Politiets råskinn har en helt spesiell hensikt

Se video av den nye politibilen her

Denne er nok populær hos lovens lange arm i Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk politi har et par litt spesiell modeller i sitt sortiment. Med tanke på at flere veistrekninger her har fri fart, kan det være greit å ha litt ekstra muskler under panseret.

Det har i alle fall denne Ford Mustangen vi omtaler her.

Mustangen, og da særlig V8 GT-utgaven, er jo en frisk modell. Men selv de 421 hk var ikke nok for tysk Polizei. De ville ha mer. Og det har de fått...

Les også: Denne er kåret til tidenes politibil

Trygg trimming

Den er nemlig blitt forsiktig "bolet", noe som har økt effekten til 455 hk. Med denne effekten, blir det 0-100 km/t på kun 4,3 sekunder.

Det er tuneren Wolf Racing som står bak – og har gitt den navnet Wolf Wide 5.0.

Politiet har for vane å tune en politibil med jevne mellomrom. På den måten ønsker de å få fokus på sikker tuning. Kampanjen kalles "Tune it! Safe!". Poenget er å gi beskjed om at det er greit å trimme bilene sine, men da må en følge lovverket og de reglene som gjelder.

Les også: Dette kan bli politiets nye supervåpen

Wolf Wide 5.0. er navnet på denne helt spesielle Mustangen, den tjenestegjør i tysk politi.
Wolf Wide 5.0. er navnet på denne helt spesielle Mustangen, den tjenestegjør i tysk politi.

Vekker oppsikt

Wolf Wide 5.0 har fått en barsk stylingpakke også. Ekstra sideskjørt, spoilere foran og bak, 20" felger og et nytt eksosanlegg.

Ja, også naturligvis dekalene fra tysk politi. Kort sagt, denne politibilen trekker til seg oppmerksomhet der den ferdes.

Les også: Her er Norges eldste politibil

Gjort det før

Det er altså en tradisjon bak dette. Tidligere har de hatt en C7 Corvette, en BMW 4-serie signert AC Schitzer, en Mercedes A-klasse som er herjet litt med av Brabus og en Audi R8 som ABT har skrudd på. Til og med en elektrisk Mini har de hatt.

Men det er altså ikke biler som brukes ute i trafikken. Disse bilene blir tatt med på ulike turneer, der de vises fram til publikum.

Les også: Testet Tesla som politibil – ble overrasket

De uniformerte på bildet skulle nok gjerne brukt den hårete Mustangen i tjenesten. Men det får de ikke. Dette er en utstillingsbil.
De uniformerte på bildet skulle nok gjerne brukt den hårete Mustangen i tjenesten. Men det får de ikke. Dette er en utstillingsbil.

Les også: Se hva som blir politibil nå

Politibiler i særklasse

Selv om det norske politiet også har noen spreke modeller i stallen, er det nok noen andre land du bør søke deg til om du er en bilinteressert politimann:

Italia, for eksempel, har en vaskeekte Lamborghini Gallardo til rådighet. Altså ikke bare til pynt, men som faktisk brukes.

Lovens lange arm i Dubai har også svært potente utrykningsbiler. Her snakker vi Nissan GT-R, Mercedes SLS, Ferrari FF og Bugatti Veyron. For å nevne noen...

Da blir det brått litt vrient å skulle stikke av fra kontrollene...

Les også: Politibil avskiltet i kontroll

Vi må bare tilstå at dette her er noe av det fetere vi har sett av politibiler ...
Vi må bare tilstå at dette her er noe av det fetere vi har sett av politibiler ...

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden