Meny

Lamborghini: Dette er gode nyheter for rike nordmenn

Se video

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens dyreste SUV blir ladbar.

Lamborghini har bygget sitt image på sterke bensinmotorer – plassert i ekstreme sports- eller superbiler.

Nå skal de også satse tungt på SUV.

Bilder av konseptbilen Urus har vært ute i flere år allerede, men nå begynner det raskt å nærme seg avduking av produksjonsmodellen.

Og med det kommer ikke Lamborghini bare med sin første SUV - det blir også merkets første ladbare hybrid.

Det siste bekreftes til det britiske bilnettstedet Autocar, av Lamborghinis utviklingssjef, Maurizio Reggiani.

Til Autocar forteller Reggiani at den ladbare varianten blir et alternativ til en "tradisjonell" modell med en 4-liters V8-bensinmotor med twin turbo.

Les også: Noen drømmer blir faktisk aldri rimelige...

Audi-hjelp

Lamborghini er et merke som sorterer under VW-konsernets paraply. Og det er mye som tyder på at de vil stå for mye av drivverk-teknikken som skal brukes i Lamborghinis SUV.

Audi har allerede e-tron-utgave av den store SUV-en Q7, og bekreftet like før jul at de kommer en en enda mer luksuriøs modell – Q8.

Prisen er naturligvis ikke klar ennå, men mye tyder på at dette blir verdens dyreste SUV, i konkurranse med Bentley Bentayga og Rolls Royce sin kommende SUV.

Les også: Se hva de rikeste snart kan leke seg med

Bentley-plattform

For norske kjøpere, er det en betydelig "bonus" at bilen blir ladbar. De ladbare hybridene kommer nemlig relativt gunstig gjennom det norske avgiftssystemet. Det betyr lavere pris, selv om vi naturligvis snakker flere millioner kroner også for denne utgaven.

Både SUV-en til Lamborghini og Audis nye SUV-flaggskip Q8 vil dele plattform med det som akkurat nå er verdens dyreste SUV: Bentley Bentayga.

Enn så lenge har det lekket lite konkret informasjon om Urus-prosjektet til Lamborghini. Men det ventes at den skal debutere på en bilutstilling i løpet av året – og være klar for salg i 2018.

Les også: Koster 19 millioner – og ble utsolgt på et blunk!

(Saken fortsetter under bildet)

Når Lamborghini lager SUV, er det ingen grunn til å forvente at kundene kommer til å bruke den veldig mye på hard core offroad-kjøring ...

Blir viktig

At Urus blir et viktig supplement i modellrekken, har en annen Lamborghini-sjef, Stefano Domenicali, bekreftet tidligere.

Han håper nemlig at denne modellene alene skal stå for en dobling av salget til det italienske superbilmerket.

Ambisjonen er å selge minst 3.500 eksemplarer årlig.

Les også: Lamborghini som skolebil? Joda den finnes, i Bergen!

Sportslig

Mens Bentley skal være fokusert på overdådig luksus, er Lamborghinis klare ambisjon at Urus skal ta tronen hva gjelder sportslighet.

Det tilsier at den får noen ekstreme ytelser. For å pryde seg med tittelen verdens raskeste SUV, må den godt ned på 3-tallet i sprintøvelsen 0-100 km/t, og ha en toppfart nord for 300 km/t.

Men akkurat det tviler vi ikke på at de får til.

En av Norges sprekeste biler ble lagt ut til salgs

Kommer til Norge også?

Lamborghini planlegger å øke antall forhandlere verden over til 160, fra dagens 132. USA er det største markedet til Lamborghini.

Med sin nye SUV regner de med å øke salget i flere markeder som i dag er svært små. Her er det jo også nærliggende å ta med Norge, det vil overraske oss om ikke noen eksemplarer finner veien hit også.

Interiøret er det vi har fått minst informasjon om. Men det blir en fireseter, og helt sikkert et nytt og bedre infotainmentsystem.

Saken er først publisert på Broom.no

Les også:

Antall hestekrefter i bilene øker kraftig

Skoda Kodiaq: Her får du MYE plass for pengene

Her kan du få samme bil som Erna Solberg

Motor
Populært