk21:38NorgePolitiet avslutter etterforskning av hatkriminalitet mot lesbisk par i Sandnes21:19PolitikkSolberg til EPP: Bare kristenkonservative partier kan takle klimakrisen21:02NorgePerson døde etter utforkjøring20:38NorgeTror på elfly i Norge på rekordtid – Dale er uenig20:37SportUEFA-disiplinærsak mot Norges Fotballforbund, Romania i trøbbel igjen for rasisme20:33VerdenUtenriksminister Pompeo er «utrolig stolt» av USAs Ukraina-politikk20:21VerdenTysk NATO-forslag godt mottatt på ministermøte19:40NorgeKrisemåling for KrF19:16PengerNAV-sjefen slår tilbake etter Hauglies sjokkbrev19:08VerdenPrins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag18:31PengerSnop og brus til veldedighet slipper avgifter18:29VerdenTrump insisterer på at han ikke presset Ukraina18:04Norge100 elever har blitt syke på skole i Oslo17:50PolitikkHvitt fosfor-anklagene: – Søreide må ta et kraftfullt oppgjør17:40NorgeStrengere straff for mann som voldtok kvinne med barnevogn17:22SportReaksjoner etter at UEFA bekreftet seedingen til EM-trekningen: – En skandale!17:21NorgeOcean Viking har reddet 30 i Middelhavet16:50PengerDømte Nav-ofre kan måtte vente lenge på erstatning16:34NorgeTore Sagen om rasist-sketsjen: – Jeg angrer ikke16:26Helse og livsstilRegjeringspartiene vil evaluere systemet for innføring av nye legemidler16:20SportFire rumenske VM-spillere må bli hjemme etter dopingmistanke16:15NorgePerson til sykehus etter knivstikking i Drammen16:02NorgeBoktilbudene strømmer på til Frode Berg15:49NorgePerson omkom i balkongbrann15:49SportSterke reaksjoner på Tottenhams Mourinho-ansettelse: – Usympatisk og dårlig nytt for klubben15:44PolitikkSondland: Trump vil presse fram gransking av Joe Biden15:25PengerBanktrøbbel rammer 150.000 Storebrand-pensjonister15:22VerdenÅrelang krangel om Hitlers barndomshjem avgjort15:16MotorE18-advarsel: – Prosjektet er en skandale14:53PengerIndustrigigant vil kutte tusenvis av arbeidsplasser14:28SportKowalczyk gjør comeback14:26Helse og livsstilFlere får dø hjemme i stedet for på sykehus13:58PolitikkPolitisk hengemyr i Israel13:57SportSolskjær får trio tilbake fra skade13:56SportØdegaard tilbake i full trening13:37PolitikkAp etterlyser Frps tiltak mot gjengkriminalitet13:13NorgeTo ulver skutt fra helikopter i Rendalen12:57VerdenHellas vil plassere asylsøkere i interneringsleirer12:27PengerEieren av Morris-kjeden har søkt om konkursbeskyttelse12:26SportTottenham-stjernene takker Pochettino12:15NorgeMer gråvær i vente – og til uka blir det enda verre12:11StemmerPå vei mot et todelt helsesystem12:06SportStjernen og Hilde blir TV 2s hoppeksperter12:05NorgeTvilling-spedbarn hadde bruddskader – nå er foreldrene dømt11:41PengerNy Norwegian-sjef overtar med ærefrykt og sug i magen11:24PolitikkNøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen11:22SportMourinho på plass i Tottenham: – Forventer trofeer10:58PolitikkRopstad: – Jeg tar sterk avstand fra konverteringsterapi10:50VerdenNy rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet10:12SportLeBron James med ny historisk milepæl i NBA09:57NorgePolitiet innrømmer at Kebnekaise-etterforskningen ikke var god nok09:48VerdenHavørnbestanden setter ny rekord i Danmark09:47PolitikkDirekte: Ropstad må forvente seg tøff motstand i spørretimen09:27PengerSwedbank etterforskes i USA09:26NorgeForskere bekymret for hytter i områder med villrein09:25SportNina Haver-Løseth gjør comeback i verdenscupen09:24PolitikkSenterpartiet fortsatt strammest på kvoteflyktninger08:59NorgeNorge har passert 5,35 millioner innbyggere08:39NorgeUlveangrep rammer sauebønder psykisk08:04VerdenKina kritiserer Senatets støtte til demonstranter i Hongkong07:53SportMourinho klar som ny Tottenham-trener07:35PengerIkke alle Nav-ofre vil få full frifinnelse07:12PolitikkRopstad må forvente seg tøff motstand i Stortingets spørretime07:00Helse og livsstilSeks av ti unge kvinner takket ja til HPV-vaksine06:59NorgeGlatt på Østlandet – vanskelige forhold i vente i Finnmark06:34PolitikkInnbyggerne har mer engasjement, men lavere tillit til de folkevalgte06:31SportNestvold-Haugens nye hverdag på alpinlandslaget: – Må snakke om Tinder06:19VerdenJordskjelv med styrke 6,3 rystet Mexico06:15SportFem mulige finalemotstandere for Norge i nasjonsligaomspillet06:07VerdenTo døde i helikopterkrasj i Afghanistan05:50VerdenTre drept da soldater brøt opp drivstoffblokade i Bolivia05:50NorgeDette skjer i dag05:45VerdenSkoler i Hongkong åpner igjen05:42PengerUføretrygdede på minstesats tjener for mye til å få fri rettshjelp05:30NorgeDette skjedde i natt05:04VerdenPolitiet i Chile slutter å bruke haglammunisjon mot demonstranter04:34PengerSparket DNB-ansatt saksøker banken for dårlig oppfølging av spilleavhengige04:09VerdenSenatet vedtok enstemmig støtte til demonstranter i Hongkong03:45PolitikkUnge Høyre vil flytte iskanten sørover03:45SportZuccarello-assist i Wild-seier03:12PengerJapan med første handelsoverskudd på fire måneder
Populært