Tesla-produksjon opp 64 prosent – nådde ikke målet

Forsinkelser førte til at Tesla ikke klarte å lever like mange biler som planlagt i siste kvartal i fjor. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Forsinkelser førte til at Tesla ikke klarte å lever like mange biler som planlagt i siste kvartal i fjor. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Elbilprodusenten Tesla økte produksjonen med 64 prosent i fjor, men klarte ikke å nå målet for leveranser i siste kvartal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen ble det produsert 83.922 Teslaer i fjor. Nesten 25.000 av dem rullet av samlebåndet i løpet av årets tre siste måneder, men på grunn av problemer med det nye selvkjøringssystemet ble nærmere 2.800 biler ikke levert som planlagt.

– Vi klarte å hente oss inn og nå produksjonsmålet, men forsinkelser i produksjonen førte til utfordringer som påvirket leveransene i siste kvartal, sier selskapet. Den skuffende nyheten førte til at Tesla-aksjen falt 1,8 prosent i handelen etter at børsen var stengt.

Selv om en bil er betalt fullt ut, regnes den ikke med blant leveransene før kunden har mottatt den og utført alt papirarbeidet. Selskapet sier 6.450 biler som nå er på vei ut til kundene vil telles med i leveransene for første kvartal 2017.

Personvernpolicy