Bil-arving gikk tom for penger på fest – meldte seg kidnappet

Dette har vakt stor oppmerksomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italienske Lapo Elkann (39) er arving til det mektige Fiat-imperiet. Han er barnebarnet til legendariske Gianni Agnelli, og broren til John Elkann, som sitter i styret til bilgiganten FCA.

Lapo er kjent for sin festing i jet-set miljøet, og er aktiv i moteverdenen (han eier solbrillemerket Italia Independent), samtidig som han i nyere tid også har jobbet for Gucci og Ferrari, og har sitt eget reklamebyrå.

Les også: Snart får bestselgeren VW e-Golf langt bedre rekkevidde

Det tok Kenneth tre år å få Volvoen akkurat slik

Festen tok dramatisk vending

På Thanksgiving dro Lapo til New York for å feste sammen med en «venn», og det gikk kanskje ikke helt etter planen. For på søndag morgen tok historien en dramatisk vending. Lapo ringte sin familie, og sa han var blitt kidnappet av en dame som ville skade ham. For å bli løslatt måtte han ha 10.000 dollar.

Se hva de tar patent på nå

Familien kontaktet så NYPD (New York Police Department), som ble med for å bistå i saken. Detektiver overvåket dropoff-stedet, og da Lapo og hans venn kom til stedet, ble de tatt med inn til avhør. Det endte med at Elkann ble anklaget for falsk forklaring. Han ble løslatt, og må nå møte i retten ved et senere tidspunkt for en sakshøring.

Les også: Mercedes-AMG skal bygge verdens råeste bil

Mange pikante detaljer

Ifølge New York Daily News, er det imidlertid mange pikante detaljer i saken. Den såkalte "vennen" som Lapo festet med var en transseksuell ("shemale") eskortepike, som hadde god tilgang til narkotiske stoffer. Sammen festet de to med marihuana og kokain non-stop i to dager, til pengene tok slutt. For å få mer stoff, betalte eskorten, mens Lapo avtalte å betale henne tilbake. Og det var da Lapo kom opp med planen om å motta løsepenger for seg selv.

Sharif kan få ti måneder i fengsel

Her hører det for øvrig med til historien at kombinasjonen transseksuelle prostituerte og narkotika ikke er noe nytt for Fiat-arvingen. I 2006 tok han en nesten dødelig overdose i leiligheten til en 53-årig transseksuell prostituert i Torino. Det medførte tre døgn i koma. Året før hadde Lapo forlatt Fiat (hvor han var markedsdirektør fra 2003-2005), pga sine narkotikaproblemer. Han jobbet også en kort periode som personlig assistent for Henry Kissinger(!) i 2001.

Les også: Dette skal bli en heftig elbil

SUV til 236 tusenlapper

To store spørsmål

Politikilder har fortalt at de tror Elkann kom opp med løsepenge-historien, etter å ha gått tom for penger. Men det er to store spørsmål som stiller seg i forbindelse med saken, ett som går i favør Lapo, og et som går mot ham.

Her kan du lese saken fra New York Daily Post

Hvor sannsynlig er det at en Fiat-arving, ikke klarer å få tak i 10.000 dollar hvis han absolutt må ha det? Om ikke annet har han vel et eller annet kredittkort tilgjengelig? Og hvis ikke: Hvem gidder å planlegge og utføre en liksom-kidnapping med løsepenger for bare 10.000 dollar? På den andre siden: To dager med marihuana og kokain non-stop gjør kanskje ikke hjernen helt klar…

Så kan man også stille spørsmålet hvis Lapo virkelig ble kidnappet: Hva slags kidnappere forlanger en så liten sum for å kidnappe noen? (selv om de ikke visste hvem Lapo var) For her kan man bruke det samme argumentet som gikk i favør Lapo: Hvem gidder å planlegge og utføre en EKTE kidnapping med løsepenger for bare 10.000 dollar?

Les også: Dårlige dekk medvirket til 18 trafikkdødsfall i fjor

Testvinner-dekk kan bli ulovlig

Personvernpolicy