Slik viser Subaru en viktig SUV-nyhet

Dette er det første bildet av den helt nye Subaru XV, som kommer allerede til høsten.
Dette er det første bildet av den helt nye Subaru XV, som kommer allerede til høsten.

Subaru XV kommer til Norge allerede i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Subaru hadde knallsuksess da de lanserte sin XV i 2012. Dette var tydeligvis riktig bil til rett tid. Kompakt-SUV-ene var i vinden som aldri før og XV var en viktig nyhet, for både forhandlere og importør.

Den sto alene for 60 prosent av det norske Subaru-salget det året, med godt over 2.000 registerte biler.

XV var i perioder Norges mest solgte SUV. Og hadde også en veldig stor andel av kvinnelige kjøpere.

Les også: Denne bilen vil norske damer gjerne ha

Kommer i oktober

Siden ble det liksom litt stille rundt den folkelige SUV-en. Men i fjor fikk den en liten oppdatering som klarte å få XV fram i rampelyset igjen. Da man summerte 2016, var tallene atter hyggelig lesning.

Men man skal som kjent ikke hvile på sine laurbær. Det gjør heller ikke Subaru. En oppgradering i fjor til tross – nå viser de en helt ny og produksjonsklar utgave av XV på årets bilutstilling i Genève, etter at de i fjor viste en konseptbil.

Nye XV er heller ikke langt unna. Allerede på høstparten, nærmere bestemt i oktober i år, skal den være på plass i Norge.

(Saken fortsetter under)

Dette er konseptbilen Subaru viste i fjor. I år får vi se den produksjonsklare modellen, som dukker opp allerede til høsten.
Dette er konseptbilen Subaru viste i fjor. I år får vi se den produksjonsklare modellen, som dukker opp allerede til høsten.

Nye XV bygger på den samme plattformen som personbilen Subaru Impreza. Som forresten også er ny, og som og som etter det vi erfarer også vil komme til høsten.

Begge bilene har i kjent Subaru-stil firehjulsdrift.

Broom er selvfølgelig til stede i Geneve når den nye Subaru avdukes for alvor om en måneds tid. Da skal vi gi deg flere bilder og mer fakta rundt nye XV.

Les også:

Denne familiebilen venter mange på

Akkurat nå kjører vi en av årets mest spennende bilnyheter

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Personvernpolicy