Nye bilavgifter: Sjekk hva det betyr for deg

Noen bilkjøp kan du spare mye penger på, takket være regjeringens avgiftskutt. Andre: Ikke fullt så mye. Se video i vinduet over.

Ikke alle "julegavene" fra politikerne gir utslag i lavere priser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I høst pågikk det en beinhard politisk kamp om bilavgiftskroner, i forbindelse med statsbudsjettet for 2017. Til slutt ble det enighet mellom Høyre/Frp/Venstre/KrF, om "den nye bilpakken", som den ble kalt.

Her ble det ikke akkurat slik finansminister Siv Jensen hadde foreslått i utgangspunktet.

Det som står fast, er at elbiler fortsatt slipper moms (i første omgang fram til 2020), og at CO2-utslipp straffes hardere.

Hybrider kommer dårligere ut og får økte avgifter, mens store biler med stor bensinmotor får de aller største avgiftslettelsene.

Superbilen Audi R8 er den bilen som får redusert avgiftene aller mest – med 220.000 kroner.

De ladbare hybridene er også blant avgiftsvinnerne. For eksempel får Mercedes S 500e en reduksjon i avgifter på 109.633 kroner.

Halvparten vil ikke kjøpe diesel eller bensin igjen

Ikke nødvendigvis lavere pris

Men de ulike importørene har ulik praksis, med tanke på hvordan de håndterer de nye avgiftene.

Broom har fått svar fra alle de store merkene, rundt hva de tenker om prisene for 2017.

Noen lar all avgiftslette komme kundene til gode, noen reduserer prisen mindre enn avgiftene, mens andre viser til ulike forklaringer for hvorfor de ikke kan redusere prisene tilsvarende avgiftsletten.

Denne blir 50.000 kroner billigere

Audi

Audi, som altså har akkurat den modellen som får den aller største avgiftsreduksjonen, er blant de som ikke nødvendigvis gir tilsvarende reduksjon i pris.

Hovedtrekkene i de nye bilavgiftene

CO2-komponenten:

Øvre innslagspunkt for fradrag reduseres fra 85 til 75 gram.

Vektkomponenten:

Laveste innslagspunkt heves fra 200 kg til 350 kg (er 150 kg i 2016)

Alle satser reduseres med 2,5 %

Ikke-ladbare hybrider:

Vektfradraget reduseres fra 10 % til 5 %.

Varebiler:

Andelen varebilene betaler av personbilsatsene av vektkomponenten settes ned fra 21 % til 20 %.

Likevel er de nye avgiftene en medvirkende årsak til å senke prisen på flere av de mest populære modellene.

– Generelt ser vi mange eksempler på nedgang i pris, påvirket av de nye avgiftene. Men forhold som inflasjonsjustering av priser fra fabrikk ved nyttår, påvirker også kundeprisene i 2017. Det bidrar til at det ikke alltid er en direkte sammenheng mellom nye avgifter og priser, sier informasjonssjef hos Audi Norge, Øyvind Rognlien Skovli.

Les også: Du kan få sprekere bil – uten å betale avgift

Audi R8 går fra å koste 2.526.000 kroner i 2016 - til å koste 2.307.300 kroner nå. Så her er hele avgiftsletten kommet kunden til gode.

Den ladbare SUVen Q7 kostet i 2016 fra 882.400 kroner, mens den i år vil starte på 852.500 kroner.

Her har avgiftsletten vært på drøyt 50.000 kroner. Det betyr at ikke hele dette beløpet gjenspeiles i prisreduksjonen på 30.000 kroner.

Nå bør du tenke deg godt om før du kjøper nybil

BMW og Volvo: Kutter prisene

BMW og Volvo er to av merkene som tar et helt klart standpunkt: Avgiftskuttene skal komme kundene til hundre prosent til gode, gjennom at prisene reduseres (eller økes) tilsvarende.

Volvos ladbare SUV, XC90 T8, blir nesten 100.000 kroner billigere i 2017.
Volvos ladbare SUV, XC90 T8, blir nesten 100.000 kroner billigere i 2017.

– Hos oss vil avgiftsendringene justere prisene på bilene våre tilsvarende, sier informasjonsdirektør i Volvo Car Norway, Rune Gutteberg Hansen.

Les også: Kilder til VG: – Venstre vil ha CO2-avgift og dyrere diesel

Det betyr en solid prisrekduksjon på blant annet den ladbare SUV-en XC90 T8 (407 hk). Den kostet 971.000 kroner i 2016 – og blir opptil 98.675 kroner billigere i år, avhengig av utstyrsnivå.

BMW: Avgiftsreduksjon = prisreduksjon

Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, forteller at prisene for 2017 kommer neste uke. Han understreker at avgiftsreduksjon skal bety prisreduksjon på alle modeller med lavere avgifter.

– Siden det ofte skjer svært mye rundt avgifter i desember, så har vi hatt et klart mål om å knytte prisdifferansen fra desember 2016 til januar 2017 til avgiftsendringene, ene og alene.

Helt ny - og har blitt 100.000 kroner billigere

5-serie blir billigere

Om ikke lenge lanserer BMW sin nye familiebil, 5-serie. Den kommer gunstig ut med nye avgifter. I første omgang kommer det fem ulike motoralternativer, og samtlige av disse blir billigere.

Ikke overraskende er det de motorsterke alternativene som får størst lette: 530i, 530d og 540i (alle med xDrive), blir henholdsvis 39.700, 51.100 og 78.100 kroner billigere.

Se tabell under:

Men det er altså ikke alle som velger å være like kategoriske. Mange modeller synker mindre i pris enn det avgiftene skulle tilsi.

Det kan skyldes flere faktorer. Alt fra valutakurser, føringer fra produsenten, inflasjonsjustering eller endringer i utstyr kan gi ulike utslag.

Brukt SUV: Dette er et smart kjøp!

Mercedes med noen forbehold

Mercedes sier at de i stor grad la avgiftsendringene gjenspeiles i prisen ut til kunden. Men tar noen forbehold.

– Prisendringen som nå foreligger er basert på inflasjon, valutasituasjonen og kostpris fra fabrikk. Det vil variere litt per modell, men ligger i intervallet 2,5-3,5 prosent. Utover denne normaljusteringen blir avgiftsendringene direkte overført, sier vikarierende PR-ansvarlig hos Mercedes-Benz Norge, Audun Hermansen.

Den ladbare SUVen Mercedes GLC 350e er en populær modell akkurat nå.
Den ladbare SUVen Mercedes GLC 350e er en populær modell akkurat nå.

Han viser til at den populære ladbare SUV-en GLC 350e får en nedgang i pris på 16.500 kroner, mens den mer ekstreme C-klasse 43 AMG 4Matic blir 56.000 kroner billigere.

Dette tilsvarer imidlertid ikke mer enn rundt halvparten av avgiftsreduksjonen på GLC 350e (får 35.000 kroner i avgiftslette i 2017). C 43 AMG 4Matic går ned 87.522 kroner i avgifter i 2017, så her er det 31.522 avgiftslette-kroner som blir "borte" på veien til kunden.

Miljøverstinger går mest ned i pris

Hybrider kommer dårlig ut

Toyota og Lexus er ikke de som kommer best ut av den nye bilpakken, rett og slett fordi begge merkene er store på hybrid-modeller. Disse kommer som nevnt ikke like godt ut av det nye avgiftssystemet, som i det opprinnelige forslaget.

Informasjonssjef i Toyota og Lexus, Espen Olsen, sier at prisene på deres modeller i stor grad vil reflektere avgiftsendringene fullt ut.

Toyota RAV4 er en av Norges mest solgte biler. Den hybride utgaven er svært populær. Den får økte avgifter i 2017.
Toyota RAV4 er en av Norges mest solgte biler. Den hybride utgaven er svært populær. Den får økte avgifter i 2017.

Men det er noen unntak. Bestselgeren Toyota RAV4 hybrid med 4x4 får økt avgfitene med 13.493 kroner. Her økes imidlertid prisen kun med 6.500 kroner, til 431.000 kroner.

– Enkelte konkurrenter får lavere avgifter, og vi velger å absorbere noe av avgiftsøkningen, sier Olsen.

Toyotas nye kompakt-SUV, C-HR, øker med 4.500 kroner i 2017. Det er mer enn avgiftene øker.

– Det skyldes at vi allerede hadde regnet inn en avgfitsreduksjon i lanseringsprisene, og dette endret seg kraftig i negativ retning etter budsjettforhandlingene, forklarer Olsen videre.

Lexus-SUVen NX 300h får økte avgifter med 18.622 kroner, men her holdes prisene uendret på 518.000 kroner av konkurransehensyn.

Vi tok med Volvos toppmodell på fjelltur

Norges mest solgte

Volkswagen har både den mest solgte modellen i Norge, nemlig Golf, og er også det mest solgte merket. De kan imidlertid ikke love at avgiftslettelsene kommer kunden til gode.

Kommunikasjonssjef i VW, Anita Svanes, sier at enkelte prisjusteringer fra fabrikk eller økte fraktkostnader er eksempel på faktorer som tas med når prisene for 2017 settes.
Kommunikasjonssjef i VW, Anita Svanes, sier at enkelte prisjusteringer fra fabrikk eller økte fraktkostnader er eksempel på faktorer som tas med når prisene for 2017 settes.

– Primært forsøker vi å la avgiftsfordelene tilfalle kunden i den grad det er mulig. Men enkelte prisjusteringer fra fabrikk eller økte fraktkostnader er eksempler på justeringer som kan tas med ved nye priser fra årsskiftet, sier kommunikasjonssjef i VW, Anita Svanes.

Passat TDI med 240 hk går ned 13.000 kroner i pris, omtrent tilsvarende avgiftsreduksjonen.

Skoda, Mazda og Ford

– Vi kan ikke gå i detalj rundt vår prisstrategi, men i all hovedsak vil våre prisendringer for 2017 speile avgiftsendringene relativt godt. Samtidig ønsker vi å kunne opprettholde logiske prissteg for utstyrsnivå og motorer ut mot våre kunder, hvilket betyr at vi gjør individuelle justeringer på forskjellige modeller, sier produkt- og PR-Manager i Mazda Motor Norge, Petter Chr. Grüner Brinch.

Mazda CX-5 er en svært populær bil i Norge. Foto: Frederic J. Brown.
Mazda CX-5 er en svært populær bil i Norge. Foto: Frederic J. Brown.

Informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby, forteller at deres priser vurderes fortløpende i forhold til konkurransesituasjonen og lønnsomhet.

Skodas PR og kommunikasjonssjef, Jan Erik Haugen, uttaler seg slik om deres priser for 2017:

– Prisendringer ved årsskiftet har ofte sammenheng med prisøkninger fra fabrikken, endrede gebyrer fra offentlig myndighet (batterigebyr ol.), men også endringer i standardutstyr kan forekomme. Dette kan komme i tillegg til avgiftsendringer på engangsavgiften.

Denne biltypen av nesten firedoblet salget på fire år

Priskutt på sportsbil

Nissan lover også at de i stor grad vil la avgiftsletten komme kunden til gode. Her er noen eksempel:

* Sportsbilen 370Z Nismo, som har fått redusert prisen fra 920.300 til 863.800 – en prisnedgang på kr 56.500 kroner.

* Den mer folkelige kompakt-SUVen Nissan Qashqai 1,5 dCi Acenta går ned fra 288.900 kroner til kr 284.900 kroner – en prisnedgang på kr 4.000 kroner.

Men Nissan får også noen modeller som stiger i pris, takket være de nye avgifter. Nissan Navara Double Cab 2,3 dCi N-Connecta aut. (varebil klasse 2) for eksempel.

Avgiften på bilen økte med 12.440 kroner. Prisendringen til kunde endret seg fra kr 418.348 til kr 430.678 kroner. Altså, en prisjustering på kr 12.330.

– Men her ligger vi pent under våre konkurrenter, som også har opplevd til dels vesentlig avgiftsøkning for sine pickup-modeller, sier informasjonssjef hos Nissan Norge, Knut Arne Marcussen.

Bilen er stor – verditapet enda større!

Sportsbilen Nissan 370S Nismo, med 350 hk, får en prisreduksjon på 56.500 kroner i 2017.
Sportsbilen Nissan 370S Nismo, med 350 hk, får en prisreduksjon på 56.500 kroner i 2017.

– Helt vanlig med justering

Forlagsredaktør Per-Morten Merg i Bilforlaget AS er ikke overrasket over at det er ulik praksis rundt prissettingen av biler.

– Det hadde blitt justeringer av priser, uansett hva som skjedde med avgiftene. Men nå er etterspørselen etter ladbare hybrider så stor, at det kan være mulig å hente litt mer margin på disse. For de som ikke har ladbare modeller, og det er jo mange merker, er det verre. Situasjonen nå, tilsier at det ikke er like lett å hente ut ekstra marginer på disse, sier han.

Mer gunstig med import

Merg følger bransjen tett, og tror mange vil få en utfordring i å opprettholde volumene de hadde i fjor. 2016 var det beste året for nybilsalg siden jappe-tiden i 1985-86.

– Men når importøren velger å ikke redusere prisene tilsvarende avgiftene, blir det vel mer gunstig å importere selv?

– Det kan det bli. Nå har jo import av biler vært litt mindre gunstig en stund, fordi kronen har svekket seg. Men hvis prisnedgangen ikke reflekterer avgiftsnedgangen, da kan det likevel være mer gunstig å importere, sier Merg.

Bilnorge har laget en ypperlig kalkulator hvor du kan sjekke nøyaktig hvor mye hver eneste bil går opp- eller ned i avgifter. Her kan du sjekke opp mot prislistene hvorvidt dette gjenspeiles i prisene.

Her er den i Norge: Verdens mest eksklusive SUV

BMW M4 er en av bilene som går mest ned i pris i 2017 - takket være en avgiftslette på solide 124.000 kroner.
BMW M4 er en av bilene som går mest ned i pris i 2017 - takket være en avgiftslette på solide 124.000 kroner.

Hva synes du om avgiftsendringene som har skjedd i 2017 Si din mening i kommentarfeltet under:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:35 Unntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13 Johnson ber Parlamentet ende «et smertefullt kapittel»06:07 Dette skjer i dag05:40 Kvinne slått og ranet i Oslo05:30 Dette skjedde i natt04:40 Arbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14 Fellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29 Politiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15 Demokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11 Mann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43 Biden gjør byks på måling02:11 Perry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53 Vestland må kutte en halv milliard01:38 Fire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet
Siste nytt
06:35VerdenUnntakstilstand i Santiago etter voldsomme demonstrasjoner06:13VerdenJohnson ber Parlamentet ende «et smertefullt kapittel»06:07NorgeDette skjer i dag05:40NorgeKvinne slått og ranet i Oslo05:30NorgeDette skjedde i natt04:40NorgeArbeidstilsynet skal møte Espresso House04:14NorgeFellesforbundet vil trekke støtten til Tankesmien Agenda03:29NorgePolitiet: Mye uprovosert vold i Oslo03:15VerdenDemokratene vil stoppe Trumps G7-planer på privat golfklubb03:11NorgeMann til sykehus etter voldshendelse i Eidsvoll02:43VerdenBiden gjør byks på måling02:11VerdenPerry vil ikke overlevere dokumenter i riksrettssaken01:53NorgeVestland må kutte en halv milliard01:38NorgeFire menn skadd i trafikkulykke i Bergen01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet
Populært