Årets mest etterspurte Mercedes - nå er prisen klar

Ny spesialmodell er perfekt for Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppskriften er enkel – og har vært en stor suksess i mange år:

Man tar en stasjonsvogn, tøffer den opp med en god dose offroadstyling, øker bakkeklaringen og gir den 4x4 – og vips blir det en bil som passer perfekt for svært mange bilkjøpere. Ikke minst gjelder det i Norge.

Subaru, Audi og Volvo er blant dem som har hatt størst suksess med dette. Nå følger (endelig) Mercedes etter og gjør seg klare til å lansere sin E-klasse All-Terrain.

Bestiller usett

Og her har det ikke manglet på respons etter at nyheten om bilen ble sluppet. Den norske Mercedes-importøren beskriver modellen som årets mest etterspurte Mercedes. Det sier ikke lite, Mercedes har nemlig rekordsalg her hjemme om dagen.

– Helt siden E-Klasse All-Terrain ble vist frem på Paris Motor Show i september har våre forhandlere hatt stor pågang av kunder som ønsker å bestille bilen, usett og uten pris. Listene er allerede lange og vi forventer et nytt rush når vi endelig kan presentere de norske prisene og åpne for offisiell bestilling. Når vi samtidig introduserer 4MATIC firehjulsdrift på E 220 d og E 200 stasjonsvogn blir det positivt hektisk å være forhandler av Mercedes-Benz i Norge, sier Kjetil Myhre som er direktør for Mercedes-Benz personbil.

Les også: Ny nettløsning for kjøp og salg av bil

(Saken fortsetter under)

Grillen og stylingen for øvrig forteller at dette er en tøffere E-klasse.
Grillen og stylingen for øvrig forteller at dette er en tøffere E-klasse.

Hever bilen

Dagens Mercedes E-klasse kom på markedet i fjor, og har virkelig løftet lista i denne klassen. Bilen er proppfull av teknologi, samtidig som luksusfølelsen i interiøret overgår det meste av hva konkurrentene kan komme opp med.

All-Terrain blir altså en litt tøffere E-klasse. Her kan man velge mellom fem kjøreprogrammer, fra Eco til Sport, og det helt nye offroad-programmet All-Terrain, avledet fra SUV-en GLE.

Luftfjæring er standard og hever bilen 20 mm. I tillegg har programmet en spesiell indikator i bilens display som viser styrevinkel, bilens høydenivå, hellingsvinkel, gass/bremseposisjon og et kompass.

Les også: De som eier en slik har i gjennomsnitt 64 biler

(Saken fortsetter under)