Ap vil gjøre hybridbiler med små batterier dyrere

Luksussuver med batteri i den tyngste og største klassen fra blant andre Porsche, Mercedes, BMW og Volvo vil bli dyrere. Foto: Reuters / Mike Blake / NTB scanpix
Luksussuver med batteri i den tyngste og største klassen fra blant andre Porsche, Mercedes, BMW og Volvo vil bli dyrere. Foto: Reuters / Mike Blake / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aps Marianne Marthinsen vil øke avgiften på ladbare hybridbiler med små batterier. Det er rekkevidden som skal bestemme avgiften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aps finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen vil foreslå at regjeringen innretter vektfradraget for ladbare hybrider slik at det gjenspeiler rekkevidden bilen har når den går på strøm, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi må vurdere en ny innretning når batteriet er svært lite i forhold til bilens vekt, og vi i tillegg har fått nye tall som tyder på at kjøremønsteret er annerledes enn det vi så for oss. De har også høyere utslipp enn antatt, sier Marthinsen til avisen.

Samarbeidspartiene Høyre, Frp, KrF og Venstre er i prinsippet enige med Ap. I lørdagens budsjettforlik ber de fire partiene regjeringen «legge fram forslag til endring i engangsavgiften som innebærer at ladbare hybrider med lang elektrisk rekkevidde kommer bedre ut enn biler med kort elektrisk rekkevidde.»

Etter planen kommer forslaget i revidert nasjonalbudsjett til våren

Marthinsen sier de vil støtte forslaget når det kommer. Bilene det her er snakk om, er hybrider i den tyngste og største klassen fra blant andre Porsche, Mercedes, BMW og Volvo.

Les også:

Nå vil «alle» ha ladbare hybrid-biler

Færre kjøper dieselbil

Norsk storselger kommer som ladbar hybrid