Bompengeprotest skapte lange køer i Bergen

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Yrkessjåfører som protesterte mot økte bompengetakster, skapte køer og saktegående trafikk inn mot Bergen sentrum onsdag morgen og formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjonen skapte også kaotiske tilstander inne i sentrum av byen, skriver Bergens Tidende . Ifølge NRK sto organisasjonene Lastebileierforbundet, Yrkestrafikkforbundet, Vestnorsk Transportarbeiderforening og NHO Logistikk og Transport på Vestlandet bak «kjør sakte-aksjonen».

Yrkessjåførene protesterte mot bompengeforslagene i den nye bymiljøpakken som kommunen skal forhandle med staten om. Blant annet raser de mot forslagene om flere bomstasjoner, økte ordinære takster, redusert maksimal rabatt og toveis innkreving i bomstasjonene.

Det blir opplyst at aksjonen varte fra klokken 6.30 til 9.30, men det var fortsatt køer og forsinkelser utover dagen. Tidlig onsdag formiddag meldte Vegtrafikksentralen om saktegående trafikk på flere veier inn mot sentrum.

Mange steder i byen gikk folk av bussene som sto i kø og tok beina fatt mot sentrum. Pressekontakt Ingrid Dreyer i kollektivselskapet Skyss sier at protesten fikk store konsekvenser over hele Bergensområdet.

– Aksjonen har ført til store forsinkelser fra alle bydeler, og dette kommer til å få følgekonsekvenser utover formiddagen, sier Dreyer til NRK.

Les også: Arbeiderpartiet vil ha støyavgift på dekkene dine

Regjeringen krever inn 37 bompengemilliarder

Så mye betaler vi i bompenger per år

Bilistene må betale to milliarder mer i bompenger neste år

Vedum forbannet over regjeringens bilpolitikk