Meny

Nordmenn får mer bensin for lønnen

Bensinprisene er for tiden på rekordhøyt nivå. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om bensinprisen er på sitt høyeste nivå noensinne, må nordmenn bruke mindre av inntekten sin på å kjøpe en liter bensin enn gjennom hele 90-tallet.

En beregning E24 har gjort viser at gjennomsnittsnordmannen ligger an til å bruke 2,98 prosent av lønnen på å fylle 1.000 liter bensin i 2017.

Dette er litt høyere enn de siste årene, men langt lavere enn på hele 90-tallet, da samme mengde bensin i snitt kostet 3,64 prosent av gjennomsnittsinntekten. Også gjennom 2000-tallet lå snittet høyere enn dagens nivå.

Hvis man ser bort ifra 2. verdenskrig, var bensinprisene relativt sett høyest i 1950. Da kostet 1.000 liter bensin 12,46 prosent av gjennomsnittslønnen.

På en oversikt Bloomberg har laget sammenlignes bensinprisen i forskjellige land i verden. Prismessig ligger Norge nest høyest blant de 61 landene i undersøkelsen, men sammenlignet med gjennomsnittsinntekten er bensinen i Norge 11. billigst i verden. Både Danmark, Sverige og Finland må bruke en større andel av lønnen for å kjøpe en liter bensin.

Motor
Populært