Fem flotte julepresanger til bilen

- Vi har mange spennende julegaver til bilen, men i år er kanskje en DAB-adapter den mest aktuelle, sier Vidar Larsen i BilExtra. Foto: Rune Korsvoll
- Vi har mange spennende julegaver til bilen, men i år er kanskje en DAB-adapter den mest aktuelle, sier Vidar Larsen i BilExtra. Foto: Rune Korsvoll

– Vi har mange spennende julegaver til bilen, men i år er kanskje en DAB-adapter den mest aktuelle. Har du en eldre radio i bilen, vil adapteren sørge for at du fortsatt kan høre radio etter at FM-nettet stenger neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier Vidar Larsen i BilXtra på Årnes. For alle som ennå mangler en julepresang eller to, har han plukket fram fem spennende saker til bilen.

Les også: Dette er de beste DAB-adapterne i NAF-test

– Du kan kjøpe en ny, god bilradio fra 1.699 kroner. Eller du kan fortsette å bruke den gamle FM-radioen i bilen og montere en DAB-adapter. En god adapter som vi har her koster 1.990 kroner.

– Et takstativ er alltid en nyttig ting å få til bilen. Vi har gode Thule-stativer fra rundt 2.000 kroner. Dette heter Thule Edge, er utformet som en fly-vinge, sitter lavt på taket og koster 3.299 kroner.

– Alle bør ha et lite verktøysett i bilen. Dette har 58 deler og koster bare 349 kroner. Det er et helt greit hobby-sett som dekker stort sett alle de behov du har for å skru på bilen – eller hjemme for den saks skyld.

– En luftkompressor er nyttig til mange formål, ikke bare til å pumpe opp bildekkene. Denne går på 12 volt, plugges enkelt inn i sigarett-tenneren eller et 12-volts uttak, og kan brukes både til å pumpe sykler, madrasser og fotballer. Prisen er 349 kroner.

– Til slutt tar jeg med en batteri-tester. Med denne enkle innretningen kan du sjekke tilstanden til batteriet på bilen. Den er veldig greit å vite før vi går inn i vinteren for fullt. Testeren plugges bare inn i sigarett-tenneren og lyser grønt, gult eller rødt avhengig av tilstanden til batteriet. Prisen på 121 kroner er en rimelig investering mot problemer langs veien.

Les også:

Alle skryter av nødbrems, men noen virker dårlig

Tre ting du kan gjøre selv for å unngå nødstopp i vinter

Porsche Cayenne får avgiftskutt på 102.169,- – Toyota Rav4 øker med 13.490,-

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden