Meny

Toyota investerer ti milliarder dollar i USA

Toyota president Akio Toyoda under konferansen i Detroit mandag. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den japanske bilprodusenten Toyota gjør som flere andre bilprodusenter og kunngjør at selskapet vil investere ti milliarder dollar i USA.

Toyota Motor Corporation presenterte planene under en konferanse i Detroit mandag kveld da de avduket den nyeste Camry-modellen.

– Camry har vært en av grunnene til at vi har investert 22 milliarder dollar i USA de siste 60 årene, og grunnen til at vi vil investere enda ti milliarder dollar her de neste fem årene, sier konsernsjef Akio Toyoda.

Produksjon i USA har seilt opp som tema blant bilprodusenter etter at påtroppende president Donald Trump flere ganger har kritisert selskaper som har valgt å investere i Mexico. Han har også truet disse selskapene med straffetoll. Blant dem han har kritisert for å produsere biler sør for grensen, er Ford, General Motors (GM) og Toyota.

Søndag opplyste Fiat Chrysler at konsernet vil skape 2.000 nye arbeidsplasser i USA. Selskapet planlegger å investere 1 milliard dollar innen 2020.

Motor
Populært